scorpion41
scorpion41 (üye)
İstanbul / Özel Gün Fotoğrafçısı

Otel Fotoğrafçılığı

Bir komşum bodrumda 1000 kişilik bir otel açacak.Otelin fotoğraf isletmesini gel sen yap diyor.Bende daha önce bu tür turistik otellerde hic çalismadiğim icin kararsız kaldım.1000 kişilik bir otel bana yaz sezonunda ne kadar kazandırır 2 şipşakcı yeterlimidir.Ayrıca Bahsettiğim bu otelde su altı çekimi yapmak ve yurtdışından şempanze ve kaplan yavrusuda getirtmek fikirlerimin arasında.Degerli düşüncelerinizi bekliyorum...

Tarih: 12 Ağustos 2012, 14:55 - İp: 188.***.**6.185
adm78
adm78 (üye)
İstanbul / Amatör

profesyonelseniz ve ekipmanınız sağlamsa neden olmasın. adamlar sizden otellerini en güzel şekilde çekmek isteyeceklerdir. sonuçta o fotoğrafları reklam yapmak için kullanacaklar.

 

Tarih: 12 Ağustos 2012, 20:29 - İp: 85.***.**4.45
fototekinbodrm
fototekinbodrm (üye)
Muğla / Özel Gün Fotoğrafçısı

bence bilmediğin işe hiç girme! kaybedersin. o hayvanlar için de mahkeme de hayvan hakları derneğine hesap vermek zorunda kalabilirsin. hoşçakal

 

Tarih: 13 Ağustos 2012, 19:44 - İp: 88.***.**6.138
summerboy
summerboy (üye)
Afyonkarahisar / Amatör

arkadsım ben turizm fotoğrafçılığı yapmış birisi olarak sana tavsiyem bu işi biliyorsan iyi para kaldırırsın, bu otelin özelliklerine göre değişir örn:alman müsteri en iyi müşteridir fotoğrafta otelin müşteri kitlesi çok önemli.. ve yanında çalıştıracağın adamlar ne kdr turizmle yetişmişse ve sağlamsa turizm hayatı biliyorsa okdr iyi para kazanırsın, ama bu işte elemeanlar çok çabuk soyabilir patronu o yüzden çalıştıracağın elemanlar sağlam olmalı,, bu kapasitede bir otelin sezonlık kirası antalyada 25 bin
euro civarındadır ve eğer müşteri kaliteliyse,elemanlarında sağlamsa abartısız 75 bin euro kazanırsan 50 bin karın olur sezonda

 

Tarih: 28 Ağustos 2012, 23:49 - İp: 85.***.**4.205
f.berkant
f.berkant (üye)
Almanya / Meraklı

Arkadaslar,

Gececeksiniz sezonda 50 bin euro lari kaldirmayi. Millet bu sezon kirasini daha cikaramadi siz hangi hayalden bahsediyorsunuz ??

 

Tarih: 31 Ağustos 2012, 12:18 - İp: 87.***.**2.134
summerboy
summerboy (üye)
Afyonkarahisar / Amatör

dedğim gibi otelin kalitesi ve çalıştırdığın,elemanlar göre değişir, benim çalıştığım otellerde bundan daha fazla kazananlar oldu ama bu sezon çalışmadım bilemiyorum piyasası.

 

Tarih: 2 Eylül 2012, 19:00 - İp: 85.***.**3.133
fotofoot
fotofoot (üye)
Bursa / Özel Gün Fotoğrafçısı

her sene senin gibi bu işe atlayanlar nedeniyle artık bu işe yıllarını verenler bile para kazanamıyorken. Şu Antalyalının gazına 50 bin eurosuna inanma derim.Bodrumla Antalya turizmi arasında dağlar kadar fark var. Dolmuşa binip elindekini de kaybetme. git bildiğin işi yap. Zaten o komşun bu sene olmazsa seneye mutlaka seni satar.

 

Tarih: 20 Kasım 2012, 20:19 - İp: 88.***.**0.160
f.berkant
f.berkant (üye)
Almanya / Meraklı

fotofoot, arkadasa yerden göge kadar katiliyorum. Özellikle Antalya bölgesinden ekipmanim veya ekibim 10 numara, bize güven gerisi merak etme sen diyenler cikacaktir. Bodrum da turizim olarak elit bi kesime sahiptir. Ama artik kiralar da neredeyse Antalya düzeyine gelmistir.

 

Tarih: 21 Kasım 2012, 18:51 - İp: 87.***.**0.128
bulentsoylu
bulentsoylu (üye)
Ankara / Profesyonel Fotoğrafçı

slm scorpion ben 15 yildir profesyonel olarak otel fotografciligi ve bodrumda bi kac kaliteli otelin fotograf isletmesini yaptim.sana verebilecegim tavsiye oncelikle sipsakcilarla bu is olmaz.sipsakci diye anilan fotografci arkadaslar genelde zaten gece islerine giden dugune gelen davetlileri ceken ve genelde dil bilmeyen fotografci arkadaslardir, ben onuda yaptim yazin sezon olmayinca biz her cekime gidiyoruz yani iyi biliyorum ne soledigimi.senin cok cok deneyimli cekimcilere ihtiyacin olacak ki yeni acilacak olan bi otel genelde risklidir.ne kadar doluluk olur sezonda, hangi turlar gelecek, kac paradan giris yapacaklar.v.s. daha bi cok detayi var bu isin.ayrica hayvanlardan kazanacagin genelde haftada iki defa cikarirsin en fazla hergun ayni musteriye ayni pozu cekemezsin.yani ana fikir otel fotografciliginda kaliteli musterilere rezervasyon yapip onlara cok profesyonel fotograflar cekmektir ortalama musteriye gore degisir belki 200 kare de biter belkide 500 kare bile ceker cekimciler.yani arkadasim anlican diger arkadaslarinda dedigi gibi eger sen cidden bu isi bilmeden dalarsan inan sadece bosa zaman harcamis olursun.ben suan 2013 sezonu icin kiralayabilecegim bodrumda otel fotograf dukkani ariyodum.sizin yaziniz da dikkatimi cekti hem yorum yazmak icin hemde fikrinizi sormak istedim, eger vazgecerseniz bu isten ben degerlendirebilirim.kontak kurmak isterseniz mail adresim [email protected] bulent soylu saygilar.

 

Tarih: 27 Aralık 2012, 13:58 - İp: 62.***.**5.129
summerboy
summerboy (üye)
Afyonkarahisar / Amatör

scorpion arkadaş sunu unutma kimse benim işim iyidir gel sende yap demez
ama bilseler hangi otel olduğunu hemen yarın tutmaya calısırlar oteli
ama ekipmanın iyi olcak ve işi bilen kişilerle çalışcaksın gerisinide aşağıda açıkladım..

 

Tarih: 10 Şubat 2013, 22:43 - İp: 85.***.**1.53
  • 1