tararseven
tararseven (üye)
Ankara / Stüdyo Fotoğrafçısı

Lütfen Okumadan Geçmeyin!

Merhabalar,

Öncelikle fotoğrafla sadece izleyici olarak ilgiliyseniz ve ekipman/kitap/dergi desteğinde bulunamayacaksanız, en azından ilgilenebilecek ve katkıda bulunacağını düşündüğünüz kişilere bu yazımı iletirseniz çok çok sevinirim.


Bundan çok kısa süre önce manevi kardeşim, aynı zamanda Ankara Anadolu Ticaret Meslek Lisesi öğrencilerinden, Ozan Dörtelma'nın aracılığı ile Ankara Anadolu Ticaret Meslek Lisesi öğrencilerinin ve öğretmenlerinin bir kısmı ile tanışma fırsatı buldum.

Aslında ilk tanışma sebebimiz okulun bu yıl ilk defa girişimde bulunduğu yıllık çalışmasının fotoğraf çekimlerini gerçekleştirmekti. Fakat yıllık toplantıları sonrasında rehber öğretmenimiz Güven Kardeş, daha daha sonra telefondan Fotoğraf Kulübü öğretmeni Fera Hanım ile yaptığımız sohbette, okulun fotoğraf kulübünün çocuklarımıza birşeyler katması için çok yetersiz olduğunu öğrendim. Belki bilirsiniz, okul Altındağ Belediyesi'ne bağlı ve birçok öğrenci maddi durumlarından ötürü dersleri için ihtiyaç duydukları materyallerin dışında harcama yapamıyorlar.

Okulun Fotoğraf Kulübü daha henüz bu yıl kurulmuş olmakla beraber, çocukların yaşayarak ve deneyerek öğrenmelerini sağlayacak tek bir ekipmana bile sahip değildir. Fera Hanım fotoğrafa olan ilgisinden dolayı bütün enerjisini ortaya koyarak bu çocuklarımıza fotoğraf dünyasının güzel renklerini yaşatmaya çalışsa da imkansızlıklar bir noktadan sonra önüne kocaman bir duvar örmektedir. Kendisiyle dün yaptığımız telefon konuşmasında benden okulun öğrencilerine gönüllü fotoğraf dersleri verip veremeyeceğimi sordu. Daha bu işin içinde 3 yıldır olan ben için inanılmaz güzel bir teklifti bu, gurur duydum!

Tabii hemen akabinde "Ne yapabiliriz de öğrencilerimize Sihirli Fotoğraf Dünyası'na giriş bileti verebiliriz?" diye düşünmeye başladım.

İşte tam bu noktada sizler devreye giriyorsunuz

Dediğim gibi henüz hiçbir ekipman, kitap, dergi vs olmadığı gibi; bunları temin edecek imkanları da bulunmamaktadır.

Analog/dijital sıfır veya çalışır durumda ikinci el fotoğraf makineleri, objektifler, filtreler, tripodlar, kablo deklanşörler, stüdyo ışıkları, pozometreler, ... Ders kitapları, dergiler, dia arşivleri, eğitim cd'leri... Kısacası fotoğraf ile ilgili herşeyi Ankara Anadolu Ticaret Meslek Lisesi öğrencilerine hediye edebilirsiniz. Yapılan bağışlar okulun demirbaş listesine eklenecektir.

Tabii ki Ankara Anadolu Ticaret Meslek Lisesi gibi, maddi yetersizlik kaynaklı eğitimini sadece müfredat derslerinden ibaret tutan (hatta bazı özel durumlarda tutamayan) yüzlerce okul var ülkemizde. Fakat bu okul ile olan birebir ilişkilerimi göz önünde bulundurarak belki de bir yerden başlayabiliriz diye düşündüm.

Unutmayın ki bizler, fotoğrafa gönül vermiş insanlar olarak, bu uğraş için ihtiyaçlarımıza göre yeterli bütçelere sahip olsak da herkes bizim kadar şanslı olmayabilir. Her bir kişinin bireysel olarak yapacağı tek parça bağış bile birikerek ne oluşturabilir siz düşünün!



Konu hakkında resmi yetkili olarak rehber öğretmenimiz Güven Bey ile görüşebilirsiniz.

Güven Kardeş
+90 532 378 1701
+90 312 312 4516 (dahili: 123)




Konu hakkında daha detaylı görüşmek ve neler yapabileceğimizi görüşmek için ise benimle irtibata geçebilirsiniz:

+90 538 960 60 61
+90 554 907 99 70
MSN: [email protected]
e-mail: [email protected]




Sevgiler,

Tara ARSEVEN

Tarih: 9 Ocak 2010, 00:32 - İp: 85.***.**3.110