alabi9001
alabi9001 (üye)
Ankara / Amatör

Özellik Mi?__foto Mu?

Arkadaşlar geçen sene fotoğraf makinesi alırken öğrendiğim tek şey; fotoğraf makinesinin özellikelrine değil çektiği resimlere bakmanın önemli olduğu. Yani düşük ışıkta nasıl çekiyo, flaşlı nasıl çekiyo, renkleri nasıl çıkartıyo, makrosu nasıl vb...
Yani listedeki özelliklerin ne kadarı çektiği resime yansıyor,
EE tabi burda kalite ve marka devreye giriyo, Şuan en uçuz makine alacak olsam veya alacak birilerine öncelikle canon, sonra nikon ve fuji tavsiye ediyorum(canonları çok seviyorum)....
Ama siz yine de önce çektiği fotoğraflara bakın ...
Siz nedersiniz arkadaşlar...
özellik mi___foto mu?

Tarih: 14 Temmuz 2005, 02:19 - İp: yok
thalassa
thalassa (üye)
İstanbul / Amatör

Selamlar sn Alabi,


Fotoğraf iyi makinadan çok makinanın kimin elllernde olduğu ve denklanşöre bastığı an ile değerlendirilmelidir.Ortalama netlik, iyi bir kadraj, iyi bir anlatım gücü, ortalama bir ışık ile fotoğrafta eğer bir nesneyi tanıtmak amaçlı değilse fotoğrafın ne kadar süper teknik ile çekilmesinden çok neyi anlattığını sorgular.Fotoğraf makineleri üreticileri yaratıcı beyne hizmet için makina üretirler gibi görünse de sahip olduğumuz beyin tüm elektonik devrelerden daha duyarlı, daha hızlı, daha zekidir.hatta tüm makinalar aptaldır.Onları akıllı eden bizleriz.
Burada bir çok kişi belki farkında değil ama burada öyle makinalarla öyle işler , fikirler çıkaranlar var ki insanı hayrete düşüyorlar.Konu ili alakasız gibi görünse de , ben yine bu yönde yazdığım için affola... sevgiler..

 

Tarih: 14 Temmuz 2005, 03:41 - İp: yok
centurion
centurion (üye)
İstanbul / Meraklı

sevgili thalassa'ya katılıyorum, makine sadece bir araçtır, amaç değil. aslolan sizin o aracı nasıl kullandığınızdır. en vasat en sınırlı özelliklere sahip bir makineyle bile çok kaliteli resimler çekebilirsiniz. tabii yine de bazı asgari niteliklere sahip olmalı makine.

 

Tarih: 14 Temmuz 2005, 08:54 - İp: yok
dadanagast
dadanagast (muhtar)
Yurtdışı / Amatör

thalassa ve centurion olayi cok daha farkli bir acidan degerlendirmisler; olmasi gereken yonde..
..
alabi9001, aynen soyle demissin:
" Arkadaşlar geçen sene fotoğraf makinesi alırken öğrendiğim tek şey; fotoğraf makinesinin özellikelrine değil çektiği resimlere bakmanın önemli olduğu. Yani düşük ışıkta nasıl çekiyo, flaşlı nasıl çekiyo, renkleri nasıl çıkartıyo, makrosu nasıl vb..."
resimlerine bakmanin gerektigini soyleyip sonra da makinenin ozelliklerinden kaynaklanacak artilarina yonelmissin.. yaniliyor muyum acaba???
bak ben de 1000 kusur mesaj yazmisim.. nasil begendin mi cevabimi? sence laf olsun torba dolsun diye mi soyluyorum?
..
ama illa bir cevap istiyorsan; cevabi her ikisidir.. yani cok ozellikli ama kotu fotograf ceken bir makineyi kimse almak istemeyecegi gibi az ozellikli ama iyi fotograf ceken makine de kimsenin isine yaramayacaktir.. acaba yine mi bos konusuyorum arkadasim?
..
hatta ne biliyor musun; duygusal davraniyorsun arkadaşım, canonu çok seviyorum diyerek...
forumdan da goruyorsun ki insanlar acaba susu yoksa nasil mani olur kullanmamda diye sorup duruyorlar.. o yuzden zaten hangi makine olacagi konusunda kafayi yiyor herkes..
ama sen coktan asmissin bak.. canon iyidir deyip alivereceksin; ustune herkese de gozu kapali tavsiye edeceksin.. tavsiye ederken nedenlerini de soyluyor musun bari? yoksa sadece; hem canon'u hem de arkadasini cok sevdigini soyleyip o yuzden mi alsin istiyorsun.. yani biraraya getirme amacli..

 

Tarih: 14 Temmuz 2005, 11:41 - İp: yok
ufukk
ufukk (üye)
Ankara / Amatör

Eğer benim gibi makineyi alıp, ufak ayarlar dışında uğraşmayıp, tatillerde ve özel anlarda fotoğraf çekmekten öte bir amacınız yoksa, fotoğraf kalitesi belli bir düzeyin üstünde (ki markalı makinelerin tümü bunu sağlar) olmak koşuluyla özellikler daha önemlidir. Önceden ben de onlarca test okur, hangisi birazcık daha iyi netice veriyor diye kendimi yorardım. Ama geçen gün makine alırken aslında ekranın büyüklüğü ve netliği, taşınabilirlik, sesli - sınırsız video ve pil ömrü gibi kullanıma dönük özelliklerin daha önemli olduğuna karar verdim ve performans olarak pek de başarılı sayılamayacak Konica Minolta E500 ile Pentax Optio 50 arasında seçim yaptım. Öte yandan dişhekimi olan kızarkadaşıma yakın çekim için makine gerektiğinde, yakın çekimi olabildiğince iyi yapan ancak diğer özellikleri pek de önemli olmayan bir makine aradım ve Nikon aldım. Bence konunun mantığı bu, anı amaçlı fotoğraf çekecekler ve fotoğrafçılığa eğilmeyecekler kaliteli markaların "eğlenceli" modellerine baksınlar, lcd'si olabildiğince büyük olsun mesela... Diğer kullanıcılar zaten ne alacaklarını iyi bilirler.

 

Tarih: 14 Temmuz 2005, 12:05 - İp: yok
  • 1