eastwood
eastwood (üye)
İzmir / Amatör

Liseli Fotoğrafçılar

ben bir lisede çalışıyorum
ve yetenekli öğrencilerim var ve biliyorumki Türkiyenin dört bir köşesinde benim öğrencilerim gibi öğrenciler var
onlara sadece bir ışık göstermek yeter
sitemizin düzenliyebileceğini düşündüğüm sadece liseli gençlere yönelik bir fotoğraf yarışması olamazmı
bir afiş yaptırıp türkiyenin dört köşesine gönderemezmiyiz
yada bir site açıp net üzerinden katılmak ayarlanamzmı
büyük üstatlarımız var bu sitede onlar jüri üyeliği yapıp resimlerden en güzellerini belirleymezmi
daha sonra bu fotoları şehir şehir sergileyemezmiyiz
boş lafllarla zaman geçirmektensen neden gençlerimize şans tanımak için bişeyler yapmıyoruz
neden net fotograf fotograf akademisi kurulmasın
biliyorum isteklerim çok fazla ama lütfen bir düşünün
saygılar sunuyorum
Erdal ÇOBAN

Tarih: 17 Şubat 2006, 22:07 - İp: yok
black-sea
black-sea (üye)
İstanbul / Stüdyo Fotoğrafçısı

ben hertürlü arkandayım
elimden gelen herşeyi yaparım
bir fiir sunamıyorum bunun için kusuruma bakma eminim sitede bu konuda deneyimi olan arkadaşlar vardır el ele verirsek bu işin üstesinden gelebiliriz saygılar

#black-sea' tarafyndan 25.02.2006 23:27:07 tarihinde düzenlendi.

 

Tarih: 17 Şubat 2006, 22:48 - İp: 81.***.**3.113
cesminaz
cesminaz (üye)
İstanbul / Amatör

Bu tür konular aslında çok önemli konular. Erdal'ın başlattığı bu çalışma bi anlamda burda toplanan birçok insanın ortaya birşey çıkarmasını sağlayacak. Ben kendi adıma Çanakkale'den sorumlu olabilirim. Herkes biryerinden tutabilir. Evet çok zor bi çalışma. Ama sadece ve sadece istemeye bakıyor. İstersek herşeyi de başarabiliriz. Herkesden fikir bekliyoruz.
EYVALLAH

 

Tarih: 17 Şubat 2006, 22:52 - İp: 85.***.**1.116
ozzyalp
ozzyalp (üye)
İzmir / Amatör

Sevgili Erdal,
Öğrencilere böyle bir yarışma imkanı tanırken (şayet yanlış anlamadıysam) onlara gerekli ekipmanı da sağlamak lazım sanırım. Bu stüdyo ile olacak iş mi bilemiyorum. Makine temin etmek gerekecek belki de. Ve öncesinde de eğitim. Bu konuyla ilgili, yarışma değil ama ekipman desteği ile ilgili bir başlık daha açılmıştı. Benzer şeyler yapılabilir. Denildiği gibi zor ama olmaz değil. Bende senin gibi İzmir'deyim. İlgiye göre sonrasına bakarız. Sevgiler...

 

Tarih: 17 Şubat 2006, 23:54 - İp: 88.***.**2.44
cemone
cemone (üye)
İçel / Amatör

Selam Erdal fikrine katiliyorum en azindan kafamda hayal edebiliyorum olabilecekleri, elimizden geleni yapalim.. Saygilarimla..

 

Tarih: 18 Şubat 2006, 00:55 - İp: 168.***.**8.35
banvit82
banvit82 (üye)
Aydın / Amatör

Merhaba.Güzel bir düşünce.Hayata geçirilmesi için gerekli adımlar netleşsin bende gerekli yardımı elimden geldiğince yaparım.selamlar.

 

Tarih: 18 Şubat 2006, 01:44 - İp: 212.***.**1.59
omerk
omerk (üye)
İstanbul / Profesyonel Fotoğrafçı

Bu tip yarışmalar zaten hersene yapılmakta. Hatta geçdiğimiz aylarda Türkiye çapında liseli öğrenciler arasında böyle bir yarışma zaten düzenlendi. Bence bu organizasyonları takip etmek lazım. Milli eğitim, özel kuruluşlar ve Tubitak bu konularda hersene bir organizasyon gerçekleştirmekte. Öncelikle istekli öğrenci ve okulun bunları takip etmesi gerekir.


Yarışma ilk etapda yanlış olur, öncelikle fotoğraf eğitimi almaları ve bu eğitim sonucunda önce kendi aralarında sonrada Ulusal veya Uuslararası yarışmalara katılmaları izlenmesi gereken yol olmalı.

Bazı okulların fotoğraf kolu bulunmakta belki bir eğitimci olmayabilir bu durumda bilgili kişilerin haftanın belirli saatlerinde bu gençlere okul bünyesinde eğitim verebilirler.

Okul dışında böyle birşey yapmak risk almak demektir. Bende 6 senedir öğretmenlik yapmaktayım, okul dışına eğitim amaçlıda olsa öğrencileri toplu halde okul idaresinden izin alınması zor bir olay.Kimse sorumluluk almak istemediği için bunu yapamıyorsunuz. Geziler için izin verirler eğitim için dışarıda toplanmaya izin vermezler buda Türkiyenin gerçeği.


 

Tarih: 18 Şubat 2006, 05:26 - İp: 81.***.**4.201
thalassa
thalassa (üye)
İstanbul / Amatör

selamlar sn .eastwood ,

Bana gömnderdiğiniz mesajdan sonra okudum ve biaz üstünde düşündüm.. Genç dostum , fikirler çok iyi teoride. İnanın her sey yapılabilir ama iş pratiğe döküldüğünde işler biraz değişiyor.. Yukarıda yazdığın fikir çok iyi, sanırım buradaki herkes destekler, ama iş başlamakta, o dirayeti gösterebilecek, sırtını dayayabileceğin sağlam insanları bulabilmekte..

Bu ülkenin herşeye ihtiyacı var , bir çoğu yalnış doğru bilir, ama çok az kişi parmağını kıpırdatır..Bu nedenle de çekirdek ekibin kurulması gerekir mesela bunu izmirdeki dostlarla başlangıç yapıp ardında konumu sağlamlaştırmak gerekir.. Aşağıda yardımcı olmaya hazır dostlar da var, ben de ne kadar edebilirim bilmiyorum ama çorbada tuzum olsun , mesela önce senin okuldan başlayıp ne yapılabiliri deneyelim..Eğer bir okul da basarılı olnursa zaten gerisi devam eder.Dirayetle sarılınırsa bu dünyada olamayacak iş yoktur..

sevgiler

 

Tarih: 18 Şubat 2006, 05:33 - İp: 85.***.**2.117
erna
erna (üye)
İstanbul / Meraklı

eastwood;
'boş lafllarla zaman geçirmektense neden gençlerimize şans tanımak için bişeyler yapmıyoruz' sözünde çok haklısın.Evet birşeyler yapmalıyız.Konuyu gündeme getirmen çok güzel oldu.Bu fikri enine boyuna tartışmalıyız burada.Ömerk ve tahalassa'nın konuyu değerlendirmeleri de çok yerinde.Düşünelim,fikirlerimizi söyliyelim, tartışalım.
En azından benim bundan böyle zihnimi meşgul edecek konulardan biri..

 

Tarih: 18 Şubat 2006, 15:41 - İp: 212.***.**3.11
gordi
gordi (üye)
Antalya / Firma

Öncelikle sözü geçen liselileri bu siteden bihaber etmek lazım,şehir şehir dolaşmaktansa bu tür eğitime katılması düşünülen kişilerin fotoğrafları burdan takip edilip yine burdan bir eğitime sokulabilir,ömerin dediği gibi onları okuldan çıkartıp bir eğitim vermek zor olur.Sanal bir sınıf açılabilir.Zaten çoğu öğrencinin evinde pc si vardır olmayanlarda cafelerde oyun oynamaktansa bu derslere katılabilir,daha sonra beğenilen fotoğraflar aylık olarak bir yarışmaya sokulup burdan tanıtılabilir.

 

Tarih: 18 Şubat 2006, 16:28 - İp: 85.***.**3.56
fotomat
fotomat (üye)
Ordu / Meraklı

güzel fikir eastwood,ama önce sen elinden geleni yapmalısın ,okullarda kulüpler olur ben fotoğrafçılık kulübü açacaktım maddi imkanlar elvermedi sen lisedeysen bunu öğrencilere daha kolay anlatırsın, siteden bahsedersin onlar da gönderirler en azından telefonlarıyla bile başlayabilirler çekmeye sonra zaten güzel bi makine edinmek için uğraşacaklardır emin ol...
ben şimdilik sadece çektiğim fotoğrafları gösteriyorum ya da onları model olarak kullanıyorum. beni çekerken görmeleri bile onlarda merak uyandırıyo

 

Tarih: 18 Şubat 2006, 19:34 - İp: 81.***.**4.175