dunesea
dunesea (üye)
İstanbul / Amatör

Futbol Ve Fotoğraf

Ailecek hasta fenerli olaraktan tanınırız...(yaşaaaaa Fenerbahçeeeeeeee)

neyse uzatmayalım..geçen cuma maçta idim...bir baktım 3 kişilik bir grup ellerinde S9500 lap lap resim çekiyolar. buraya kadar herşey normal..ama dahada ilginci önlerinde bir laptop.hemen atıyolar resimleri laptop'a gittim yanlarına hayırdır kartınızın kapasitesi mi küçük dedim.yok dediler resimler yolluyoruz arkadaşlara...nasıl yani dedim..şok oldum sonrasında. Bütün stadyumda kablosuz internet erişimi var.elemanlar çekiyolar resimleri..atıyolar bilgisayara.ordanda arkadaşlarına yolluyolar anında.

hatta devre arası bir fotomuhabiri...çektiği resimleri açtı laptop unu şak şak gönderdi gazeteye...

wawww oldumm..

teknoloji işte....Aziz Yıldırım yapmış

bu arada fotomuhabirlerinin bir çoğunda nikon vardı....bilgilerinize.

Tarih: 24 Ocak 2006, 22:42 - İp: yok
lacimert
lacimert (üye)
Aydın / Amatör

Selâmlar,
Aslında benden çok uzak bir konu; futbolla hiç ilgim yok (FB'li olmaktan başka ) Ama, benim düşüncelerime paralel bir-iki söze rastladığım için, ben de bir not düşeyim dedim.

(dadanagast: "cunku nedense, maclar insanlarin stres atma yerleri.. zaten o yuzden de futbola bir turlu isinamadim.."...

afrikalı: "Futbolu sanki bir din gibi sundular bize, beyinlerimiz odaklandı bu spor dalına ve başka sporu göremez olduk. Çıkarları olanlar, (hem parasal hemde politik) olağanüstü çabalarla futbolu destekliyorlar. Şöyle geri çıkıp özel bir pencereden bakarsak neler geliyor insanın aklına, neler... "


Benim kafamda, şöyle bir benzetme şekillenir hep: Bir adam düşünün, "sürekli, "ben seks düşkünüyüm, seks olmadan yaşayamam" diyor; ama seks adına yaptığı tek şey, seks filmlerinin karşısına oturup, başkalarının seks yapışını izlemek.(???)

Bizde, "ben sporseverim" diyenlerin pek çoğu da böyle değil mi? 11 kişinin yaptığı sporu, 11 bin kişi izliyor, hepsi de "sporsever" oluyor (sahte orgazm!!). Oysa spor, beden sağlığı içindir; göz için bir "seyirlik" değildir. Böyle bakılınca, neden sadece futbol tribünlerinin "büyük - modern - vb" olduğunu anlamak da kolaylaşıyor: Sadece 18 tane kuralı olan, her kesimin kolayca anlayacağı bir sporu "seyirlik" hale getirmek için büyük yatırımlar yapmanın, "birilerine nasıl yararlar sağladığı" konusu, Arjantin tarihinde büyük ve "okunaklı" harflerle yazılıdır.

Haa.. Ben fotoğraf çekiyorum, başkalarının çektiği fotoğraflara bakmaktan da keyif alıyorum. Fotoğraf çeken biri olmasaydım, güzel fotoğraflardan gene keyif alırdım ama (bu arada fotoğraf, göze hitap eder zaten), örneğin bu foruma üye olmaya kadar işi ilerletmezdim.

KENDİSİ fotoğraf çekmeyen biri, sadece fotoğraflara bakarak, "fotoğraf sanatçısı" olamayacağı gibi; televizyonda Kâbe'yi izleyenlerin "Hacı" sayılamayacağı gibi; sadece tribünlerden "sporla ilgilenmek" de insanı sporsever yapmaz, diye düşünüyorum.

Yeni Aktüel dergisinin 3-9 Ocak 2006 tarihli 25. sayısı, bu konuyu kapak yapmış ve 6 sayfa ayırmış, çok hoşuma gitti.

Özetle:
Spora karşı değilim, tam tersine desteklerim.
Ama diyorum ki:
1) Spor, seyirlik bir etkinlik değildir.
2) Spor, yalnızca futbol değildir.
3) Herkes sporu BİZZAT KENDİ DE yapmalıdır.
4) Farklı takım taraftarlarının, bu sayfada tatlı tatlı şakalaşmasına bayıldım .

Konudan uzaklaşmanıza neden olmadan, düşüncelerimi söylemek istedim. Sevgiler.

 

Tarih: 26 Ocak 2006, 01:07 - İp: 81.***.**8.181
applemac
applemac (üye)
Konya / Amatör

 

Tarih: 26 Ocak 2006, 14:49 - İp: 85.***.**8.36
bitpire
bitpire (üye)
İstanbul / Amatör

Sn. Lacimert beyaz bir perde üzerine bir makine aracılığı ile yansıtılan görüntüleri izleyenler nasıl "sinemasever" olarak , bir adamın bir fırçayı çeşitli renklerde boyalara batırarak bir bez üzerinde meydana getirdiği şekillerden oluşan sergiyi izleyenler nasıl resimsever, parmaklarının ucunda bir müzik eşliğinde sekerek çeşitli hareketler yapanları izleyenler nasıl balesever, çeşitli aletlerden çıkan değişik sesleri dinlemekten hoşlananlar nasıl müziksever olarak adlandırılıyorsa bir topun peşinde koşturan 22 kişiyi izlemekten hoşlananlar da futbolsever veya herhangi bir spor dalını izlemekten keyif alanlar sporsever olarak adlandırılabilir diye düşünüyorum. Bir mavi yolculuğu da Arşimed prensibine göre suyun üzerinde batmadan hareket edebilen bir demir yığını içinde gitmek" diye hafifsemek mümkündür mesela. Aynı şekilde Fotoğrafı da gerçek olan bir görüntünün sahte bir kopyası olarak tanımlayabiliriz. Mesela bir binanın kendisi duruyorken fotoğrafına bakmaktan ne zevk alıyorsun denilebilir? Hayatı bu şekilde yaşanmaz hale getiren milyonlarca örnek üretebiliriz. Hani zevkler ve renkler tartışılmaz denir ya. Gerçekten doğruluk payı yüksek olan bir söylem bu. Saygılar;

 

Tarih: 26 Ocak 2006, 14:49 - İp: 213.***.**5.242
dadanagast
dadanagast (muhtar)
Yurtdışı / Amatör

bitpire amcaya katiliyorum..
ama aktuel de bahsedildigi gibi, spor demek futbol demek degildir..
diger yandan, her spor dalini seyretmek diye birsey var.. bir spor dalini iyi yapani, herkes izlemesini sever.. ben ping-pong oynarim.. ama dunyadaki onemli karsilasmalari imkanim varsa, canli olarak yoksa videodan izlemeyi cok severim..
diyecegim su ki, ping-pong'u iyi oynamama da gerek yok seyredebilmem icin..
bu ayni, fotograflara bakmak gibi de ele alinabilir aslinda.. iyi fotograflara bakmayi cok seviyorum ama iyi fotograf cekemiyorum..
....................
futbol acikcasi basit kurallariyla ve cogu kisinin izleyebilmesine olanak saglayabildigi icin cok populer.. basketbol da populer ayni sekilde.. bakin amerikaya.. isleri gucleri basketbol..
burada da rugby mesela.. bircok seyircisi oluyor karsilasmalarda..
futbol da oyle..
ama bir ping-pong masasinin cevresine kac kisi toplanabilir ki?
tabii ki bu ornekleme, belki de en uc noktasi.. birsuru faktorler var..

neyse.. ben basta da dedigim gibi futboldan pek hoslanmiyorum.. cunku insanlar hircinlasiyorlar.. istenmeyen manzaralar olusuyor..
diger yandan, orhan, ben emreyi halledecegim once, bize sinek dedi sanirim.. sen diger koseyi tut da kacamasinlar..

 

Tarih: 26 Ocak 2006, 15:26 - İp: 62.***.**2.10
guronline
guronline (üye)
Yurtdışı / Amatör

bu sefer 3 oldu...bu vizilti sinir etti beni..
-len kamil...su sheltox u getir...
...

 

Tarih: 26 Ocak 2006, 16:32 - İp: 85.***.**1.96
lacimert
lacimert (üye)
Aydın / Amatör

Sevgili Bitpire,
"hafifsemek, küçümsemek" olarak anlaşılacak biçimde yazmışsam, özür dilerim. Belki yeniden okuduğunda, öyle bir anlamda yazılmadığını göreceksin.
Benim vurgulamak istediğim, özelde futbolun, genelde sporun, BİREYSEL olduğu ve kişinin beden sağlığı için yapıldığı. Bale, resim, film ise, zaten SEYİRLİK etkinlikler (Hele Arşimed örneklemesi, çok zorlama olmuş).

Spor, (bu yönüyle) yemek yemeye benzer, yani sadece o kişiye yararlıdır. Yemek yiyen birini seyrederek karnınızı doyuramazsınız. Spor yapan birini seyrederek, spor yapmış olmazsınız.

"Ben sporseverim" diyen kişinin bedensel görünümü, bu sözünü yalanlıyorsa, söylenen o sözde bir yanlışlık olduğu ortadadır. Televizyonda görüyoruz, enses-göbek yerinde, küre biçimli adamlar, "spor" hakkında, maçlar hakkında, "şöyle yapmalıydı, böyle etmeliydi" diye ahkâm kesiyorlar. Bu insanların "zayıflama rejimleri" hakkında ahkâm kesmelerini nasıl dinleyemezsem; spor hakkında konuşabilmesi için de, kendisinin spor yapıyor olması gerektiğini düşünürüm (Haaa, bu insanın, gurme olarak söyleyeceklerini belki dinlerim).

Ben ülkemde, spor konusuyla ilgilenenlerin, SPORLA DA ilgilenmesini diliyorum. Ne kadar sağlıklı bir toplum olurduk, değil mi?

 

Tarih: 26 Ocak 2006, 19:48 - İp: 81.***.**8.181
n.baba
n.baba (üye)
Ankara / Amatör

Spor yap spor vizıltı mizıltı deyip durma.

 

Tarih: 26 Ocak 2006, 20:23 - İp: 85.***.**2.144
dunesea
dunesea (üye)
İstanbul / Amatör

evet guronline git koş moş bişiler yap...spor yap..otura otura yağ bağladın

olmadı gel beraber maça gidelim...kasap havasında zıplarken zati spor yapmış oluyoruz

 

Tarih: 26 Ocak 2006, 20:37 - İp: 85.***.**2.171
guronline
guronline (üye)
Yurtdışı / Amatör

arkadaslar ben basketbol oynuyorum..sizden fazla hoplayip zipladigim kanaatindeyim..siz kendinize bakin..
ole mac seyretmeyle spor olmuyo..
kalin saglicakla..

 

Tarih: 26 Ocak 2006, 21:50 - İp: 85.***.**1.96
dadanagast
dadanagast (muhtar)
Yurtdışı / Amatör

kasap havasi..
..emre bak hala vizilti mizilti diyorsun, soyleyecegim seni murat abimize.. yiyecen sopayi..

 

Tarih: 26 Ocak 2006, 22:17 - İp: 62.***.**2.10