alpayurl
alpayurl (üye)
Antalya / Amatör

Hangi Fotoğraf Sitelerini Kullanıyorsun

Hangi Fotoğraf Sitelerini Kullanıyorsunuz?

Gezmek için:
http://photo.net/gallery/photocritique/filter

Fotoğraflarınızın yer aldığı:
http://alpayurludag.deviantart.com

Tarih: 10 Mart 2013, 22:20 - İp: 78.***.**4.44
lightingturkey
lightingturkey (üye)
Kilis / Amatör

ben pek kullanmıyorum. yaratıcılığımı köreltiyorlar..
benimde bi çok yerde hesabım var. devian, flickr vs..

bir amacınız yoksa bu tip siteler işe yaramaz. sizi köreltir. araştırma yaparken kullanırsanız o zaman %100 randıman alırsınız. amaç önemli. kimisi network için, kimisi ego tatmin etmek için, kimisi kız tavlamak için, kimsi hava atmak için, kimiside maksat yeşillik olsun (bu benim) bi hesap olsun yok demesinler mağaradamı yaşıoyorsun demesinler :-)

amaç önemli..

 

Tarih: 11 Mart 2013, 00:32 - İp: 24.***.**6.72
alpayurl
alpayurl (üye)
Antalya / Amatör

lightingturkey,
Böyle bir durumda yaratıcılık körelmez, aksine gelişir.
İnsanların çekilebilecek her türlü görüntüyü her şekilde çekmiş olmasını, baktıkça görmek ve farklı bir etki yaratmaya ve ele alınan konuyu farklı bir şekilde çözmeye çalışmak pek kolay olmasa gerek.
Çocukluğumda(11-12) bir oyun oynardım. Adı yoktu, bu oyunun. Televizyondaki her bir görüntüyü anlık olarak donduruyor veya birbiri ardına gelen görüntüler arasında karşılaştırmalı olarak incelemeye çalışıyordum. Kimi zaman renk ilişkileri, kimi zaman leke, kimi zaman kompozisyon oluyordu... her seferinde benliğimle ilişkilendirip unuttuğum şey oluyordu ama bana katkısını yeterince anlatabilmem mümkün değil. Ama insana bu tür deneyimlerin katkısı inanın ki fazlası ile var.
Önemli olan şey, bakıp unutabilmekten geçiyor. Onca görüntünün arasında kaybolmamak için.
Yaşlı bir çok insan, yeni teknolojilere uzaktır; öğrenemez. Öğrense bile unutur. Tabi buradaki unutma yukarıdaki unutma ile tamamen farklı. Kendini tamamen kapatmıştır, yeni olan her şeye. O yüzden öğrendiği az bir şey bile kısa sürede unutulur olur. Kişi kendini ezik ve çaresiz hisseder.
Bu çaresizliğin altında ezilmemek için fazla umursamadan önemsemeyi ve üretip paylaşmayı bilmek gerekir diye düşünüyorum.
İşte bu yüzden bu tür siteler gezilmeli, tüketerek kazanacağın bu deneyimleri üretime dönüştürerek çeşitli mekanlarda sergileyerek topluma artı bir değer katmalısın veya bu konuda destek olmalısın.

-Ayrıca, bir sanatçının, yıllarını ve onca parasını bu alanda harcayarak geldiği son noktayı yansıtan fotoğraflarına bakarak kendimizle karşılaştırma yapmamak, kıskanmamak....

-Probleme farklı bir çözüm bulmak istiyorsan, ilke olarak, çözülmüş olan problemin her türlü yanıtına bakmalısın. Ancak yaratıcılık bunun üzerine konulan bir şeydir...

-Sanatta yaratıcılık o kadar da önemli değildir. Asıl önemli olan çok farklı ve çok önemli şeyler var diye düşünüyorum..
Saygılarımla...

#alpayurl' tarafından 12.03.2013 01:00:37 tarihinde düzenlendi.

 

Tarih: 12 Mart 2013, 00:58 - İp: 78.***.**4.44
lightingturkey
lightingturkey (üye)
Kilis / Amatör

valla ne yalan söyleyeyim söylediklerinin çoğunu anlamadım. belki hiç yaşamadım veya belki hiç eksikliğini görmedim ondandır.

her kişinin yoğurt yiyişi farklıdır. anlayışta farklıdır. buna girmeyeceğim.

bi kere zaten tüm internet sitelerini teknik olarak takip etmek zor. Kişi kendince kaliteli bulduğu siteleri takip eder. onuda bir süre sonra üretim yaptığı için takip edemez diye düşünüyorum. çünkü üretim denilen şey bir düşünce ve bir çalışma ürünüdür. işçilikte dahil..

diğer şey, bu kişi bir insandır. fotoğrafla uğraşacağı zamanı kız peşinde de koşması gerekir, ekmek peşinde koşması gerekir, ailesi çinde oşması gerekir.. vs. yani hiçbir insanoğlu %100 şekilde fotoğrafa vakit ayıramaz. ayırdığı vakit sınırlıyken bide siteleri takip edeyim, ordan spora geçeyim, yemeğimi yiyeyim dur bide şunu üreteyim diyemez. kimse kendisini kandırmasın.. böyle manyakça bişey yok olamazda..

dediğim gibi kendince 3-5 site belirlersin sonra bunları arada bir değiştirirsin vs. bu böyle gider. ozaman takip etmesi kolay olur öğrenmeside..

ben hala amacınıza göre iş yapın diyenlerdenim. iş dediğim şey fotoğrafçılık sitelerini takip etmek olsada..onunda amacı olacak. yoksa geçip giden yıllarınıza yazık olur..

ben şahsen çok az bakarım çalışmalara. çünkü vakti zamanında bu sitelere bakarken şunu keşfettim adamınbirisi çekiyor fotoğraf diğerleride onu taklit ediyor.



ben bunun önüne geçmek için iyi fotoğrafçıları bulup onlara arada bir bakıyorum onlardan bende esileniyorum. banada bakıp esinlenenler olabilir. zamanla sende böyle bir dünyaya doğru evrilirsin demedi dem. ama bunu yapmak için amaç olacak.

mesela makro, mesela kuş çekimi..

öyle her daldan olursa benim dediğim yöntem olmaz. işte ozaman tüm dünyayı gez dolaş..

-------------
bide şöyle bişey var. çok miniminnacık bit kitle manyaklık derecesinde kim ne fotoğraf çekmiş diye bakıyor. sonra mesela istanbulda gördüğü dış çekim fotosunu gidiyor Siirtte uygulyor. o civardakiler onu görünce vaaauuvv adamım benim.. aslansın sen kaplasnsın sen bu işte pirsin sen diyorlar..


işte senin dediğin buna çıkıyor.. ben ise bundan kurtulmak istiyorum..farkıız bu

 

Tarih: 12 Mart 2013, 01:29 - İp: 24.***.**6.72
lightingturkey
lightingturkey (üye)
Kilis / Amatör

mesela yurt dışından ürün getirip satmak..
içeride üretim yapmak..
yurtdışı sitelerin kopyalarını yapıp yaratıcılık yaptım zannetmek
şablon sitelerden şablon alıp site yapmak ben yaptım demek
hazır fotoğraf satan stoklardan alıp ben yaptım demek

bunların hepsi bi tarafa,

ürünü ben ürettim demek başka,
yaratıcı bir fikir bulup onu yaptım demek başka,
kendine yaratıcı site yapmak başka,
hazır almak yerine üretmek başka,
başkasına bakıp onun bi benzerini yapmak ben yaptım demek o apayrı bir dangalaklık ki bu iştede kariyer yapmış kililer bulunmakta.
bu tip insanları şöyle anlayabilirsiniz;

abicim gel senle çalışalım, bana yeni evlenecek çiftin anını tarihi mekanlarda çek ama konsept şey olsun, retro olsun..

hadi bunu yapsın bakalım o kopyacı fotoğrafçılar..


benim birada anlatmak istediğim buydu. gerçi konu azcık dağıldı ama yazmam gerek kusura bakmayın..

#lightingturkey' tarafından 13.03.2013 04:16:55 tarihinde düzenlendi.

 

Tarih: 12 Mart 2013, 01:37 - İp: 24.***.**6.72
  • 1