dasbadem
dasbadem (üye)
Konya / Amatör

Türkiyede Fotoğraf Çekmek Zormudur?

merhaba herkese..
ben konyada yaşıyorum.birçok ili gördüm gezdim..
aklıma takılan birşey
fotoğraf makinamı yönelttiğim çoğu insanın tepkisi 'çekme' niçin? hani fotoğrafı sevmiyo olabilir.
saygı duyarım. ama neden bizim insanımız fotograf karesine girmekten neden bu kadar korkuyor? bazı arkadaşlarımın dediklerine göre. yabancı bir ülkede bir insana kameranı yönelttinmi sana gülümserler poz verirler demişti. doğrumu acaba? boynumda kameramı gören gazetecimisin? sakın çekme beni.. gibi tepkiler veriyor. doğal anları yakalamayı seven biriyim.. bu olay başıma çok geliyo..
artık zoom lens alıp köşeye pusuya bile yatmayı düşünüyorum hani o duruma getirecek insanlarımız beni... sizinde bu konuda yorumlarınızı bekliyorum..

Tarih: 5 Ocak 2008, 03:07 - İp: 88.***.**8.92
onrkorkmaz
onrkorkmaz (üye)
İstanbul / Meraklı

lefkoşada yolun bir tarafındaki kaldırımdan karşı kaldırımdaki amcanın fotoğrafını geniş bir kadrajda çekmeye çalışırken çektiğim amcanın yoldan geçen arabalara el işareti yapıp pozumu vereyim ondan sora geçin diyerek arabaları beklettiğini bilirim

saygı ve samimiyeti diyalog kurup karşı tarafa verebildiğimde herzaman güzel sonuçlar aldım.. ama tabiki bunları başaramadığımda oldu ama yinede zoom yaparak insan çekeceğime hiç birşey çekmem daha iyi

"Fotoğrafınız yeterince iyi değilse, olaya yeterince yakın değilsiniz demektir" ROBERT CAPA

 

Tarih: 10 Ocak 2008, 03:13 - İp: 212.***.**0.101
kralvedat
kralvedat (üye)
Ankara / Doğa Fotoğrafçısı

değerli arkadaşlar sorunları ve yorumları okudum fakat ben daha tecrübeli insanlardan daha açıklamalı yorumlar almak diliyorum nerede nasıl davranmak gerekir onları yazarlarsa memnun olurum,hepinize saygılar sunarım.

 

Tarih: 11 Ocak 2008, 17:35 - İp: 85.***.**4.184