xtolga
xtolga (üye)
İstanbul / Amatör

Japonlar Niye Fotoğraf Çeker?

Bu Japonlar niye sürekli fotoğraf çekerek gezerler" diye merak ederiz ya, meğer bu olayın aslı sandığımızdan çok başkaymış. Her Japon'un yılda 2 kez yurtdışına çıkması mecburiymiş. Bunu bilmeyen yok zaten. Ancak Japonlar'ın gittikleri her ülkede fotoğraf çekmeleri de zorunluymuş!

Yüzbinlerce insanın çektiği milyonlarca fotoğraf, devletin sırf bunun için kurulmuş bi biriminde incelenip arşivleniyomuş. Meğer adamlar giyimden kuşama, alet edavattan binalara kadar her şeyin fotoğrafını çekip son trendleri, eksikleri gedikleri inceleyerek ona göre teknoloji üretiyolarmış. Vay beee! Japon bu, korkulur valla!

alıntıdır...

Tarih: 31 Temmuz 2006, 14:18 - İp: 212.***.**0.50
ozansan
ozansan (üye)
Yurtdışı / Reklam Fotoğrafçısı

Sagolsun arkadaslar bayagi eskiden acilmis bir konuyu bana danismakda fayda gormusler.Ben tabi hanima ve ailesinede sormam gerekiyor eger eskiye dayanan boyle enteresan bir amaci var ise Japonlarin fotograf cekmesinin ancak su an itibari ile kimse oyle casusluk icin falan ozel bir amac ile fotograf cekmiyor acikcasi.Senin benim amacim ne ise onlarinkide o.He burda nasil fotograf cekiyorlar yada ne gibi degisik unsurlar var falan derseniz:Mesela halka acik modeller var,parayi basiyosunuz hanim kizlarin fotolarini studyo ortami atmosferinde diger para basan grupdaki kisilerle birlikde guzelce cekiyorsunuz.Daha baska enteresanliklar var da var.

 

Tarih: 18 Temmuz 2010, 16:58 - İp: 221.***.**6.23
gaijin
gaijin (Objektif)
İstanbul / Meraklı

japon tatilden dönmüş,
arkadasları sormus tatil nasıldı diye
bilmiyorum daha fotograflar cıkmadı demiş

sehir efsanesi hatta birazda absurt bir hikaye bu.
yurt dısına cıkan herkes her kose basında fotograf ceker cektirir,bu normal. japonların teknolojiye birinci elden sahıp olması olabilir neden.
hatıralar iyidir

 

Tarih: 19 Temmuz 2010, 19:02 - İp: 94.***.**9.78
harmanci
harmanci (üye)
İzmir / Amatör

Vay be...
2006 da fena atlamışım konuya,''helal olsun Japonlara'' deyip ülkem durumlarıyla da kıyaslayacak kadar ciddiye almışım...

 

Tarih: 20 Temmuz 2010, 01:04 - İp: 78.***.**8.78
kumköy34
kumköy34 (Objektif)
İstanbul / Meraklı

Çok capon vardı bugün İst da çook..Çeken çekene idi, kompakları ile..

 

Tarih: 19 Eylül 2010, 22:43 - İp: 85.***.**8.172
hkubilay
hkubilay (üye)
Düzce / Meraklı

1999 depreminden bu yana Japonlarla çalışma ve bir kaç kezde Japonya ya gitme imkanı buldum. Anlatılan bir şehir efsanesi. Elinizde güzel bir fotoğraf makinesi varsa, size ilginç gelen her şeyi fırsat buldukça çekersiniz. Japon turistlerin ortalama gelir düzeylerinin diğerlerinden biraz yüksek olduğunu söyleyebiliriz. Doğal olarak buda hobilere yansıyacaktır. Tüm amatör fotoğrafçılar böyle değil mi?

Kendilerine sordum, (hatta şu an karşımda bir Japon var) devlete fotoğraf verme diye bir şey duymamışlar.
Japonya ya gittiğimde elimde fotoğraf makinesi çeke çeke canım çıktı. Okadar farklı şeyler gördüm ki.

Bence onlarda burada kendilerine göre farklı şeyler görüyorlar ve onları resimliyorlar.

 

Tarih: 21 Haziran 2013, 12:49 - İp: 212.***.**7.34