direnen
direnen (üye)
Bursa / Amatör

Umarım Biyere Varabilirim

Merhaba arkadaşlar.
Benim sitede dikkatimi çeken garip bi olay var.Hemen her arkadaşın fotoğraflarını incelemeye çalışıyorum ve görüyorumki manzara fotoğrafları pek ilgi çekmiyo ve ben buna bi anlam veremedim sizce neden böyle...

Tarih: 16 Mayıs 2006, 15:39 - İp: 85.***.**0.5
lazut
lazut (Objektif)
Sinop / Amatör

Haklısın direnen ama ben yine de sonuna kadar manzara fotografı diyorum

 

Tarih: 16 Mayıs 2006, 16:01 - İp: 212.***.**2.150
direnen
direnen (üye)
Bursa / Amatör

bende ama gerçeklten ilginç bi olay fotoğraf seven insanların doğa fotoğraflarına karşı yorumsuz kalışı gerçekten çok garip.Ne bilim ben o fotoğraflara baktığımda bir çok an yaşama ihtimalim oluyo ve o an içimden geçenleri anlatmak isterim...Ama burda yapılmıyo sırf büzden fotoğraf yayınlamaktan kaçınıyorum.Çünkü yayınladığım fotoğrafların ilgi çekmemiş görünmesi insanın keyfini kaçırıyo.

 

Tarih: 16 Mayıs 2006, 16:08 - İp: 85.***.**0.5
direnen
direnen (üye)
Bursa / Amatör

sevgili mustafa Eğer mantık arıyosan biraz özünde ara derim.Farkındaysan afrikadaki aslandan yada kafesteki aslandan bahsetmiyorum ben.Şurda haklısın herkezin beğenileri aynı olcak diye bi kaide tabiki yok ancak bir fotoğrafı beğenmesekte yorum yapabiliyoruz değilmi.Benim söylemeye çalıştığım manzara fotoğraflarına hiç bir fikir belirtilmiyor.
Eğer bana "hayvanat bahçesi yada afrika" örneği gibi değilde gerçekten mantıklı bir sebep sunarsan manzara fotoğraflarının tercih edilmemesine yönelik sevinirim.
Teşekkürler

 

Tarih: 16 Mayıs 2006, 19:37 - İp: 85.***.**1.120
lazut
lazut (Objektif)
Sinop / Amatör

Sevgili direnen neden olarak benim aklıma gelen şu..Genellikle şöyle düşünülüyor.."Aa ben de o manzara karşısında olsam ben de aynısını çekerdim..Adamın elinde malzeme hazır..elbette çekebilir." Yaklaşımın bu olduğunu düşünüyorum..Bir manzara fotografında fotoyu çekenin etkisi fazla kaale alınmıyor..Çünkü fotografçının yaptığı bir şey olmadığını düşünüyorlar..

Saygı ve sevgilerimle.

 

Tarih: 16 Mayıs 2006, 20:28 - İp: 85.***.**8.58
direnen
direnen (üye)
Bursa / Amatör

haklısın evet dağa zaten sunuyo kendisini bize,bize kalan sadece deklanşöre basmakmı... Bence değil ışığından kadrajına netliğinden lensine bütünbi doğayı hayranlıkla izleten birazda biz değilmiyiz ben bundan bahsediyoru.Ve sonuçta ortada var olan bir emeğe neden bu kadar kaygısız kalınıyor...Eğer ki arkadaşlar ya ne var bende olsam aynı yerde bende çekerdim derlerse şimdiden saygılar derim... teşekkürler

 

Tarih: 16 Mayıs 2006, 23:21 - İp: 85.***.**1.103
absoluth
absoluth (üye)
Şanlıurfa / Meraklı

kaliteli fotoğrafın her zaman ilgi toplayacağını düşünüyorum(bknz pazarbey:hayal ötesi adlı fotoğraf )
selamlar ve reklamlar

 

Tarih: 16 Mayıs 2006, 23:41 - İp: 85.***.**4.175
baykaran
baykaran (üye)
İstanbul / Meraklı

bence sadece manzaralara değil bu ilgisizlik...ben çoğu fotoğrafa bakıyorum..hemen hemen hepsinide beğeniyorum...genelde fotoğraflara yorum yapmam...çünkü kendimi yorum yapacak tecrübede görmüyorum daha..sadece güzel geliyor bana...ama sitedeki birbirinden değerli ustalarımız fotoğraflarımıza bir yorum getirirlerse bizleride daha iyi çalışmalara yönlendirebilir... [>:D

 

Tarih: 16 Mayıs 2006, 23:42 - İp: 85.***.**8.234
titanik
titanik (üye)
İstanbul / Meraklı

sitede fotograflarin teknik analizlerini hakkiyla yapabilecek cok az sayida fotografcinin bulundugunu dusunuyorum. hergun eklenen yuzlerce fotograf gozonune alindiginda teknik degerlendirme almak konusunda cok beklentide olmamak lazim.

teknik acidan yeterli seviyede olmayan veya olmadigini dusunen insanlarda genelde fotograflardaki kompozisyonu yorumlamakta,

oncelikle en cok hosuma giden fotograflarin tabiat fotograflari oldugunu belirteyim

tabiat guzelliklerinin dogru yerde dogru zamanda bulunmanin haricinde kompozisyon acisindan cok emek gerektirmedigini dusunuyorum. cunku ornegin bir gol hareketli degildir, bir agacin yakalanmasi gereken kendine has mimikleri yuz ifadesi yoktur.

fakat tabiat fotograflarinin daha az yorum almasinin asil sebebini insanlarin artik bu guzellige alismis olmasina bagliyorum.

 

Tarih: 17 Mayıs 2006, 00:09 - İp: 128.***.**8.50
direnen
direnen (üye)
Bursa / Amatör

kısmen halısın absoluth kaliteli fotoğraf herzaman ilgi toplar anacak kaliteyi doğuran en önemli şeylerden biride örnek ve öğütlerdir Benim açıkçası kendime ait gerçekten kaliteli ne bilim göz alıcı bi fotoğrafım belkide yok sorunda burda diyorum ki neden insanlar en azından birer yorumla bu kaliteyi biraz daha yükseğe taşımamıza yardımcı olmuyor.Sonuçta hiç birimiz boynumuza asılı bi fotoğraf makinasıyla dünyay gelmedik.Hepimiz biryerlerden bilgi toplayarak araştırarak yada her neyse bir şeyler yaptık yada yapmaya çalışıyoruz bende diyorum ki eleştiri beğeni veya v.b. şeylerle neden birbirimizi tetiklemiyoruz ve daha güzek kareler ortaya çıkmasını sağlamıyoruz. sevgiler.

Ha unutmadan " bunlar reklam kokan laflar mıke bunlara gerenk yok"

 

Tarih: 17 Mayıs 2006, 00:10 - İp: 85.***.**0.58
a.haydar
a.haydar (üye)
İstanbul / Stüdyo Fotoğrafçısı

ilgi ceken fotoğraflar herkesin düşünemeyeceği ve veya teknik ile sanatın iyi harmanlandığı karelerde gizli!

 

Tarih: 17 Mayıs 2006, 17:12 - İp: 88.***.**3.144