turntablism
turntablism (üye)
Yurtdışı / Meraklı

Galeride Olup Biten ...

Arkadaslar, benim beynim durmus durumda, kimse alinmasin ama siteye yuklenen fotograflarin cogu album icin bile kullanilamaz, altindaki yorumlar ise "Cok guzel, tebrikler", "Super kare" gibi anlam veremedigim cumleler. Kimsenin zevkine birsey diyemem ama...Beni anliyan birileri mutlaka vardir?
Bu fenomen hakkinda konusalim kisaca...Citayi bukadar dusurduk?! Inanilmaz!

Tarih: 3 Eylül 2013, 15:51 - İp: 217.***.**3.225
kuzeyemir
kuzeyemir (üye)
Aydın / Profesyonel Fotoğrafçı

forum başlığınız haklı ve kısmen de makul. aşağıda verdiğiniz linkler ve ifşa ise son derece yakışıksız.
madem dönüp kendimize bakacağız; şu soruyu sorup cevaplayalım önce:
-ben 6-7 yıllık üyeliğim süresince galeride "fotoğraf" adına ne kadar paylaşımda bulundum?
-kime ne verdim?
-kaç fotoğrafa kritik yaptım, eleştiri yaptım?
-şimdi bana ne oluyor da yıllardır etlisine-sütlüsüne karışmadığım bu sitenin altını üstüne getirmeye yelteniyorum?
işte içe dönme budur.
ve saygı sınırını aşmak haddimiz yoktur.
derhal o linkleri silmelisiniz.

 

Tarih: 4 Eylül 2013, 10:08 - İp: 78.***.**8.59
turntablism
turntablism (üye)
Yurtdışı / Meraklı

Forum gibi bir yerde fikrimi acikca yazamiyacaksam nerde ifade etmeliyim. En basind adedim, amacim direk olarak kimseyi kirmak, asaglamak veya kucuk dusurmek degil, yapmiyorumda. Neden turkiyenin guzel bir fotograf sitesi olmasin? Neden galeriye girildiginde ornek fotograflar gormuyelim?

Linkleri Admin silmis zaten, Admine bir sorum olacak, madem yazdiklarimi bukadar dikkatle okuyor, acaba baska bir konuda ona yonelttigim soruya cevap verirmi? Tesekkur ederim

Her neyse, Yakisiksiz birsey yaptimsa kendi otoritemi zedeledim, sizinkini degil, kimseye hakaret etmedim, Bir fotograf sitesinde fotografi elestirdim diye yazilarim silinecekse benim bu sitede isim ne, sizin bu sitede isiniz ne? Mantikli dusunun.

 

Tarih: 4 Eylül 2013, 10:45 - İp: 217.***.**3.225
turntablism
turntablism (üye)
Yurtdışı / Meraklı

Ayrica sizin fotograflarinizi inceledim. Hepsi dikkatle secilmis,islenmis ve calisilmis fotograflar. Galeriye girdigimde gordugum goruntu ve sizin profilinizie girdigimde gordugum goruntu okadar farkli ki... Insanlara yol gostermek herzaman insanligi one goturmustur. Elestirmekten cekinmek ve sadece dostluk namina "cok guzel demek " ise her zaman bir yerde durmak ve ilerliyememekle kiyaslana bilir... Kusur abakmayin ama bukadar basit bir seyi kimse mi gormuyor?

 

Tarih: 4 Eylül 2013, 10:48 - İp: 217.***.**3.225
kuzeyemir
kuzeyemir (üye)
Aydın / Profesyonel Fotoğrafçı

evet, zaten forum konu ve başlığınızda haklı olduğunuzu ben de belirttim. ama yine de eleştirilerimizi, düşüncelerimizi fotoğraf galerisinde -fotoğrafın altında- yaparak katkı sağlamaya çalışmalıyız.
aldığımızı vermenin en doğru yolu bu gibi gözüküyor.
sizin de özenli ve dikkatli bir fotoğraf bakışınız var, samimi paylaşımlarla her şeyin daha iyiye gidebileceğini unutmayalım.
selamlar, saygılar...

 

Tarih: 4 Eylül 2013, 11:15 - İp: 78.***.**8.59
turntablism
turntablism (üye)
Yurtdışı / Meraklı

Ozaman hadi! Objektif gorusumuzu belirtelim cekinmeden galeride, umarim tum deneyimli uyelerde katilir buna (kendimi bu paragrafa katmiyorum) Hersey sanat adina! Selamlar ve saygilar!

 

Tarih: 4 Eylül 2013, 11:44 - İp: 217.***.**3.225
turnusol
turnusol (üye)
Ordu / Amatör

Şu an gündemdeki şarkıcıların çoğunu beğenmiyorum.
Dizilerin hiçbirini beğenmiyorum..
Hele evlendirme programları filan var, berbat..

Ama birileri bunları izlemekten zevk alıyor ki varlar. Şimdi bu insanlara neden bunları izliyorsunuz, neden beğeniyorsunuz mu diyelim..

Su akar yatağını bulur. Kendi işine bak derim ben.. Vaktine yazık..

 

Tarih: 5 Eylül 2013, 15:58 - İp: 78.***.**2.99
lightingturkey
lightingturkey (üye)
Kilis / Amatör



#lightingturkey' tarafından 16.09.2013 22:53:39 tarihinde düzenlendi.

 

Tarih: 5 Eylül 2013, 21:32 - İp: 68.***.**6.175
dogukan_07ant
dogukan_07ant (üye)
Burdur / Amatör

lightningturkey bu mesajını sadece alkışlarım . Genel bir özet geçmişsin

 

Tarih: 5 Eylül 2013, 22:55 - İp: 37.***.**3.204
paperman
paperman (üye)
Yurtdışı / Amatör

Teorileri siralamasi kolay . Ne malum denenmedigi, yonetimin kafa yormadigi - simdi veya gecmiste ? Sitede her gun katilimda bulunan binlerce kisi olursa admininizde olur, bir kac moderatorunuz de, eleyici juri uyeniz de ... 500 tane fotograf eklense, begenmediklerinizi eler, guzel galeri kapak sayfasi sunarsiniz . Var mi o trafik ?

Bu kadar gaddarca elestirmeden once, diger Turk fotograf sitelerine bakmanizi oneririm . Ben en son 7-8 ay once bakmistim. Simdi de degisiklik var mi bakayim diye girdim ...

Bakin bakalim, bayagi eski/koklu bir sitenin forumunda son konular ne zaman acilmis - 1 hafta once mi, 1 ay once mi ?

Veya uluslararasi bir orgutun Turkiye bacagiymis havasi vermeye calisan bir tanesinde , fotograflarin izlenme adedi kac adette ? 5 gundur orada, mukemmel diyebilecegimiz fotograflar 20-30 tikta kalmis. 2011 yilina ait basyapitlar 100-120 izlenimi gecmemis . 10 ay once eklenen "ciplak" kiz fotografi bile kalmis 80 tikta !

Bir bakiyorsunuz sozde bir top model , dunyanin en meshur dergilerinden Sports Illustrated'deki fotografini sozde siteye kendisi yuklemis. Bir aralar da sahibine ulasilamayan bir dolu NG kalitesi fotograflar vardi - sozde "onur uyelerinin" yukledigi ; neyse onlardan vazgecilmis.

Girdiginizde " vay !" diyorsunuz - ne fotograflar bunlar boyle ... Sonra bir bakiyorsunuz o secme sayfadaki bazi fotograflar yillanmis. Kim cekmis diyorsunuz - belli degil " onur uyesi " imis - memleket Cin !! . Zamaninda tum bunlari forumlarinda sormustum - sildiler gitti yazdiklarim.

Yine birinde Cekim Teknikleri konusunda son soru 7 ay once sorulmus - bu mu forum ?. EXIF deseniz hak getire.

NF kusursuz tabi degil ama mutlaka surekli bir seyler denenmistir/ deneniyordur. Belki su anki duzen , oturmus , en makul olanidir. Bazi secimler, genel kaliteyi yukseltebilecek olsa da, ticari acidan ( diger deyisle "tiklanma" acisindan ) zarar getirebileceginden tercih edilmiyordur ( fotograflara on eleme ). Icinizden sitenin nasil para kazandigina, varligini nasil surdurdugune kafa yoraniniz var mi

1 yil kadar once, epey uzun bir calisma donemi oldugunu tahmin ettigim bir ekipman/urun inceleme paylasim bolumu olusturdu yonetim. Yuzlerce makina detayi ... Onca uye var, herkes fikir belirtsin diye.

Kac kisi bir seyler ekledi, kaciniz 2 satir fikir yazma zahmetine girdiniz ?

Oyle bir bolum ki o, istediginiz makinayi tikladiginizda, o makina ile cekilmis tum fotograflari goruyorsunuz. Kac kiside o makina var biliyorsunuz. Degerini anlayana tabi ....

Soruyorum yukarida elestirenlere - bu siteye ne katkida bulunmaya calistiniz simdiye kadar ? Kullandiginiz makina ile ilgili fikir belirtseniz eliniz mi yorulurdu ?

NF'de fotograf kalitesi iyi olmayabilir ( sagolsun acemiligi burada yasayip cekip gidenler ) ama bir seyler ogrenmek isteyenin, yeni baslayanin adresi burasi. Gelirler, burada ogrenirler, sonra fotograf kalitesini begenmez giderler ( iyi de biz sizin baslardaki acemi fotograflariniza katlandik - siz simdi niye katlanamiyorsunuz acemi fotograflarna, diyor insan icinden ). Uzun yillardir demirbas belki 50, belki 100 gonul vermis fotografci vardir. Gerisi dedigim gibi giderler. Burasi OGRENENLERIN yeridir ...

Gonul yabanci forumlardaki gibi, daha derin teknik paylasimlar istiyor ama unutulmamali ki o forumlar Ingilizce ve dunyanin 200 ulkesinden goruslere acik. Bu arada cok iyi fotograf sitesi olanlarin forum kisimlari yok. Forum uzerine olanlarin, fotograf paylasimi yok . ( Gidip Flickr'de boyle filan demeyin allahaskina ... Elma ile elma kiyaslayalim )

Herkes saksiyi biraz calkalasin, tartisma/bilgilendirme seviyesini yukseltecek ilginc konular acmaya calissin - D90 mi 650D mi diyecegine seksensekizinci kere... ( yine soruldu az once ayni soru - D5100 mu T3i mi versiyonu ile )

----------

Galeriye fotograf ekleme zahmetine bile girmemis/elestiri yapmamis birinin de galeriyi elestirmesini anlayamiyorum - soylemeden edemedim .







#paperman' tarafından 06.09.2013 06:50:18 tarihinde düzenlendi.

 

Tarih: 6 Eylül 2013, 05:28 - İp: 96.***.**5.17
turnusol
turnusol (üye)
Ordu / Amatör

500px e bakın..

Güzel kare, vaktin varsa son fotoğrafıma bir bak. Oy verdim, yazılarıyla dolu..

Fotoğrafın yüklenmesiyle arka sayfaya geçmesi saniyeler alıyor. Kendi yüklediğin fotoğrafı bile bulamıyorsun, fresh kısmında..

O zaman fotoğrafını tanıtman lazım. Sen de oturum yorumlar yazacaksın ki birileri farketsin seni...

Orada da bilinen birinin vasat fotoğrafı binlerce izlenme alırken, bilinmeyen birinin süper fotoğrafı üç beş izlenme alabiliyor..

Fotokritiğin düştüğü durum ortada. Ama netfotograf yine de yoluna devam ediyor..

Eskiden bilgiye, öğrenmeye hevesli ve eksiklerini gidermeye çalışan, birbirleriyle diyaloğu olan ortayaşlı bir kesim varken,

Şimdi, özenti sonucu bu işe girişen, kerameti makinede sanan, birşey bilmeyip, bilmediklerinden de habersiz ahkam kesen, akıl veren genç üyelerin artması..

Ama bunlar da normal. Fotoğrafla ilgili o kadar site var ki. Burası yetmiyorsa, onlara gidersin. Face de yoluna devam edersin..

Çektiğin, yüklediğin fotoğraf seni tatmin etse başkasına niye bakasın ki..

Bunlar da benim gibi kötü çekiyorlar, ama yorum alıyorlar, neden böyle durumu mudur bu?

Değilse problem yok ki zaten..

 

Tarih: 6 Eylül 2013, 14:47 - İp: 78.***.**2.99