meliksahu
meliksahu (üye)
Denizli / Meraklı

Nü İle İlgili Bir Soru

saçma gelebilir ama sadece aklıma gelen ve cevabını merak ettiğim bir soruyu sormak istedim:
galerideki nü kategorisini ve içerdiği fotoğrafları az çok biliyorsunuz. acaba kendi eşinin nü kategorisine girecek tarzda fotoğraflarını çekeniniz ve bunları galeride paylaşanınız var mı?
eşiniz yoksa> böyle birşey yapabilir miydiniz, yapar mıydınız?

benim cevabım: henüz evli değildim ama bana yapamaz ve yapmazdım gibi geliyor.

Tarih: 12 Temmuz 2007, 13:07 - İp: 88.***.**1.148
lazut
lazut (Objektif)
Sinop / Amatör

Sevgili okyanus bu güzelim yaz gününde tartışmak inan hiç zevkli değil ama görüşleriniz hakkında fikrimi söylemekten de geri duramayacağım..

Sapkınlık bekçiliği yapılıyor yapılmıyor meselesi değil asıl olan..Şu bir gerçek bunu kabul edelim gerisi kolay..Yaratıldığımız andan itibaren genlerimize yerleştirilen bilgiler ve komutlaR nedeniyle oramızı buramızı uluorta göstermekten rahatsız olan varlıklarız..Sebebini bilmiyorum ama bu böyle.Dolayısıyla çıplaklık öyle bASit bir iş değil.Birileri rahatlık için birileri endamını sergilemek için birileri de hayvani özgürlüklerini yaşamak için çıplaklığı tercih eder..Ama bu sadece bizim toplumumuzda değil nerdeyse bütün insan topluluklarında hoş bir şey değildir.Afrika yerlileri bile -kontrast da gitmiş oralara o da bilir- mümkün mertebe "sakıncalı" uzuvlarını göstermemeye gayret ederler..

Neyse sonuç olarak çıplaklığın sanatsal bir yönü mutlaka vardır..Çünkü Allahın yarattığı her şey de bir güzellik mutlaka vardır.Bir fotoğraFÇI İÇİN de güzel bir malzemedeir.Ancak bence bu çok özel bir sanattır..Sergilenmeyen, sadece iki kişi için kullanılabilir bir sanattır.Ha diyeceksiniz ki sanatta sınır olmaz, sergilenmeyene sen nasıl sanatt dersin vs vs..Her şeyde sınır vardır ve her sergilenen de sanatt mıdır?

Diğer sapkınlıklarımızın demeli ahlaksızlığımızdır.Ahlak kavramını kaybettiğinizde çıplaklığınızı da elinizi de kolunuzu da her şeyiniz bir toplumun zarraına kullandığınıxzda ahlaksız olursunuz.Sapkın olursunuz..Vesselam

 

Tarih: 15 Temmuz 2007, 10:07 - İp: 195.***.**7.205
eraycanli
eraycanli (üye)
Ankara / Amatör

lazut

 

Tarih: 15 Temmuz 2007, 12:49 - İp: 81.***.**7.8
lazut
lazut (Objektif)
Sinop / Amatör

Sağolasın eray iyi özetledim değil mi? Baksana okyanus bile susdu.

 

Tarih: 16 Temmuz 2007, 00:08 - İp: 195.***.**7.53
elalarini
elalarini (üye)
Ankara / Amatör

Çok merak ediyorum bu nü den anlayan arkadaş ("anlamıyorsanız" diye yazdığına göre..) yarın öbür gün sevgilisinin ya da eşinin nü fotoğrafını çekip, internete verir mi.. Bu kadar rahat olunmasını ben gerçekten garipsiyorum. Bir çok arkadaş gibi.. Anlam veremiyorum desem daha doğru olur heralde. Sanat yapıcam derken bazı şeyleri unutuyorlar. Neyse girmeyeyim konuya. Saptırmışsın bıdı bıdı.... falan derler. Lazut hocama katılıyorum ayrıca..

 

Tarih: 16 Temmuz 2007, 04:09 - İp: 85.***.**9.78
bushidoka
bushidoka (üye)
İstanbul / Meraklı

LAZUT HOCAM

 

Tarih: 16 Temmuz 2007, 09:37 - İp: 81.***.**3.44
gaijin
gaijin (Objektif)
İstanbul / Meraklı

karısının fotografını ceken adam bizi neden rahatsız etsin anlayamadım..adamın yada kadının düşünmesi gereken birşeyi biz niye kendimize onur gurur namus meselesi yapıyoruz??? neden birileri hadi madem boyle dusunuyorsun koy karının kızının fotografını dıyor bırde bunu cok buyuk bir laf etmişcesine boburlenerek yapıyor anlamıyorum..(pornodan degilde nüden bahsediyoruz degilmi???yoksa boyle bir cumle kurmazdı kimse???)

nü fotografı cekilen bayanlarda bırısının eşi kızı ablası kuzeni vs. degilmi???
kimse size karınızı kızınızı cekin koyun demiyorki?(haa pardon birisi diyor,onunda fikrininde zikrininde ne oldugu belli..)
kimse "kızını cekmezsen nu olmaz" da demiyor..
ama misal mahmut eşinin nü fotografını basarıyla cekip eşinin onayıyla siteye koyuyorsa bundan kime ne???
biz nü fotograflara ne olarak bakıyoruz???
masturbasyon aracı olarakmı?nefsimizmi kabarıyor kendimizi tutamıyormuyuz yoksa??normaldir cinsellige ac bir toplumuz??yoksa estetikmi arıyoruz??yada soruyu ozelleştirelim siz nü fotografa ne olarak bakıyorsunuz?nefsinizmi kabarıyor??
sizi o kategoriye kendi rızanızla girmeye,fotograflara bakmaya ve sonra nedense rahatsız olmaya ıten ne????
basma o dugmeye ozaman..ama bir fotograftaki estetik cıplaklıgı bile nefsine anlatamayan birinin o dugmeye basmama iradesini gostermesi zordurmu dıyecegiz????

bunu büyük ahlaksızlık büyük sapkınlık sayanlar malesefki nüde estetik aramıyorlar,et arıyorlar..yada deger yargıları nüye sıcak bakacak kadar geniş degil..
normaldir, biz tabuları olan bir toplumuz..
ama suda varki her işine geldiginde hani nerede demokrasi diye cıgıranlar,birisinin basını ortmesinin kişisel hak geregi oldugunu savunanlar,en basıt ve adi tanımıyla kıcını acmasınında kişisel bir tercih ve hak oldugunu gormuyorlar..
bası kapalı olmak gericiliktir diyenler var mesela,onlara verdigimiz cevap hayır gericilik degildir gericilik fikirdedir,ortude degil...
peki cıplaklıgı yozlasma saymak, basortusunu gerilik saymakla aynı sey degilmidir???

neden mesela ortuden rahatsız oldugunu belirten insanlara bagırıp cagırıp hakaret edip,dıger yandan cıplaklık sapkınlıktır,yozlasmadır diye bagrınıyor ardından hak hukuk ozgurluk demokrasi diyorsunuzki????

itiraf edin işte nefsiniz cıplaklık karsısında zayıf dusuyor.kokten kaldıralım diyorsunuz.goz gormesinde, beynimde varmıs yokmus mesele degil...

tokat sana gelince sana senin topicinde cevabın verildi,hala daha haklı cıkmaya ugrasyorsun..

sen muratd80 isimli uyenin actıgı ve tamamen sacmalık olan bir konuda (burkalı bir kadın ve tehlikeyi goruyormusunuz yazısı) güya espri olarak cıplak bir kadın ve tehlikeyi goruyormusunuz yazısıyla karsılık vermiştin...işte asıl korkulması gereken kafa bu..
kapalı olmayı tehlike sayan bir anlayısa cıplak olmayı tehlike sayan bir cevap..
bunun adıda dusunce ozgurlugu,demokrasi,insan hakları vs..hep kendine hep kendine...

hiçkimseye nü bolumune gunde bir giriş yapılmazsa uyeliginiz silinir diye bir uyarı geliyormu??hayır,madem kaldırılmasını ısteyecek kadar rahatsızsınız,gırmeyın..
olaya fotografık acıdan bakmadıgınız,bir fotograf dalını dışlamanızdan belli..nü cekmiyor olabilirsiniz,bunu yanlısda buluyor olabilirsiniz,estetik bir anlam goremiyorda olabilirsiniz..ozaman cekmezsiniz ve bakmazsınız....kimse neden manzara cekiyorsun dıyormu sıze?? yada manzara fotografı sevmiyorsanız,size cekici gelmiyorsa acıp manzaramı izliyorsunuz????

mesela sokaktan gecen bir bayanın portresini cekip buraya koymak dogrumu bu anlayısa gore yada bır adamın???yarı cıplak kapı onunde oynayan bir yasında bir kenar mahalle cocugunun fotografı sizce tahammul edilemezmidir??
nede olsa içide cıplaklık var???
aramızda pedofili olan varmı???vardır belki...


isteyen istedigi kişinin fotografını cekip koyar,karısının kızının,arkadasının,sevgilisinin..iki tarafta rahatsız degilse bundan bize ne???
biz sadece fotografın degeri uzerine,eksileri ve artıları uzerine yorum yapabiliriz,kişinin deger yargıları uzerine degil..size neden sakal

 

Tarih: 16 Temmuz 2007, 09:55 - İp: 88.***.**3.52
gaijin
gaijin (Objektif)
İstanbul / Meraklı

bu arada madem rahatsız olmuyorsun nü cekilmesinden,yada birisinin eşinin nü fotografını cekip koymasından sende koyda gorelim demek nasıl bir mantıktır anlayamıyorum?????
bu yüzme bilmeyen birine madem milletin denize acılması normal gorunuyor sende açıl demek gibi birşey..
insan normal gordugu seyi yapmak zorunda düşüncesi nasıl bir sey anlamadım..

guya kendi eşine yapılmasını istemedigini baskasına yapma mantıgı yurutulmeye calısılıyor..asıl bu;gercekler acıdır biberde acıdır ozaman biber gercektir mantıgı degilmi..

biz kimsenin eşini dostunu cekmesine buraya koymasına karısamayız,hiçbirimizin haddine degil bu..o kişilerin kendi secimi kendi tercihi kendi rahatlıgıdır..siz rahat degilsiniz bu konuda diye kimse sapkın,kimse geniş,kimse ahlaksız olmaz..

ozaman evinize gelip senin eşinin bası neden ortulu yada neden acık diyen birine diyecek soz bulamazsınız..
madem basortululerı normal goruyorsun basını ort ozaman,yada madem bası acık olanlar seni rahatsız etmiyor acsana basını neden acmıyorsun dese birisi size ne dusunursunuz???

bende bukadar sacma bir mantık kurup bunu buyuk bir sosyal gorus gibi dile getirmeyi anlayamıyorum...

 

Tarih: 16 Temmuz 2007, 10:19 - İp: 88.***.**0.246
meliksahu
meliksahu (üye)
Denizli / Meraklı

muratd80,gaijin; ben konunun başından beri amacımın kimseyi yargılamak olmadığını ve sadece (saçma gelebileceğini de söyledim) merak ettiğim bir soruyu yanıtlamak isteyen olur mu acaba diyerek sordum. bu nedenle "insanları yargılayamazsınız" türünden eleştirileri üzerime alınmadım. alınmam gerekiyorsa lütfen belirtin .
bazı konularda gaijin'e hak veriyorum. (kimse kimseye zorla birşey yaptıramaz demen gibi) ama bu nü fotoğraf ve açık giyinme kapalı giyinme gibi konularda yorum yapmıyorum. en azından bu başlık bunu tartışmak için açılmadı. ayrıca bir başlık olursa fikirlerimizi ayrıca paylaşabiliriz.

 

Tarih: 16 Temmuz 2007, 14:18 - İp: 88.***.**1.56
gaijin
gaijin (Objektif)
İstanbul / Meraklı

meliksahu konunun gidişatına yonelik verilmiş bir cevaptı benimkisi..alınman gereken nokta varsa buyur alın
nedense sordugun soruyu birden ve ustlerine vazife olmamasına ragmen namus meselesi yapanlar cıktı..oldu olacak sitenin buyukleri toplansın,nü cekenlerin cezasını kessin birde cellat bulalım içimizden ipini ceksin...
bu baslı basına,nü fotografcılıga saldırı baslıgı gibi birşey oldu..

------------------------------------------------------
acık giyinme kapalı giyinme konusuna gelirsek,bu kişilerin kafalarında daha net bir ayrım yapabilmeleri için verilmiş iki uca ait orneklerdir..
maksat kişilerin karsı oldukları bir seyı kuculturken baskalarının ne dusundugugune onem vermemesi, ama kendi dusunceleri kucultulmeye calısıldımı aslan kesilmelerini kısa ve oz anlatmaktı..dogru sekilde acıkladıgımada inanıyorum..ANLAYANA
------------------------------------------------------

genelde insanlar yazılarımın tamamını okumadan sırf muhalefet için cevap yazarlar.o yuzden kısaltıyım biraz,kimse bir baskasının eşinin dostunun cıplak fotografını cekti diye bir başkasının namusuna,dunya gorusune,seviyesine,mezhebine,serefine haysiyetine,erkekligine vs.vs. laf etme hakkına sahıp degildir..her işine geldiginde demokrasiden,kişisel ozgurlukten,herkesin eşit haklara sahip oldugundan kimsenin tercihleri için yargılanamayacagını soyleyenler,mesele kendi çaplarına uymadımı butun sozlerini cigneyecek eylemler yapıyorlar..
bir insanın eşinin cıplak fotografını cekmesi ve onayı dahılınde burada paylasması sadece o kişiyi baglar.
birde fotografa estetik acıdan degilde,masturbasyon malzemesi olarak bakanları baglarki, oda bambaska birşekilde.
once bir nüye bakınca ne hissediyorumun muhasebesini yapmalı insan..eger butun mesele fotografın estetik yada itici olmasıysa ne mutlu,ama mesele bir bayanın cıplaklıgıysa,mesele ceken cekilen kişiyse,mesele kendi nefsinizle alakalıysa orada duracaksınız...ikinci sıkka girenler burada sitenin namusunu kurtarmaya calısmayı bırakıp daha gercekci işlerle ugrasmaya calıssalar ve fotografı sanat olarak dusunmeye baslasalar daha ıyı olur..

kahve sevmiyorsan,kahve içmezsin,nü sevmiyorsanda cekmezsin yada bakmazsın..yahu goz işte kayıyor diye bir mazeret olamaz.eger amac fotograf sanatına ait paylasımsa fotograf sanatının bir dalını yasaklamaya,kaldırmaya,yada kotu gostermeye ancak sansurculuk denir....
kimsenin gozune cıplak insan fotografları sokulmuyor,kimse nü kategorisine fotograf eklemeye zorlanmıyor,ama nasıl manzara portre,makro vs cekenler varsa nü cekenlerde var..

ben eşimin dostumun kendimin portre fotografını cekiyorsam,bir baskasıda eşinin dostunun nü fotografını cekebilir..amac sanatsal birşeyler cıkarmaksa bu ahlaksızlık,sapkınlık degildir..




 

Tarih: 16 Temmuz 2007, 14:46 - İp: 88.***.**0.193
okyanus.
okyanus. (üye)
İstanbul / Profesyonel Fotoğrafçı

Bu site de daha herhalde hiç nü fotoğraf görmedim. Yok diye demiyorum anlaşılan var ki konu açılmış. Bana denk gelmedi, millet karısını kızınımı çıplak çekiyor diye özel bir merakım yahut da nü ye karşı pek ilgim olmadığı için özellikle arayıp bakmadım da.

Kimse o sapkınlıktır bu bilmem nedir diye fetva vermesin. Beğenmiyorsanız sevmiyorsanız bakmazsınız çekmezsiniz olur biter. Sonra o insanların karısını kızını ağzınıza almanız da hiç hoş değil. Madem nü ye karşı değilsin o zaman karını kızını çekip sende yayınlarmısın demek te mantıktan öte bir saçmalık. İsteyen çeker yayınlar bu sadece çekeni ve çekileni ilgilendirir.

Bizim toplum kadar mahallenin köyün kasabanın sülalenin aşiretin namusuna düşkün bir toplum daha yoktur herhalde. Ama bizim toplum kadar tecavüzcü yetiştiren bir toplum daha varmıdır onu da bilmiyorum.Kadınlarımız kardeşlerimiz kızlarımız sokakta rahat yürüyemez, elli tane laf atan sarkıntılık eden olur. Otobüslere binemezler. Rahat alışveriş yapamazlar. Hani nasıl namuslu milletiz biz. Bilmem hangi şehirlerde küçücük kız çocuklarına yöre esnafından şurdan burdan onlarca kişinin tecavüz ettiklerini defalarca okumadıkmı gazetelerde. Bu mu şimdi namusluluk ahlaklılık.Eminim o tecavüzcülerin birisinin karısına falan birisi kazara bakmış falan olsa cinayet işlerler sırf o sebepten. Bence ikiyüzlülükten sahtekarlıktan başka birşey değil. Nü çeken ve çektiren insanın kimseye zararı yok, varsa kendilerine olur ancak.

Herneyse isteyen bakar istemeyen bakmaz bu kadar basit. Bakın ben ilgi duymadığım için bugüne kadar nü fotoğraf dahi görmemişim sitede.

 

Tarih: 16 Temmuz 2007, 15:09 - İp: 85.***.**8.32