mineee
mineee (üye)
İstanbul / Amatör

Hayatıma Fotoğrafla Yön Vermek

Merhabalar.Galatasaray üniversitesi işletme bölümünde okuyorum.öss ile 2 sene önce girdim.o sene aslında bir güzel sanatlar fakültesine gitmek istiyordum ancak ekonomik nedenlerden dolayı kursa gidemedim ve gözüm korktuğundan da eğitim almadan yetenek sınavlarını denemedim,o iş orada kaldı.şimdi iki sene hazırlığımı bitiriyorum ancak galatasarayı sevemedim.sevmiyorum işletme okumayı,ayaklarım geri geri gidiyor.bu sene çok kez okulu bir alternatifle değiştirmeyi istedim ama başaramadım.ve bu sene fotoğrafla tanıştım.zaten hep görsellikle ilgili bir meslek istiyordum,parası önemli değil,ve sanıyorum ki fotoğrafa yeteneğim var.işte bu yüzden 2 sene fransızca hazırlıktan sonra bir sene fakültemi birtirip,hem össye bir daha girmeyi hem de yatay geçişle yıldız teknik işletmeden fotoğraf bölümüne geçmeyi zorlayacağım.size danışmak istediğim konu yetenek sınavları.gelecek senemi nasıl geçirmeliyim,kursa gitmelimiyim?sınav ne gibi aşamalar içeriyor?

Tarih: 12 Nisan 2007, 21:41 - İp: 85.***.**7.151
buffalo
buffalo (üye)
Ankara / Amatör

Okulunu bırakma Mine. İyi bir okulda okuyorsun.Ülkemizdeki fotoğraf sanatçılarının büyük kısmı meslekten yetişmeyen iyi para kazanan adamlarHobi olarak başladıkları işi ileri götürüyorlar.
İyi düşünmelisin çünkü genel geçer bir diploma sağlar galatasaray sana.
Muhazfazakar ebebevnler gibi konuştum galiba, hiç huyum değildir oysa

 

Tarih: 12 Nisan 2007, 22:58 - İp: 88.***.**4.178
mineee
mineee (üye)
İstanbul / Amatör

galatasaraya devam etmek istemiyorum.zaten işletmeyi de hevesle isteyerek seçmedim.puanıma uyacak bölümleri yazmıştım,galatasaray geldi.kötüden iyi seçtim yani.sadece bu da değil,başka sebepler de var galatasarayı bırakmak için.hatta ben bu diplomanın bana getirebileceği meslek tipinden kaçmak için devam etmek istemiyorum.

 

Tarih: 12 Nisan 2007, 23:15 - İp: 85.***.**5.110
uatumen
uatumen (üye)
İstanbul / Profesyonel Fotoğrafçı

Merhaba, Mineee

Ben olaya başka bir açıdan bakacağım ; İnsan bence sevdiği işi yapmalı, ben, ziraat mühendisliği eğitimi aldım, ama maalesef Türkiyenin gerçekleri nedeniyle mesleğimi hiç yapamadım, önceleri puanım tuttuğu için girdiğimi düşünürken daha sonra ise aslında ne kadar önemli bir bölümde okuduğumu farkettim. Şöyle düşündüm; bir ülkenin kendi kendisini iyi ve sağlıklı bir şekilde beslemesine çok büyük katkılarım olacaktı. Sağlıklı bir nesil benim gibi binlerce mühendis arkadaşlarımın geliştirdiği daha verimli ve daha sağlıklı ürünlerle büyüyecek ve geleceğimizin teminatı olacaklardı, ama böyle olmadı, sevdiğim mesleğimle ilgili iş bulamadım, nedenlerini tartışmayacağım. Mezun olduğum 1994 yılından bu yana çok sevdiğim mesleğimi maalesef hiç yapamadım, Onun yerine satış ve pazarlama üzerine mutsuz bir şekilde çalışmak durumunda kaldım. Kısaca sevdiğim işi yapamamaktan çok üzüntü duydum ve duyuyorumda. Burada ziraat mühendisi olduğum için mutsuz olduğumu söylemek istemiyorum. Burada anlatmak istediğim şey insan mutlu olduğu işi yaparsa kesinlikle daha başarılı ve daha verimli olduğudur. Size tavsiyem; konuyu çok iyi düşünüp karar vermenizdir... Gerçektende okuduğunuz okul çok iyi bir okul bence de bırakmayın çünkü bana göre fotoğrafçı olmanın ( DÜNYAYA HERKESTEN FARKLI BAKABİLMENİN )birinci kuralı ne kadar farklı ve çok eğitim alırsanız, o kadar iyi bir gözlemci olur, olaylara ve dünyaya farklı açılardan bakabilirsiniz...
Başarılar,

 

Tarih: 15 Nisan 2007, 21:51 - İp: 81.***.**9.228
  • 1