taneryildirim
taneryildirim (üye)
Karaman / Doğa Fotoğrafçısı

X-ray Fotoğrafçılığı

merhaba arkadaşlar,

beni bilen iyi bir makrocu olarak bilir. hepiniz sağolun, sayenizde buralara kadar gelebildim. ama gel gelelim ki artık sıkılmaya başladım. aradığım bu değil . marko lensi bıraktım, daha derine indim ters lens kullandım, 7:1 büyütme elde ettim, istersem 15:1 hatta daha derine girerim ama sonuç hep aynı kalacak: detay üstüne detay.
hep detay arardım derdim ama o da değil. hep birgün birşeyler yakalarım ve tatmin olurum diye çok farklı kadrajlar seçip farklı kompozisyonlar yakalamaya çalıştım .... tee ki almanya dan PM (Peter MOOSLEITNER) dergisindeki makaleyi okuyana kadar. X-RAY fotoğrafçılığı hakkında yazıyordu.

makro da denenmemiş bunu biliyorum, dünyanın en meşhur X-RAY fotoğrafçılardan NICK VEASEY bunu sergilemiş durumda. bende onun izlerinden gitmek ve bu işi denemek isterdim.

internette çok araştırdım fakat bilgi çok kısıtlı verilmiş.

bana lazım olan:
* X-RAY tüpü. bunu tüm doktorlar bilir. röntgen masanın kalbidir. o olmadan gerisi demir yığını olarak hurdaya da gidebilir.

eminim birileri cihazlarını yenilemiştir ve lazım olamyan eski tüp (masa) biryerde atmak veya çürümek üzere biryerde beklyiorudr. bu durumda lütfen benimle irtibata geçiniz! fiyat konusunda mutlaka anlaşacağız.

inşallah bu yazıma bir iki cevap gelir

sonsuz saygılarımla

Taner YILDIRIM
www.gultan.net

not: bu konuyu nereye açacağımı bilmediğimden buraya açtım. inşallah doğru yerdeyimdir ve bana yardım eden bulunur

Tarih: 31 Mart 2009, 21:11 - İp: 81.***.**2.44
freewing
freewing (üye)
Amasya / Meraklı

öncelikle karamanlı olarak hemşeriyiz galiba.x-ray fotoğrafçılığı hakkında bilgim yok ama x-ray cihazları kullanan biri olarak her x-ray cihazının sağlık açısından çok tehlikeli olduğunu söyleyebilirim. bu cihazları kullanan kimseler korunmalı mekanlarda çalışmalı ve ortamı kontrol altında tutabilmeli. istersen x-ray hakkında her türlü bilgiyi sana verebilirim ama kesinlikle bulaşmanı tavsiye etmem.

 

Tarih: 3 Nisan 2009, 21:54 - İp: 88.***.**5.142
taneryildirim
taneryildirim (üye)
Karaman / Doğa Fotoğrafçısı

merhaba,

tehlikelerden haberdarım. zaten direk tüpün önünde çekim yapmayacağım. uzaktan kumandalı sistem geliştirirdim duruma göre...

uyarılarınız için teşekkür ederim. elinizdeki bilgiler dijital ise bana göndermenizi rica edeceğim. şimdiden çok teşekkür ederim, bu konuya cevap alacağımdan şüpheliydim

sonsuz saygılar

Taner YILDIRIM
www.gultan.net

 

Tarih: 4 Nisan 2009, 11:34 - İp: 88.***.**3.145
  • 1