cerenimophoto
cerenimophoto (üye)
Yalova / Amatör

Stüdyo Sahipleri Yada Bilgi Sahipleri

Merhabalar
Yalova'da bir fotoğraf stüdyosu açmak istiyorum. Fotoğraf makinaları hakkında bilgim var ama baskı makinaları,aydınlatma donanımı vs hakkında bir bilgim yok, girişimcilik eğitimi sonrası eleman alarak açacağım.Bana ilk açılışta lazım olabilecek temel stüdyo gereksinimlerinin ortalama maliyetleri hakkında bilgi verebilir misiniz? Bu ekipmanlarda 2.el piyasası ne durumdadır? Tavsiye eder misiniz 2.el baskı mak. vs alarak dükkan açmamı? veya ikinci elle başlasam sonradan getirisi olursa dükkanı geliştirebilirim.Ayrıca stüdyo sahiplerinin gelirleri yeterli durumda mıdır? İlk açtığımda heralde en temel; bilgisayar, fotoğraf makinası, harici flaşı,tripotu, ışıklandırmalar,fonlar,baskı makinası falan ne tutar sizce yakında dükkan açıpta tam olarak şu kadara mal oldu diyebilecek olan var mı? Peki ekonomik krizde büyük risk tabi ama başkalarının yanında çalışmak istemiyorum 3 senelik serbest tecrübem var artık bir iş yaşantım olmalı ve buda en büyük tutkum olan fotoğrafçılık olmalı bu konuda görüş ve önerilerinizi yazarsanız çok mutlu olurum.
Selamlar.

Tarih: 20 Nisan 2010, 17:18 - İp: 78.***.**8.238
fotoemir
fotoemir (üye)
Düzce / Profesyonel Fotoğrafçı

sana tavsiyem şu şekilde . ilk başta çekim hemen şipşak olmuyor ilk başta bu işle pişmen lazim ve tecrübe edinmen ondan sonra yer mevki vsvsvsv anlıcan hemen bilmeden açarsan sıkın tı yaşarsın sonra hüsran olma . bu işi bilen çeverende üstad lar vardır bi istişare et ona göre davran. senin için hyrsı olsun .by fotoemir

 

Tarih: 20 Nisan 2010, 20:13 - İp: 88.***.**4.195
mete007
mete007 (üye)
Kocaeli / Doğa Fotoğrafçısı

Şu anda dökülme ne aşamada tam bilemiyorum.. Ancak bir sene önceki sözümün arkasındayım: "-mevcut fotoğraf stüdyolarının 3de 2si kapanacak, kalanlar ancak geçinebilir."

90lı yılların ilk yarısında ilginç bir talep patlaması ve bu sektörde yükseliş yaşandı.. 94 krizinden sonra hiçbirşey eskisi gibi olmadı.. Dijital furya başlangıçta iyi kalite ve müşteri memnuniyetini beraberinde getirdi, ardından ilginç tercihlerin popüler oluşuyla (kameralı cep telefonu) mesleğin hakir görülmesini beraberinde getirdi..

Stüdyosunu ayakta tutmaya çalışanlara sabır ve metanet diliyorum..

 

Tarih: 20 Nisan 2010, 21:17 - İp: 94.***.**4.88
kurab_canavari
kurab_canavari (üye)
Aydın / Amatör

manisaya bağlı ilçede fotoğrafçılık üzerine öğrenci sayısı "0" imiş. bölüm yok. daha doğrusu böm var ama gelen yok/talep yok

buda demek oluyorki herkes başkasının belgesi ile iş yapıyor yada giden gidiyor kalanlarda az sayıda kaldıkları için çoluğuna çocuğuna bu mesleği öğretmiyorlar.

bu durumlar piyasada tekelleşemeye kadar gidebilir, merdiven altını artırabilir.

bence, eğer uzun süre istikrarlı olarak gidebilirsen çok işi alırsın. şuanda piyasadaki insanların %80i taa analog zamanından kazanılan paraları ile biryerlere gelenler parayı çarçur etmeyip dükkanlarını satın alanlar. bu insanlar kira vermedikleri için ve geçmiş ticaret başarısınıda alarak hala ayakta kalabilmekteler..

ama bugün işyeri açanlar onlardan farksız hizmet verebilir çünkü artık işler internete ve labaratuvarlara taşındı. tek farkın gemiş tecrüben adın namın olmaması ve kira paran

isim yaparım ve bu sürede batmam dersen hayırlı olsun. en basitinden gir. yolun açık olsun.

 

Tarih: 20 Nisan 2010, 22:29 - İp: 78.***.**2.75
cerenimophoto
cerenimophoto (üye)
Yalova / Amatör

@fotoemir ne yazık ki işin içine girip pişmeye kadar vaktim yok çünkü yaş almış başını gitmekte.. Zaten şuan kısa bir önaraştırma aşamasındayım tecrübe konusu içinse 3 senelik bir vaktim var hemen dükkanı yarın açmayacağım yani stüdyosunda ders veren fotoğrafçı var onunla iletişime geçicem.. Ama işte ön araştırma dememin sebebide birazda bu herkesten fikrini alabilmek burası ufak bi şehir ve temel 2 fotoğrafçı var en çok iş yapan..

@mete007 bu işi birazda kendimi mutlu etmek için için istiyorum hani zengin olayım psikolojisinde de değilim faturalarım ödense iş dönse yeterli hemen pes etme düşüncesinde değilim ayrıca fotoğrafçının işi farkı yaratabilmek, yaratıcı olabilmek güzel sanatlarda bunun adına ders aldım ve altından kalkarım diye düşünüyorum..

@remi5861 bence her kim olursa olsun bir işe atıldığında zorluklar, sıkıntılar yaşar ve yaşayacaktırda hele ki şu dönemde değil fotoğrafçılık ne iş yapılırsa yapılsın geçerli bu kaide.. sürekliliğimi sürdürebilmemin temel sebebi eminim kendi kararlılığımdan başka bir şey olmayacak.. zaten ufaktan başlamayı düşünüyorum öğrendikçe, kazandıkça varsa yazımda büyütürüm diyorum..

ama sizlere genel olarak sorum sizce temel ihtiyaçları karşılanmış bir stüdyonun ilk açılış maliyeti ne olur sizce? fikir edinmek istiyorum yardımcı olan çıkarsa çok mutlu olurum..

Selamlar

 

Tarih: 20 Nisan 2010, 23:55 - İp: 78.***.**8.238
kurab_canavari
kurab_canavari (üye)
Aydın / Amatör

gerekli malzemelerin listesini çıkartıp her bşir malzemenin en ucuza daha doğrusu toptan satıcısını bulup araştır böylece gerekli her bir malzemeyi al. bu işlerde başlangıç bitiş diye bir kavram yok bence. müşterinin sana gelme ihtiyacaı belli onları karşılayacaksın hepsi bu.
akıl yürüterek gitmelisin.

birde 3 yıldan bahsetmişsiniz. 3 yılda azçok neler yapıldığını nelere ihtiyaç olduğunu görmüşsünüzdür. kimse burada tek tek yazmaz/yazamaz. çünkü yanlış hesap olur.

bir yerde bide şöyle diyordu;
- benim 12 bin liram var. bununla proüksiyon kamera çekimi vs gibi şeylerde kullanmak için kamera alacağım
cevap olarak gelen yorumnlarda şöyle yazıyordu:
- 5 bine kamera al 7 bine reklam/tanım yap.

sanırım bu fiyatlandırmalardaki karışıklığı anladınız.
her işin malzemesi farklıdır. her farklı yerdeki işyeri kirası farklıdır. bunun gibi ufak görünen detaylar birleşince birde herşeyin ilk başta sıfır alınacağıda göz önüne alacak olursak maliyeti biraz yüklü olabilir. bu sonuca kendinizi hazırlarsanız iyi olur.

 

Tarih: 21 Nisan 2010, 09:01 - İp: 88.***.**3.49
cerenimophoto
cerenimophoto (üye)
Yalova / Amatör

@remi5861 hmm tamam çok iyi anladım teşekkür ederim.. Bu soruların bende ki karşılıklarıyla bir araya koyup ortalama değerler açısından soruyorum zaten elbetteki fiyatta fark herzaman olacaktır, amaca yada seçimlere bağlı olarak ama kısmen fikir edinmiş oldum, bazı bilgilerinse çok faydasını göreceğim diyebilirim. Tekrar teşekkürler.
Kolaylıklar..

 

Tarih: 21 Nisan 2010, 14:03 - İp: 78.***.**8.238
x.delikan.x
x.delikan.x (üye)
Yalova / Stüdyo Fotoğrafçısı

simdiden hayırlı olsn kardesmm.. son bkac senedir yalovada kapanan stüdyolarıda düsüncelerinde yerine koymuşssundur umarımm..

 

Tarih: 29 Nisan 2010, 00:00 - İp: 78.***.**2.98
cerenimophoto
cerenimophoto (üye)
Yalova / Amatör

Saolasın zaten hemen açacağım demiyorum araştırma geliştirme aşamasındayım ama kısmet diyelim..

 

Tarih: 29 Nisan 2010, 15:56 - İp: 78.***.**8.238
  • 1