halgentlim
halgentlim (üye)
İstanbul / Meraklı

Fotogtaf Nedır ?

SIZCE FOTOGRAF NEDIR ? FOTOGRAF DUYGU MU ANLATMALI YOKSA ZEVK ICIN MI CEKILMELI DUYGU ANLATIRSA DUYGUYU ANLA YAKAMALI MI...
CEVAPLARINIZI BEKLIYORUM ARKADASLAR

Tarih: 6 Aralık 2006, 16:00 - İp: 212.***.**1.230
gsoeclipse
gsoeclipse (üye)
İzmir / Meraklı

fotograf yazamayan biri ne cevabı bekliyor anlamadım ???

 

Tarih: 10 Aralık 2006, 00:17 - İp: 85.***.**8.223
merson
merson (üye)
Manisa / Amatör

Herkes bakar, fotoğraf çeken görür. Ne görüyorsa fotoğrafında onu gösterir, kendini anlatır.

 

Tarih: 11 Aralık 2006, 08:49 - İp: 85.***.**2.105
tanjud
tanjud (üye)
Yurtdışı / Amatör

Kendi çektiğin fotoğraftan gurur duyulmalı.
Aşağıdaki gibi olmamalı.

 

Tarih: 11 Aralık 2006, 21:40 - İp: 85.***.**4.162
gaijin
gaijin (Objektif)
İstanbul / Meraklı

tanjuda katılıyorum..benden once davranmıssın dostum kutlarım..aynı fotografı sabah gordum ancak derse yetişmek için cıkmam gerekti..silmiş zaten fotografı.kendinle degilde baskasıyla gurur duymak en cok yaptıgınız sey galiba..kendinizi kandırıyorsunuz kimseyi degil.bu sitenin en iyi fotografı sızın galerinizde olsun uc gun sonra unutuluyor zaten..peki siz unutuyormusunuz aslında o fotografın baskasına ait oldugunu?? sizi kınıyorum..yazık..

sorunuzun cevabına gelince benım için;

fotograftan zevk almıyorsan cekmenın ne anlamı varki???bırsey hissetmiyorsan ne anlamı var..sahne tozu yutmak gibi hersey..deklanor sesini duyunca rahatlamaktır fotograf cekmek..eskiden oyleydi şimdi pek degil ama ne cıkacak dıye merak etmek ..kendi cektigin fotografa bakarken kendinle gurur duymak,baskalarına gostermek için yanıp tutusmak demek..bırbaskasının fotografını kıskanmak,ben daha iyi olmalıyım dıye CALISMAK..farklı gormek farklı duymak farklı hıssetmek..ısıgı hapsetmek demek hersey..sozlerin yetmedigi anlar vardır..o anı anlatmanın en kısa yolu işte fotograf..İNTERNETTEN BULUP KOPYALA YAPISTIR YAPMAK DEGİL.

#gaijin' tarafından 11.12.2006 23:57:50 tarihinde düzenlendi.

 

Tarih: 11 Aralık 2006, 23:54 - İp: 88.***.**0.127
uzala
uzala (üye)
İstanbul / Özel Gün Fotoğrafçısı

abi bugün okudum da biraz, ne sinirli üyelerimiz varmış. adam kendince bir şey soruyor. ilk elden insanları rencide etmenin, durmadan ahkam kesmenin ne anlamı var ki? fotoğraf sitesinde değil miyiz?

soruna cevap dostum: ben iş gereği yapıyorum ve bana kalsaydı asla fotoğraf işine bulaşmazdım. kendini anlatmak, duygularını ifade etmek gibi kavramlara gelmek için muhakkak çok çalışmak, o duyguyu ifade edecek teknik yollar filan bulmak lazım ya, ona da her şeyden önce para, sabır lazım. ama daha da önemlisi, ortaya çıkaracağın kaliteli bir duygu lazım herhalde.

ama bunlardan başka olarak, üç yıldır çalışıyorum ve artık çekmekten zevk almaya başladım. yine de çıkıp özellikle resim çekmişliğim yoktur. ancak evde çocuklarımı çekerim kendime kalsa. meslek bu ya da sanat. buna sen karar vereceksin. ve ikisi de ne öyle aman aman övünülecek, ne de yazıklanacak bir şey değil bana kalırsa. iyi bir kamyon şoförüyle iyi bir fotoğrafçının (fotoğraf sanatçısı demiyorum, o bambaşka bir yerde duruyor) arasında öyle derin bir uçurum yok. zevk için çekiyorsan da, çek, makine senin, hayat senin, (zaman - para)zevk de öyle. bence keyfine bak.

 

Tarih: 12 Aralık 2006, 00:25 - İp: 88.***.**0.102
gaijin
gaijin (Objektif)
İstanbul / Meraklı

biraz uste bakarsanız tepkilerin nedenini tanjudun cevabında gorebilirsiniz saygılar..

 

Tarih: 12 Aralık 2006, 11:47 - İp: 88.***.**0.127
  • 1