lacimert
lacimert (üye)
Aydın / Amatör

Ntv >> Ve İnsan >> O An

Arkadaşlar, NTV'de yayımlanan "Ve İnsan" programının içinde, "O An" diye, fotoğraflarla ilgili bir bölüm var (sunucunun adını şimdi hatırlayamadım). Nedense hep yabancı fotoğrafçıların eserlerini ballandırarak, anlamını anlatıyor. Oysa, bizim "Galeri"deki fotoğrafların birçoğu, bunlara beş basar Bu programla bağlantıya geçen olmadı mı? Belki beni aşar ama, bazı arkadaşların bu bağlantıyı hakettiğini düşünüyorum.

#lacimert' tarafından 13.01.2006 04:33:27 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 11 Ocak 2006, 10:25 - İp: yok
pazarbey
pazarbey (Avukat)
Kütahya / Amatör

Ben şahsen cesaret edip gidemezdim oralaara. Fotoğrafları görmedim.Ama bazen hiçbir fotoğrafik değeri olmayın bir fotoğraf bile bulunulan konum, zorluk ve duygu nedeni ile çok iyi bir fotoğraf olabiliyor.Cümlem biraz devrik ve anlatım bozulkuğu içerd ama kusura bakmayın.
Lakin sitedeki bazı arkadaşların fotoğraflarınında bazen olağnüstü gözel olduğunuda kabul etmek lazım.Bir amatörün bunu çektiğine inanamıyor insan.
Ama genede emeeğe saygı göstermemiz gerekir.Çünkü biz sıcak evlerimizden ayrılamazken şimdi kar buz demeden çekim yapan insanlar var.Bu yolda hayatlarını kaybedenler var.

 

Tarih: 12 Ocak 2006, 12:16 - İp: 85.***.**1.242
lacimert
lacimert (üye)
Aydın / Amatör

ceko'dan alıntı iki söz:

"buradaki çoğu arkadaşımız bırakın öyle fotoğraf çekmeyi o coğrafyalarda gezmeyi ve o olayların içinde bile olmaya cesaret edemezler."
"diyerek yanlış ve saygısız bir yorumda bulunuyorsunuz bence."

 

Tarih: 12 Ocak 2006, 15:43 - İp: 81.***.**8.181
ozgur foto
ozgur foto (üye)
İstanbul / Firma

Ceko'ya ve Thalassa'ya katılıyorum."Ve İnsan" programında
yayınlanan karelerin hangi şartlar altında çekildiğini çok iyi biliyorum.Örneğin Coşkun Aral'ın bu tip çekimlerden sonra ekipmanının bakımını yaptırmak için geldiği zamanlarda sırf makinelerinin durumu bile (toz toprak vs..) herşeyi anlatıyordu.Kısacası haber fotoğrafçılığı öyle kolayca küçümsenecek bir meslek değildir.Ceko doğru söylemiş,çoğu kişi o coğrafyalarda meslek icra etmeye cesaret bile edemez veya cesaret etse dahi arkada bırakacağı çoluk çocuğunu düşünerek gitmez.

 

Tarih: 12 Ocak 2006, 21:14 - İp: 85.***.**4.23
lacimert
lacimert (üye)
Aydın / Amatör

Şu hale bak!
Ben "güzel fotoğraflar var" diyorum, siz "fotoğrafçının " cesurluğunu" anlatıyorsunuz. Kaf Dağı'nın ardındaki ejderhanın fotoğrafını çekip getiren adamı, elbette takdir ederim. Ama o fotoğrafın sanatsal değerine sıra geldiğinde, sadece fotoğrafa bakarım. Sadece nick'iyle tanıdığım insanların fotoğraflarıyla aynı kriterlere tabi tutarım. Ben böyle yaparım, sizi bilmem.
Bu bir...

İkincisi, Pazarbey'in bir cümlesi dışında, buradaki galeride bulunan resimler lehine söz söylenmemiş olduğunu görmek de, ilginç bir tecrübe oldu.

Üçüncüsü, galeride benim tek fotoğrafım yok, bilesiniz.

Dört: "Şaka" olarak söylendiği, "şaka" sözcüğü de kullanılarak belirtilen bir cümle için, "vejdi"nin kendini bu kadar hırpalamasını anlayamadım. Doğru dürüst okumadan yazmaya kalkınca, böyle oluyor demek ki...

Son olarak da, "haber fotoğrafçılığı öyle kolayca küçümsenecek bir meslek değildir." diyen arkadaşın, okuduğunu anlayabildiğinden emin değilim. Bu sözü, hangi "küçümseme" üzerine yazdığını, acaba kendi biliyor mu, bize de gösterebilir mi? Kendisine şunu söylemem gerekiyor: Galeride hiç fotoğrafımın olmaması, benimkilerin "Haber Fotoğrafları" olmasındandır.

SONUÇ: Arkadaşlar, lütfen, iyi okumadan, düşünmeden, klavyeye saldırmayın!

Sevgiler.

 

Tarih: 13 Ocak 2006, 04:29 - İp: 81.***.**8.181
ozgur foto
ozgur foto (üye)
İstanbul / Firma

"Arkadaşlar, NTV'de yayımlanan "Ve İnsan" programının içinde, "O An" diye, fotoğraflarla ilgili bir bölüm var (sunucunun adını şimdi hatırlayamadım). Nedense hep yabancı fotoğrafçıların eserlerini ballandırarak, anlamını anlatıyor. Oysa, bizim "Galeri"deki fotoğrafların birçoğu, bunlara beş basar"
okuduğumu iyi anlarım lacimert ! yukarıdaki cümleler sana ait değil mi gösterebilir mi demişsin işte yukarıda iyi bak ! yukarıda yazılanlar küçümseme değildir de nedir beş basar ifadesi başlı başına bir küçümsemedir.

 

Tarih: 13 Ocak 2006, 11:31 - İp: 85.***.**0.0
ozgur foto
ozgur foto (üye)
İstanbul / Firma

bence sen o programı dikkatli seyretmelisin.o programda sadece yabancıların değil Türklerinde fotoğrafları yayınlanıyor örneğini de verdim,hafta başında Ali Öz'ün bir karesini yayınladılar.

"Kaf Dağı'nın ardındaki ejderhanın fotoğrafını çekip getiren adamı, elbette takdir ederim. Ama o fotoğrafın sanatsal değerine sıra geldiğinde, sadece fotoğrafa bakarım." demişsin.demek ki o fotoğrafların sanatsal değeri yok ki bizim galeridekiler bu yüzden beş basıyor
hangi kriterlere göre değerlendiğini merak ettim

 

Tarih: 13 Ocak 2006, 11:39 - İp: 85.***.**0.0
lacimert
lacimert (üye)
Aydın / Amatör


"Sükût etmak gibi âlemde nâdana cevap olmaz"
(Şefiî)

#lacimert' tarafyndan 14.01.2006 17:16:34 tarihinde düzenlendi.

 

Tarih: 13 Ocak 2006, 14:21 - İp: 81.***.**8.181
vejdi
vejdi (üye)
Ankara / Amatör

Bakın öncelikle ilk yazmış olduğunuz mesajı silip değiştirmişsiniz!!!!! (değiştirmemiş olduğunuz halini bırakında görelim) şaka olup olmadığını anlarız ve ayrı yeten sizin yaşadığınız saniye kadar okumuşluğum var bu küstahlığınız neden (…Doğru dürüst okumadan yazmaya kalkınca, böyle oluyor demek ki... ) ve ayrıca sizin gibi anlama zorluğu çeken insanlara bişeyleri anlatmak(deveyi hendek atlatmaktan daha zor ) çok zor , size bu kadar üstatlar bişeyler yazmış anlatmış ama siz gene anlamamak için caba sarf ediyorsunuz bu çabanızı anlamak için yapsaydınız bişeyler kazanacaktınız ama bu saatten sonra zor yazık.........................

SONUÇ: yok saygısız yok iyi okumadan,yok düşünmeden yok klavyeye saldırmayın! lütfen yaşınız uygun sözler sarf edin bunları bizler dile getirmeyelim saygı çerçevesinde konuşalım

#vejdi' tarafyndan 15.01.2006 00:40:40 tarihinde düzenlendi.

 

Tarih: 15 Ocak 2006, 00:20 - İp: 85.***.**0.217
flassv
flassv (editör)
Afyonkarahisar / Haber Fotoğrafçısı

Olaya biraz geç katışdığım için özürdilerim malum bayram. Oguz Hakseverin O ANlarının içinde benimde bir foğrafım var Oguz Haksever Fotografrada oguz beylegörüştüm. tek kriterini güzel olmadığını duygunun fografın cekildigi günkü Türk ve Dünya gündeminin etkilediğini söylemişti. Görmek isteyenlerBURAYA Bakarlarsa görürler.

 

Tarih: 15 Ocak 2006, 00:55 - İp: 85.***.**4.248
lacimert
lacimert (üye)
Aydın / Amatör

Kardeşim, bu düşmanca tutum neden? Neyi paylaşamıyorsun? Ben bu tür tavırları anlamakta zorlanıyorum. Senin fikrin senindir, benim fikrim de benim. Ancak fikrinin doğruluğuna inanmayan insanlar böyle tavırlara başvurmak zorunda kalır. Oysa ben eminim ki, sen düşüncenin doğruluğuna inanıyorsun. Bu bir.

İkincisi, ilk mesajımda değişiklik yaptığım konusunda haklısın: "yabancı" sözcüğünün harflerini kalınlaştırdım, daha kolay anlaşılsın diye!!!

Üçüncüsü: "Şaka" sözcüğü, sana yazdığım ikinci mesajımda var:
"sevgili vejdi, "bizim buradakiler on basmaz biraz objektif olalım" demişsin. Ama ben yarı-yarıya objektif olmuşum demek ki: Çünkü ben beş basar demiştim. Şaka bir yana, dediğin doğru; haber değeri olan, haberi yorumlayan fotoğraflar onlar. "

Dördüncüsü: Sen o mesajı okumuş olsaydın, böyle kişiliğini ele vermezdin. Benim "Doğru dürüst okumadan yazmaya kalkınca, böyle oluyor demek ki... " sözüm çok yerindeydi, ama yine tam okumadığın için, bu sözümü de yanlış anlamışsın. Bu sözde kastedilen, sadece O MESAJI okumaktı. Yoksa TAHSİL DÜZEYİN değil.

Beşincisi: Konuyu Eğitim Düzeyi şeklinde anladığın için de, "ayrı yeten sizin yaşadığınız saniye kadar okumuşluğum var" demişsin. İşte burada dur, tam üç fakülte diplomasına sahip, 48 yaşında birisiyle, ancak böyle forumlarda muhatap olabilecekken, 27 yaşında birinin 48 yıl okumuşluğu olamayacağını da düşünerek, biraz haddini bilen bir tavır takınsan, iyi olur.

Fikir farklılığı yüzünden böyle sertleşmek de zaten, eğitimle ilgili bir konu. Herkes benim gibi düşünmek zorunda değil; ben de başkaları gibi düşünmek zorunda değilim.

Bu başlık altındaki son yazım olduğu için, şunlara da değinmek istiyorum:
1) Biri kalkmış, "haber fotoğrafçılarını", hem de "kolayca" küçümsediğim anlamını çıkarmış. "Haber fotoğrafçısı" sözünü kullanmadan, bunu nasıl söyledim, bilmiyorum. Oysa diyorum ki, "bendeki fotoğraflar haber fotoğrafları, bu yüzden galeriye koymuyorum". (yerel gazeteciyim) Ama kimse lâfın burasını anlamak istemiyor.

2) Hem "yabancı" fotoğrafçıların fotoğrafları konuyor şeklindeki itirazıma karşı çıkıp, yabancı ajansların savunuculuğunu yapıyorlar; hem de Türk fotoğrafçılarının da fotoğraflarının yayımlandığını bildiriyorlar (sevindim, ben rastlamamıştım).

3) Ben programda Türk fotoğrafçıların eserlerinin de yayımlanmasını isterken "haber fotoğrafçılığını kolayca küçümsemiş" oluyorum, "ozgur foto"ya göre. Ve aynı "ozgur foto", bana bir Türk'ün (Coşkun Aral) fotoğraf makinesinin toprağından sözediyor. İyi işte, ben de bunu istiyorum. ??

4) Fotoğraf Türkiye'dense sanatsal olmuyormuş, bir Türk tarafından çekilmişse, yürekten çekilmiş mi oluyormuş, yoksa olmuyor muymuş vb vb safsatasına hiç cevap vermek bile istemiyorum. Çünkü konunun burası ARAP SAÇINA benzedi.

5) Bu başlığı, shroom, orhan yum, omerbey, fdiker, thalassa ve pazarbey'in yanıtları gibi yanıtlar almak için açmıştım. Kendilerine teşekkür ederim, bilgilendim. Sonradan giren "düşünce farklılığına tahammül edemeyen" iki-üç kişiyle daha fazla muhatap olmak istemediğim için de, bu mesajımla kapatıyorum.

Sevgiler.

------
EK: "Sonradan" Ekledim:

flassv'in mesajını, bu mesajı yazdıktan sonra gördüm. Ben mesajı yazarken gelmiş. Bu arada, kendisini tebrik ederim. Onun profesyonelce yaptığı işi, ben kasaba ölçeğinde, kendi çapımda yapmaya çalışıyorum.


#lacimert' tarafyndan 15.01.2006 01:41:02 tarihinde düzenlendi.

 

Tarih: 15 Ocak 2006, 01:38 - İp: 81.***.**8.181