mbu
mbu (üye)
İstanbul / Doğa Fotoğrafçısı

Neden Çoğu Fotoğrafçı Macbook Kullanıyor

Bu soruyu sormamın sebebi gerçekten çoğu profesyönel fotoğrafçıda apple ın laptoplarını görmem oldu.. Bu laptopların fotoğrafçılığa özel şeylerimi var yoksa dahada pro. gorünmek içinmi kullanıyorlar.

Tarih: 25 Eylül 2010, 13:15 - İp: 188.***.**7.89
kurab_canavari
kurab_canavari (üye)
Aydın / Amatör

yanlış genelleme. yok öyle bir şey

 

Tarih: 25 Eylül 2010, 13:31 - İp: 88.***.**8.34
adul
adul (üye)
Muğla / Özel Gün Fotoğrafçısı

apple windows a göre çok daha stabil ve problemsiz çalışır o yüzden tercih konusudur

 

Tarih: 25 Eylül 2010, 14:23 - İp: 88.***.**3.192
kurab_canavari
kurab_canavari (üye)
Aydın / Amatör

ilk mesajımda acelem olduğu için hızlıca yazıp geçmiştim şimdi eksik yanlarının olduğunu farkettim.

ilk mesajımdaki yazıma hala katılıyorum.

çoğu profesyönel fotoğrafçıda apple ın laptoplarını görmem oldu
bu yanlış bir genellemedir. bende nedense hep windows kullancıları gördüm. tek tük entellik olsun diye apple alanları da gördüm. onunda camında photoshop bilen bay bayan eleman aranıyor yazıyor. yani onlarında bilinçli olarak apple almadıkları aşikar.

geleli diğer sorunuza.

Bu laptopların fotoğrafçılığa özel şeylerimi var yoksa dahada pro. gorünmek içinmi kullanıyorlar.
hayır yok. daha doğrusu olaya nerden baktığımızla alakalı. 1000 tl lik dizüstü yada 750tl lk dizüstü ile kıyaslarsak evet var. performans farkı var. donanım ve işletim sistemi uyumluluğu var. stabilite(kararlılık) var.
ayrıca sabit diklere veri yazmada bile windowstan farklı davrandığı için neredeyse her hücresinde klasik dizüstülerden farkı var. ama fotoğrafçılara özel hiçbişeyi yok.

apple donanım ve işletim sistemi uyumu ile çok iyi çalışan ve ülkemizde herks tarafından varlığı bile bilmeyenler olan bir entel marka. apple daha çok estetik ağırlıklıdır. gerek donanımları gerekse de yazılım tasarımı rakiplerine göre estetiktir.. fotoğrafçılıta göze hitap ettiği için estetik ürün tercih ediliyor. ayrıca
parçalarından monitörüne kadar herşeyi estetik ve çok iyi tasarlanmış. pahalı ürün olduğu için herkes alamıyor dolayısıyla herkes size farklı bir gözle bakıyor. zengin ve entel havası veriyor. pahalı olduğu için çalışma ekipmanlarına para yatırıyor düz mantığı ile düşünüldüğünde profesyonelmiş havası veriliyor. bu numarayı aşşağı yukarı herkes yutuyor.

peki appleyi tercih etme nedeni bu kadar mı?
hayır tabiikide. klasik windows ve apple firması farklarını aratırsanız zaten bu soruya cevap bulmuş olursunuz. ama peki esnaflar bunu nerden biliyor? onuda söyleyeyim.
ülkemizde çoğu özel eğitim kurumlarında apple markası insanların kafalarına taa en baştan beri aşılanıyor. dolayısıyla piyasaya yeni giren herkes bu işlerin sadece apple ile olabildiğine inandırılıyor ve bilnçaltına baskı uygulanıyor. insanlarda birisi uyansa diğeri saf saf inanıyor. sadece aple ile olabildiğine kendini şartlıyor. oysa bilmiyor ki diğer iş istasyonları bile en az apple kadar iyi. yada toplama pc bile yeterli geliyor..
http://img185.imageshack.us/img185/150/13897865.jpg


tabi tüm iş eğitim kurumlarında değil. birisi biryerden görüyor, abc firması almış bir bildiği vardır diyerekten bizde alalım diyorlar ve buda böyle gidiyor.

benim bugün imkanım olsa işyerimde mutlaka apple markasının estetikliğinden ve satabilitesinden, iş istasyonların sesiz ve performanlı yapısından ediusun sağlamlığından almak isterim. tamamen bütçe ve bakış açınızla ilgili bir olay bu. yoksa applenin yapıpta diğer sistemlerin yapamadığı şey yoktur. biraz apple fanatiklikliğide işin tuzu biberi oluyor desem yalan olmaz hani

 

Tarih: 25 Eylül 2010, 16:50 - İp: 78.***.**3.254
mbu
mbu (üye)
İstanbul / Doğa Fotoğrafçısı

Güzel bir açıklama oldu sağolun.. Apple kullanan kişileri fot. dergilerinde görüyordum. Uçakta da adamın biri macbook unu acıp cektiği fotoğrafları incelerken bu soruyu düşundum.. Selamlar

 

Tarih: 25 Eylül 2010, 17:36 - İp: 188.***.**7.143
drvolki
drvolki (üye)
Ankara / Meraklı

Sevgili mbu

Ben Nisan'dan beri macbook pro kullanıyorum. Bence mac hakkında yorum yapmadan önce kullanmak lazım. Mac kullanıyorsanız bikere her hafta iyiki almışım dersin.
Windows'da hayal olan 40 ekstra özelliğin yanında bide bilgisayar çok daha efektif ve stabil çalışır. Türkiye'de vergisinden dolayı kimse alamıyor. ABD'de entel olan değil kafası çalışanlar macbook alıyor. Yani akademik ortamda en çok tercih edilen bilgisayardır. (Bakınız: papers isimli program, sadece onun için bile alınır)
Fotoğraf içinse aslında o kadar fark etmiyor.
10 yıl önce dizayn işinde mac windowstan çok üstündü.
Şimdi bence herşey de daha üstün

 

Tarih: 26 Eylül 2010, 07:11 - İp: 67.***.**3.80
rocktrak
rocktrak (Objektif)
Tekirdağ / Meraklı

Merhaba arkadaşlar

bendeniz de bir MAC kullanıcısıyım; hem de fanatiklerinden..

yaklaşık onbeş yıldır mac bilgisayar kullanıyorum. İlk olarak LC 630 model bir bilgisayarla başladım mac kullanmaya ve ona olan aşkım kullandıkça da arttı

mac öyle sırf hava atmak için kullanılacak bir cihaz değildir. işini profesyonelce düşünenlerin, pc'deki gibi zırt pırt sistem çökmeleriyle, format atmalarla, virüslerle uğraşmak istemeyenlerin tercih ettiği bir bilgisayardır.

fotoğrafçılık ve basın dallarında özellikle MAC tercih ediliyorsa bunun en önemli nedenleri sağlamlığı ve baskıda çıkan renkleri baskı öncesinde bilgisayarda da aynen görebildiğiniz ve ona güvenebileceğiniz yegane marka olmasıdır.

kısaca mac, bilgisayarın mercedesidir.

#rocktrak' tarafından 26.09.2010 19:21:46 tarihinde düzenlendi.

 

Tarih: 26 Eylül 2010, 17:53 - İp: 78.***.**7.2
biologus
biologus (üye)
Yurtdışı / Amatör

Yillardir PC kullaniyorum, ama bu yazdiklariniz cok hosuma gitti. Yeni bri bilgisayar almak istyordum simdi Hic MAc kullanmamis birisi MAC alsa kullanmakta zorlanir mi?

 

Tarih: 27 Eylül 2010, 04:20 - İp: 99.***.**5.7
rocktrak
rocktrak (Objektif)
Tekirdağ / Meraklı

merhaba biologus

tabir caizse mac bilgisayara geçmekle eşekten inip ata binmiş olacaksınız
yıllarca pc kullanan biri için mac sistemi biraz farklı gelebilir...

örneğin uyanık Bill Gates'in aslında mac'lerden kopyaladığı windows sistemi'nde pencereler sağdan kapanır; oysa bu sistemi icat etmiş olan mac'lerde pencereler soldan kapanır ve ergonomik olarak doğrusu da budur.

ayrıca yeni sistem mac'lere isterseniz windows sistemini de yükleyip kullanabilirsiniz.

size tavsiyem bir apple store'a gidip mac'leri dokunarak ve görerek bir güzel inceleyin...

 

Tarih: 27 Eylül 2010, 12:15 - İp: 78.***.**7.2
kontrast
kontrast (üye)
İstanbul / Meraklı


MAc kullanıyorum ama fanatiği değilim. Ara sırada bazı programlarla çalışmak icin Windows işletisim sitemine geciyorum. İyi ki o günleri geride bırakmışım. İki fotograf yan yana açıp bilgisayar kasılmadan çalışmak çok keyifli.

Kullanmadan yorum yapmak dogru değil. Cunku macintosh ilk iki ay kullandıgınızda o surede mac'lerden gıcık kapıyorsunuz. Ama sonra bu nefret yerini sevgiye bırakıyor

Windowsun saçma sapan görselliğinden, uyarılarından, viruslerinden, çakışma hatalarından, hızından, gucunen sıkıldıysanız baska careniz yok..

PC deki 4 çekirdek 8 çekirdek teranelri komik geliyor. İŞletim sistemi windows olduktan sonra donanımın artmasının cok da bir mantıgı yok.. Mobil işletism sistemlerinde bile hal boyle... Android>İOS>WM7

 

Tarih: 30 Eylül 2010, 10:03 - İp: 212.***.**9.194
gaijin
gaijin (Objektif)
İstanbul / Meraklı

işletim sisteminin windows olmaması bile baslı basına bir neden.
core2duo macbookların windows kullanan yeni nesil i5-i7 işlemcili bilgisayarlardan bile daha iyi performansı olması baska bir neden.
virus derdi yok sacma sapan uyarılar,hatalar yok.
windowsun her yeni surumunde daha iyi performans için ram işlemci degişimi gerekirken boyle bir derdi yok.


nasılki playstation oyun oynamak için bilgisayardan daha iyi bir secimse (oyunu kaldıracakmı-ekran kartı yetecekmi-ram yetecekmi-tam cozunurlukte oynayabilecekmiyim gibi dertler olmaması nedeniyle) grafik programlar kullanmak için mac ler pc lerden daha iyi secim.

cogu microsoftun ve windows rezaletinin sucu anlayacagın.

 

Tarih: 30 Eylül 2010, 20:03 - İp: 88.***.**8.140