togy11
togy11 (üye)
İzmir / Amatör

Nikon'mu Daha İyi Canon'mu?

ARKADAŞLAR DİGİTAL TEKNOLOJİSİ ÇIKANA KADAR KULLANDIĞIM BÜTÜN MAKİNALAR NİKON MAMİYA GİBİ MAKİNALARDI.FAKAT DİGİTAL ÇIKINCA BİR ATLAMA DEVRİ OLDU.BU ATLAMADA CANON MARKASINAYDI.ÇÜNKÜ BENİM KULLANDIĞIM MAKİNA CANON EOS 1Ds.ŞİMDİ SİZE SORUYORUM EĞER TEKRARDAN FİLMLİ MAKİNALARA DÖNÜŞ OLSAYDI VE CANON'UN DA BİR FİLMLİ İYİ MAKİNASI ÇIKSAYDI SİZ HANGİ MARKAYI TERCİH EDESDİNİZ?(CANON - NIKON)

Tarih: 11 Aralık 2005, 12:14 - İp: yok
ceko
ceko (üye)
İstanbul / Haber Fotoğrafçısı

Benimmi? sayamadım daha Say say bitmiyoooooooo

 

Tarih: 13 Aralık 2005, 00:50 - İp: 85.***.**4.67
dadanagast
dadanagast (muhtar)
Yurtdışı / Amatör


..

 

Tarih: 13 Aralık 2005, 13:01 - İp: 62.***.**2.10
fotoser
fotoser (üye)
Eskişehir / Stüdyo Fotoğrafçısı

bence en iyi makine zeıs ıkon 1874
sorun yok kes film koy banyo yap renksiz orjinal

 

Tarih: 16 Aralık 2005, 20:30 - İp: 81.***.**9.113
afrikalı
afrikalı (üye)
Yurtdışı / Amatör

yeniden merhabalar...Bu konuda bir anı ile cevap vereceğim. İzzet Keribar'ın Bursa'da bir sergisi açılmıştı ve geziyorken bir grup fotoğraf ustasının konuşması dikkatimi çekti. Fotoğraflar Fas'ta ve diğer ülkelerde çekilmişti. " Nikon objektifin hassasiyet ve yumuşaklığının yansımasını bu kadar güzel ifade edecek bir fotoğraf dizisi bulunamaz" Yani Nikon makineler objektifleri ile kombinasyon halinde tartışmasızdır.-40 derecede canon'un hangi makinesi çalışıyor acaba? "ne işin var orada?" diye soranlara cevabım Sahalin adasına gitmek te varmış kaderde.

 

Tarih: 17 Aralık 2005, 14:50 - İp: 195.***.**2.86
dadanagast
dadanagast (muhtar)
Yurtdışı / Amatör

afrikali merhaba..
merak etme, ne isin vardi orada diye sormayacagim..
merakimdan soruyorum; nikon dslr'lar -40 derecede calisabiliyorlar mi? canon'larin calismama nedeni nedir?
..
ben de iki gun once bir fotograf sergisi gezdim.. fotograflarin cogu canon makinelerle cekilmis..
nikon objektifinin ne gibi bir yumusakligi ve hassasiyeti vardir, gercekten ogrenmek isterim.. cunku ben ayirt edemiyorum..
........
bu soylediklerimi lutfen yanlis anlamayin.. amacim tamamen soylediklerinizin nedenlerini ogrenmek.. ben canon'cu veya nikon'cu da degilim..

 

Tarih: 17 Aralık 2005, 16:56 - İp: 62.***.**2.10
afrikalı
afrikalı (üye)
Yurtdışı / Amatör

Sn. Dadanagast, merhabalar.. canon merceklerin renk geçişlerinde keskin olduğunu bilmeyen yoktur. Nikon'un ürettiği (vasat olanlar hariç) mercekler ise renk geçişleri gerçekten daha bir yumuşaktır. Bu tamamen mercek ürtimi ile ilgilidir.Mercek kalitesini sen de benim kadar bilirsin. Nerde bekletilir, mantardan nasıl korunur? Hepsi bir teknik işlem. Canon elektronikte önde olabilir? Ama cam ürtiminde tartışmasız Nikon önde... -40 derece derken dijitalleri kastetmiyorum. Leica m 5 bu konuda tek tercihtir. Nikon fm2 ve F3 bu derecede çalışıyor.Canon F1 maalesef ...Dijitallerin hiç birisi çalışmayacaktır elbette. Nikon F3 hiç batarya kullanmadan 1/60 enstantene ile mekanik olarak çalışmaktadır.

 

Tarih: 17 Aralık 2005, 17:53 - İp: 195.***.**2.86
dadanagast
dadanagast (muhtar)
Yurtdışı / Amatör

evet nikon'un mercekte cok daha iyi oldugu dogru olabilir afrikali.. ama iste ben o kadar da farkina varamiyorum..
..dslr'lar zaten dediginiz gibi calismayacaktir..
film makineler konusunda bilgim yok dogrusu.. ama canon gibi bir devin makinesinin calismamasina karsin nikon'unkilerin calismasi biraz da garip geliyor.. cunku her ikisinde de benzeri bir mekanizma yok mu? yoksa canon ucuz mal mi kullaniyordu?..neyse o kadar da onemli degil.. gercek olan su ki, film fotografciliginda nikon bir numaraydi duydugum kadariyla.. belki de bu etkenler de vardi..
tesekkurler..

 

Tarih: 18 Aralık 2005, 00:25 - İp: 62.***.**2.10
ozgur foto
ozgur foto (üye)
İstanbul / Firma

Sayın Afrikalı yazdıklarınıza çok şaşırmış durumdayım.Nikon'un renk geçişlerini yumuşak,Canon'u keskin olarak nitelendirmişsiniz ancak doğru değil.Bilakis Nikon kontrası ile ünlüdür.Leica netliği ile ünlüdür,Zeiss yumuşaklığı ile ünlüdür.Yazılarınızı beğenerek okurum ama bu sefer olmadı...

 

Tarih: 18 Aralık 2005, 00:49 - İp: 85.***.**0.187
dadanagast
dadanagast (muhtar)
Yurtdışı / Amatör

selamlar ozgur..
isin gercegi hangisinin nesiyle unlu oldugunu bilemiyorum.. ama emin oldugum birsey var ki, lensin kalitesi arttikca; harika bir kontrast, renk ve canlilik kazaniyor fotograflar..
neyse.. esas olarak, kontrast degerlerini MTF grafiklerine bakarak anlayabiliriz ozgur, ki sen de biliyorsun.. nikon'un da canon'un da en ust kalite lenslerinin grafikleri hep harikadir..
...aslinda merak ettim, canon nesiyle unludur ozgur?..

 

Tarih: 18 Aralık 2005, 02:26 - İp: 62.***.**2.10
nihat
nihat (üye)
İstanbul / Amatör

Canon, EOS 350D 'si ile meşhurdur.

 

Tarih: 18 Aralık 2005, 02:38 - İp: 85.***.**5.102