tunapala
tunapala (üye)
İstanbul / Amatör

La Photo Festival 2014 ”turkiye”



LOS ANGELES PHOTO FESTIVAL
INTERNATIONAL CONTEST AND EXHIBITION


Los Angeles Photo Festival (LAPF) 2014'ten amatör ve profesyonel fotoğrafçılara müjde! Türkiye'yi en iyi şekilde temsil edecek fotoğraflarınızı Los Angeles Photo Festival gönderin, dünyaca ünlü fotoğrafçılar Roberto Ysais, Vern Evans, Mert Türkoğlu ve Pulitzer Prize ödüllü Nick Ut'un jüri üyeliği yaptığı yarışmada elemeyi geçin, eserlerinizi Los Angeles Downtown ve İstanbul Kanyon’da sergileme imkanı yakalayın.

Los Angeles Photo Festival 2014, amatör ve profesyonel olarak fotoğrafa gönül vermiş, bu eşsiz sanatın içinde, bakış açınızdan ve kadrajınızdan yansıyan kareleri, uluslararası platformda tanıtma imkanı sağlayan muhteşem bir projedir.

2014 yılında teması “Türkiye” olan LAPF 2014’e gönderilecek eserlerin; Türkiye’yi en iyi şekilde yansıttığını düşündüğünüz ‘şehir, insan, doğa, landscape ve obje’ üzerine kurgulanmış olması gerekiyor. Anlatım biçiminize uygun her yaklaşımı ya da yorumu kullanmakta serbestsiniz. Binlerce fotoğraf arasından özel jüri tarafından yapılacak elemede ilk 100’e kalan fotoğraflar, 13 Mart 2014’te, 15 bin kişinin ziyaret edeceği bir organizasyonda Los Angeles Downtown, Mayıs ayında ise; İstanbul Kanyon’da 3 gün boyunca sergilenerek tüm sanatseverler ile buluşacak.

‘Los Angeles Photo Festival 2014’ yarışmasına katılım koşulları ve detaylar için www.losangelesphotofestival.org adresini ziyaret etmeniz yeterli…




AMAÇ

Günümüz trendi olan fotoğrafçılığı kullanarak, Türkiye’nin modern ve gelişmiş yüzünü, Los Angeles ve Türkiye’de dünya sanatseverleri ile buluşturmak, marka değerine uygunluk sağlayarak ses getirmek, imaj değeri yaratmak ve ayrıcalık yaratacak bir etkinlik oluşturmaktır.

HEDEF

Değer ve farklılık yaratarak, kültür ve sanat aktivitelerinde marka bilinirliğini arttırmak ve sürdürebilirliği desteklemek.

PROJE HAKKINDA

LAPF’14, fotoğraf sanatına gönül vermiş amatör ve profesyonel fotoğrafçıların, uluslararası platformda kendilerini tanıtma imkanı sağlayan seçkin bir organizasyondur. 2014 yılı konsepti Türkiye olan festivalde, yarışmaya katılacak olan eserler özel juri tarafından değerlendirildikten sonra, Türkiye’yi en iyi temsil eden 100 fotoğrafı, 13 Mart 2014 günü Los Angeles Downtown’da, Mayıs ayında ise, 3 gün İstanbul Kanyon’da sanatseverler ile buluşacaktır.

Tarih: 1 Kasım 2013, 20:03 - İp: 69.***.**5.110
paperman
paperman (üye)
Yurtdışı / Amatör

Yaniliyor olma ihtimalim yok degil ama organizasyon ile ilgili internet/google taramalarinda hic bir sey cikmiyor . Ne linkte belirtilen tarih, ne LAPF ne de farkli aramalarda ...

Linkin yonlendirdigi sayfa da bana calisma sekliyle/yavasligiyla sahsi bir projeymis gibi geldi - ozellikle diger sayfalarin " coming soon " filan olmasiyla ...

Biraz dikkat ile yaklasalim derim . Ortada bir sergi/yarisma olabilir belki ama aktarildigi gibi buyuk / ciddi bir organizasyon olmama ihtimali var.

Yaniliyorsam pesinen ozur dilerim ...

 

Tarih: 2 Kasım 2013, 19:18 - İp: 96.***.**5.17
tunapala
tunapala (üye)
İstanbul / Amatör

@paperman

Ben de bu durumu yasadigim bolgeden Turkiye'de bulunan fotografcilari ilgilendiren bir haber olarak paylastim. Tabii ki her bu tarz duyuruya dikkatli yaklasmak lazim katiliyorum.

Ancak;
Zaten asil organizasyonun 5 Kasim ile satart alacagi yazilmis.

Birde ozellikle juri de yer alan isimler onemli. Nick Ut, Ysais gibi isimleri kolay kolay kucuk sergi jurilerinde goremezsiniz.

Genede konu ile ilgili gelisme oldukca paylasmaya devame edecegim.

Saygilar

 

Tarih: 4 Kasım 2013, 00:00 - İp: 96.***.**3.242
tunapala
tunapala (üye)
İstanbul / Amatör

Dsotlar selamlar;

LAPF (Los Angeles Photo Festival) 2014 icin katilimlar baslamis.

Asagidaki linkten fotografinizi katilmayi arzu ediyorsaniz gonderebilirsiniz.

http://losangelesphotofestival.org/submit/

Bu linktende katilim kosullarini Turkce olarak okuyabilirsiniz.

http://losangelesphotofestival.org/katilim-kosulu/

Katilacak dostlara simdiden basarilar.

 

Tarih: 5 Kasım 2013, 23:22 - İp: 69.***.**5.110
paperman
paperman (üye)
Yurtdışı / Amatör

Sitede biraz duzelme olmus, juri uyelerinin fotograflari eklenmis olsa da ben hala supheyle yaklasiyorum - umarim yanilirim .

Bunun bir yarisma oldugu soyleniyor ama tum bilgiler bir sergi oldugu yonunde. Anladigim kadariyla odul yok.

Sitenin bazi sayfalari calismiyor. Yarisma sartnamesi, alisik olunan resmi dilden biraz uzak.

Bahsedilen organizator "Brand Ellie Company" , internet taramalarinda hic bir sekilde cikmiyor. Turkiye temsilcisi "emelercaniletisim" web sayfasi tamamen bos ...

Hic bir ard niyet tasimayan bir sergi girisimi de olabilir, yeni kurulan bir organizasyon sirketinin tanitim cabasi da ... Amac fotografciliga hizmet/ Turkiye'yi tanitim ise sorun yok . Kotu niyet olduguna da sanmiyorum. Ama bunun en kolay sekilde/ zahmetsiz sekilde binlerce Turkiye fotografi toplamanin bir yolu oldugu ve goz nuru eserlerinizin kullanim hakkini devrettiginiz de unutulmamali.

 

Tarih: 7 Kasım 2013, 09:35 - İp: 96.***.**5.17
tunapala
tunapala (üye)
İstanbul / Amatör

Arkadaslar Merhaba,
Los Angeles Photo Festival (LAPF) 2014'un son gelismeleri hakkinda Amerika'nin onemli Turk yayin kaynaklarindan biri olan TurkishNY' da haber yayinlandi. Haber iceriginde LAPF'14 un yaratıcısı ve The Brand Ellie Company CEO’su Elif Türkoglu “15 gün içerisindeki bu denli yoğun katılım bizi çok şaşırttı’ LAPF'14 Los Angeles Photo Festival Concept Turkey sitesine 10 binden fazla giriş ve binlerce fotoğraf yüklemesi oldu. Van’dan Nevşehir’e, İstanbul’dan Diyarbakır’a Türkiye’nin dört bir yanından muhteşem fotoğraflar geliyor. Türkiye’nin 21. yüzyıla ait olağanüstü bir fotoğraf arşivini oluşturmak üzereyiz” dedi. Los Angeles Photo Festival 2014 uluslararası arenada, kendinizi ve Türkiye’yi fotoğraflar ile tanıtma imkanı bulacağınız güçlü bir platform. İster amatör, isterse profesyonel olsun, herkesi bu büyük projeye fotoğrafları ile katkı sağlamaya davet ediyoruz” dedi.

Haberin kaynagi:
TurkishNY

 

Tarih: 20 Kasım 2013, 11:22 - İp: 96.***.**9.29
tunapala
tunapala (üye)
İstanbul / Amatör

Guncelleme:

Arkadaslar LAPF 2014'e katilmak icin son iki haftaya giriyoruz. Onemli bir calisma oldugunu dusundugumden katilmak isteyen dostlarimiza hatirlatmak istedim.

Bu linkten fotograflarinizi yukleyebilirsiniz:
http://losangelesphotofestival.org/submit/

Bunun haricinde Fotograf Dergisi'ni takip eden dostlarimiz gormustur ama festival ile ilgili guzel bir roportaj yayinlandi.



Roportajdan bir kac satir:

[QUOTE]Fotoğraf Dergisi – LAPF’14 projesinden bahseder misiniz?
Elif Türkoğlu – Los Angeles Photo Festival (LAPF) uluslarası düzeyde çok önemli bir marka. LAPF farklı ülke kültürlerini buluşturmayı, farklı kültür ve toplumlardan gelen insanları bir araya getirmeyi, ülke tanıtımına destek vermeyi ve tüm bunları sanatın evrenselliğiyle yapmayı hedefleyen bir projedir. Aynı zamanda uluslararası platformda sanatçıların da kendilerini ve eserlerini tanıtma imkanı bulacakları bir oluşumdur.[/QUOTE]

[QUOTE]FD – Yarışmaya nasıl katılım sağlanıyor? Son katılım tarihi nedir?
ET – Yarışmaya www.losangelesphotofestival.org web sitesinden katılınabilir. Son başvuru tarihi 31 Aralık 2013. Katılım ücretsiz. [/QUOTE]

[QUOTE]FD – Yarışmanın sonuçları ne zaman duyurulacak? Ödüller nelerdir? Nerelerde sergilenecek?
ET – Yarışma sonucu Mart 2014′de LAPF’in resmi web sitesi www.losangelesphotofestival.org ‘dan duyurulacak. Yarışmada dereceye giren 100 fotoğrafçının eseri Los Angeles, İstanbul ve Datça’da sergilenecek.[/QUOTE]

Roportajin tamamini buradan okuyabilirsiniz:
http://losangelesphotofestival.org/fotograf-dergisinde-elif-turkoglu-ile-lapf-hakkinda-soylesi/

Ayrica fotograf dergisini bu adresten takip edebilirsiniz:
http://www.fotografdergisi.com/






#tunapala' tarafından 13.12.2013 20:53:44 tarihinde düzenlendi.

 

Tarih: 13 Aralık 2013, 20:42 - İp: 69.***.**5.110
  • 1