eylempi
eylempi (üye)
İstanbul / Amatör

Gsf Fotoğrafcılık Böl İçin Yardım Bilgi

Güzel SanatLar fakültesi Fotoğrafcılık Bölümü girişleri hakkında bilgisi olan varsa paylaşabilirmi. Yetenek sınavlarıyla alakalı vs yardımcı olursanız çok sevınirim

Tarih: 27 Ekim 2010, 08:19 - İp: 95.***.**0.140
eylempi
eylempi (üye)
İstanbul / Amatör

bircok yerde bilgi var fakat kapsamlı degıl ve herkes birseyler söylüyor bu bölümde okuyan yada yetenek sınavına gırmıs olan arkadaslar varsa yardımlarınızı beklıyorum... yetenek sınavında ne gıbı sorular soruluyor mulakatlar nasıl yapılıyor.. sımdıden calısmam gereken pratik bılgıler varmı vs

 

Tarih: 27 Ekim 2010, 08:42 - İp: 95.***.**0.140
miraggio
miraggio (üye)
İstanbul / Amatör

ben bu yıl ilk kez sınavlara girdim ve bir çoğu iyi geçti şu an marmara gsf de okuyorum senin gibi ne soruyorlar sıkıntısını çok yaşadım o yüzden cevaplamaya çalışayım sende benim gibi sınavlarda şok yaşama şöyle ki:

Mimar Sinan 2 aşama: 1.genel kültür sınavı test değl yazılı yani isim hafızan çok iyi olmalı ben hafıza kaybına uğradım sınav esnasında o yüzden 2. aşamayı bilemiyorum:/
sorular ne dersen .. aklına ne gelirse
yönetmenler sergiler ressamlar tarihi yaplıar edebiyatçılar sporcular fotoğrafçılar heykeltraşlar müzisyenler vs. ve tabii bu saydıklarımın ünlü eserleri güncel olaylar gibi.hatırladığım bi kaç soru:teyzem filminin yönetmeni trabzondaki manastırın adı atletizim şampiyonu sporcumuz istanbul modernde ki sergi peradaki hangi ünlü ressamın sergisi türkiyeye gelen ünlü müzisyen mimar sinan ın çırakık eseri teknik fotoğraf soruları vs. eve gelince kontrol etmek için cevapları yazmıştım :

1-Joseph Nicéphore Niépce

2-tema "

3-sümela manastırı "

4-rgb "

5-güneş tutulması"

6-piksel"

7-burhan doğançay

8-turhan selçuk

9-steve mccurry"

10-ilhan koman

11-white balance"

12-ahmet ümit

13-nevin yanıt

14-bruno barbey

15-botero

16-hüseyin çağlayan

17-cemal süreya

18-halit refiğ

19-zeki ökten

20-sürrealizm"

21-eric clapton

22-bob dylan

23-bal"

24-polonya"

25-izlanda

26-ridley scott

27-albert einstein

28-essen*almanya

29-frankfurt kitap fuarı

30-nobel barış ödülü

31-meksika körfezi

32-yenikapı sirkeci üsküdar"

33-truva

Marmara 3 aşama :

1.aşama da 3 aşama yani şöyle önce çizilmiş bir resme ton atıyosun verilen ışık yönüne göre doğru tonlama ve görme ölçülüyor
sonra verilen fotoğraflardan istenilen ölçülerde ve/veya sayıda kadraj alıyorsun
en son ve en zor aşama aşaması slayt burda fotoğraf bilgin ve algı derecen ölçülüyor bu fotoğraftakiler kimdir bu fotoğrafı kim çekmiştir bu fotoğrafın alan derinlği yada enstantene hızı ne olabilir şapkalı kaç kişi vardı çiçeğin kaç yaprağı vardı(en saçma soruydu bence) araba ne renkti gibi..ve her soru için sadece 5 sn. var maalesef..
1.aşamayı geçersen 50 puanın üstünde alırsan yani 2.aşama kültür sınavı var yine mimar sinan daki gibi tek farkı yarısı test yarısı yazılı .
en sonda mülakat var bu aşamaları geçip mülakattan kalan çok insan var mülakatta da kültür sınavı sonucun ve portfolyon ortak değerlendiriliyo sayılır mülakatta senin nekadar rahat ve bilgili olduğuna bakıyorlar portfolyo çok önemli.. rakiplerin çok fazla ve sadece 10-15 kişi alıyorlar.
sanatın öyküsünü kesin oku bence birde ANSEL ADAMS , HENRİ-CARTİER BRESSON gibi ünlü fotoğrafçıları,
dorothea lange ın migrant ını görünce tanıyabil mesela ,ÇIĞLIK ı EDWARD MUNCH ın yaptığını, MUTLULUĞUN RESMİ ni ABİDİN DİNO nun yapMAdığını bil ayrıca haberleri takip et YAŞ ın açılımını bil en azından ya da HDYKnın icatları dünya şampiyonalarını istanbul moderni ve perayı ödülleri ödüllüleri vs.
yani herşeyi bilen azından bir fikrin olsundiğer üniversitelerde aşağı yukarı böyle görsel algı testi yapanlarda var ıq soruları fln çok eğlenceli bi de öss puanı maalesef ön planda mimar sinanda o yüzden yapabildiğin en yüksek puanı yapmaya çalış sadece ygs zaten yaparsın ..

verebileceğim en kapsamlı bilgiyi vermeye çalıştım bana kimse cevap vermemişti bari ben yardım edebileyim birilerine..

başarılar


 

Tarih: 29 Ekim 2010, 16:26 - İp: 85.***.**3.83
  • 1