dilaver61
dilaver61 (üye)
İstanbul / Amatör

Fotoğraf Kalitesinde Nerelerdeyiz?

Merhaba arkadaşlar

Hepimizin bildiği bir kaç komşu site ile düşündüğümüzde (ki çoğu arkadaşlar bunlarla da üyeliklerini devam ettiriyorlar) bizim fotoğraf kalitemiz ....................da.

Teşekkür ederim

Tarih: 7 Aralık 2006, 22:19 - İp: 88.***.**5.154
gaijin
gaijin (Objektif)
İstanbul / Meraklı

amator fotografcılık olarak hemen hemen başabaş ama, studyo ve ps kullanarak mesela reklam fotografı,moda cekimi yapan uyeler var komsu sıtelerde ve oldukca basarılılar..o konuda biraz geriyiz galiba..enazından benım gordugum bu..saygılar

 

Tarih: 8 Aralık 2006, 00:21 - İp: 88.***.**2.208
dilaver61
dilaver61 (üye)
İstanbul / Amatör

Benimde gördüğüm senden farklı değil gaijin.

Bazan farklı sitelerle, netfotonun o gün eklenen ilk 12 fotoğrafını yanyana getirip bakıyorum.

Kendimize ''amatörüz'' diyerek, Allah bereket versin demeyelim. Bir çok site de bizim gibi amatör.


Saygılarımla

 

Tarih: 8 Aralık 2006, 11:17 - İp: 88.***.**6.212
lazut
lazut (Objektif)
Sinop / Amatör

Eleştirel bazda çok geriyiz..Sitemizde bir fotografım 1977 kez görüntülenmiş ama sadece41 yorum almış.Bir diğeri ise daha ilginç 210 görüntülenmiş 6 yorum almış..Orana vurduğunuzda %1 civarı.Diğer sitelerde ise bu oran %20 lerde .Ve yapılan yorumlar da "tebrikler" "çok güzel" şeklinde değil.Daha duygu paylaşımlı.Daha öğretici, geliştirici.

Böyle olunca fotograflar da daha bir kaliteli.Seçici kurulları bence çok daha iyi.

Bu sitenin sıcaklığı bambaşka ama çuvaldızını da kendimize batırmak lazım.

Saygı ve sevgilerimle

 

Tarih: 8 Aralık 2006, 22:42 - İp: 88.***.**9.20
chopsuey
chopsuey (üye)
Sivas / Amatör

Öncelikle ben gaijin e katılmıyorum amatörlük konusunda bence çok fark var komşu siteler amatörlük bakımındanda uzak ara önde.
Az önce galeriyi gezdim baştan sona, dün ve bugün eklenen fotoğraflara baktım bence bunlar bi amatörün deklanşöründen çıkacak fotoğraflar değil isterseniz girin ve bakın galeriye.
Artık çığrından çıktı bu iş ben böyle düşünüyorum nasıl onay alıyor bu fotoğraf diye kendi kendime soruyorum, galeri anlamsız fotoğraflarla dolu hemde bi yığın o kadar çokki.
Artık amatör ruhlu ve gerçekten amatör denilebilecek arkadaşlar fotoğaf eklemiyor durum böyle olunca meydan böyle basit fotoğraflara kalıyor.
Sitemizin en çok yorum alan fotoğrafları, fotoğrafa değil fotoğrafcıya yapılan yorumla alıyor.
Bence bu düzenin değişmesi lazım galeride hiç bi tat bi keyf kalmadı giresim bile gelmiyor, ne yapmalı ne etmeli ?

 

Tarih: 11 Aralık 2006, 16:48 - İp: 85.***.**6.160
gaijin
gaijin (Objektif)
İstanbul / Meraklı

chopsuey bu sitede adamakıllı işini yapanları kastederek soylemiştim..onun dıısnda evet cok gereksiz kalitesiz,ne oldugu bıle belli olmayan fotograflar var..işin kotusu bu insanlara fotograf kotu demek hakaret işitmeyi kabullenmek demek..daha dun yorum yazdıgım iki kişiden biri beni hırsızlıkla itham etti bir digeride bir amatore gore cok konusuyorsun dedi???? nü kategorisine fotograf ekleyen birisi direkt flaşla kadraja hiç onem vermeden bayanında sırtını cevirip yuzunu kapamıs pozunu buraya koydu..benım eleştirim sonucundada beni protesto ederek siteden ayrıldı..bu adama ne denirki??hani soz vardırya kucuk insanların golgeleeri boylarından uzunsa orada gunes batıyor demektır diye..terbiyesiz insanlarla dolu burası evet,ama gercekten amator ruhunu koruyan insanlarda var burada..berbat otesi bakılmayacak benım olsa eklemeye utanacagım fotograflar var evet ama bakmaya doyamayacagımız fotograflarda var..ve ben o coplugu bu siteden saymadıgım için sadece kaliteli işler hakkında konustum..yorum anlamında evet geriyiz..bunun nedenide bıraz insanların yorum yapmaya korkar hale gelmeleri...amac ogrenmek paylasmak degilde kendini gostermek olunca insanlar dinlemiyor,ogrenmeye cabalamıyor saldırıyor..

 

Tarih: 11 Aralık 2006, 22:42 - İp: 88.***.**0.127
chopsuey
chopsuey (üye)
Sivas / Amatör

gaijin yerden göğe kadar haklısın dostum zaten yazılarını hep okuyor takdir ediyorum tutumlarını emin olabilirsin bundan.
Evet işini iyi yapanlar çemberin dışında kalmak şartı ile diye düzelteyim o zaman ben sana katılmadığım mevzusunu.
Bide çok güzel bi konuya daha değinmişsin;
Bu insanların fotoğraflarına kötü demek hakaret işitmeyi kabul etmek demek, çok isabetli bi söz birgün bi adamın fotosuna orjinal değil dedik off ne hakaretler ne hakaretler dilaver abide canlı şahidi olayın.
Benim gözlemlerin şunlar son günlerde fotoğrafcılık adına hiçbişey yapılmıyor burada galeriyi görüyoruz arkadaşlar, formda bide; çalışmam, son çalışmam, çalışmam nasıl olmuş, buda benim çalışmam, vs adları altında çalışma paylaşımları görüyoruz sözü şuraya getiricem yönetim hiçbişey yapmıyor, çıkıpta kardeşim bunu burda yayınlama illede paylaşmak istiyorsan dijital çalışmalar, dijital manipülasyonlar bölümü var orada yayınla. demiyor.

 

Tarih: 11 Aralık 2006, 23:37 - İp: 88.***.**0.85
gaijin
gaijin (Objektif)
İstanbul / Meraklı

evet buaralar ozellikle forumda bır durgunluk var..uyeler artık forumlara fazla ilgi gostermiyorlar..ozellikle sıtenın menfaatine konusan ve cozum onerisi sunan arkadasların,geyigin dısına cıkarak bırazda cıddı seylere kafa yormaya calısanların actıgı konular ,hatta artık neden bilinmez geyik muhabbeti içeren konular bile ilgi gormuyor..bakıyorumda okadar az yorum yapılıyorkı artık galeride bir fotograf saatlerce kalabılıyor..curuk elmalar işte boyle sarıyor butun sepeti..olan bize oluyor..cunku bu siteye birsey katmaya bır sey ogrenmeye gelmeyen adam sıkılınca cekip gidebiliyor..ama ben bu siteyi buradaki insanları seviyorum..sevdigim saydıgım insanlarla dolu..ben buradan ayrılamk degil,buraya bırseyler katabılmek ıstıyorumki tartısmasız herkes bu konunun altına bızım sitemiz digerlerinden ileride diyebilsin..ancak bunun için yonetiminde ozverisi gerekiyor..ve malesef işler okadarda kolay yurumuyor saygılar

 

Tarih: 11 Aralık 2006, 23:46 - İp: 88.***.**0.127
lazut
lazut (Objektif)
Sinop / Amatör

Arkadaşlar on günlerde sitede çok önemli-bence- bazı arkadaşlar fotograflarını sillip ayrılmışlar..Bunun bir sebebi de ne yazık diyorum fotografların ve fotografçıların kalitesizliği..Ben ısrarla eleştiri almak istiyorum ama daha bugüne kadar o değerli arkadaşların dışında doğru dürüst bir eleştiride bulunan olmadı.Ve az önce bir deneme yaptım.Bir fotografımı bu site ile birlikte iki komşuya daha yükledim.Ve ne yazık diyeceğim 24 saattir bu sitede duran fotografıma sadece 2 yorum gelmiş diğer komşulardan ise 1 saat içinde 3 yorum.Ve eleştirel bazda.

Yani gaijin kesinlikle çok doğru diyorsunuz."Bu insanların fotoğraflarına kötü demek hakaret işitmeyi kabul etmek demek,"..Ama ısrarla ki bir çok yerde daha söyledim eleştiri istiyorum arkadalar.Çünkü kendimi geliştirmek istiyorum..

 

Tarih: 11 Aralık 2006, 23:54 - İp: 81.***.**6.31
gaijin
gaijin (Objektif)
İstanbul / Meraklı

daha cok hatalı gordugum fotograflara yorum yapmaya calısıyorum..ama bu cagrıdan sonra kesinlikle her girişimde portfolyonuza goz atcam..belki goze batan bir seyler bulurum
şaka bır yana kendini bilen bır adama, eleştiriyi tesekkurle karsılayan birine inanılmaz saygı duyuyorum..bazıları eleştirin için ozellikle tesekkur ederim diye mesaj atıyor..hosgoruleri için tesekkur mesajı atmazsam ayıp işlemiş gibi hissediyorum..amacı kendini geliştirmek olan herkes benım gozumde bu sitenin sahıbıdır..

fotograflarını silip gidenlere gelirsek; bende cok kez dusundum sessizce ayrılmayı ancak işler iyi gitmiyor diye kacmayı kendime yakıstırmıyorum..bir suredir fotograf eklemiyorum,ancak bu siteye heregun giriyorum,yeni biri varsa,duzeltilebilecek bir hata yapan varsa bunlara elinden geldigince,gozumun gordugunce yol gostermeye calısıyorum..ama burayı kendi bilgisayarının resimlerim bolumu gibi,yada tamamen msn space gibi gorenlere tahammul edemıyorum..bastada dedigim gibi biz oncelikli olmak uzere yonetimin siteye sahıp cıkması gerek..yoksa kimsenin neden boyle olduk biz demeye hakkı yoktur malesef..
diger sitelerden geri oldugumuz noktada bu belkide..yonetim ve denetleme mekanızmasının daha hızlı ve etkili olması..insanların daha duyarlı olması..insanların dinlemeyı tartısmayı konusmayı bilmeleri..ve fotografcıyla şipşakcı arasındakı farkı anlayabılmeleri..profesyonelle, fotograf sanatcısı arasındakı farkı bilmeleri..bir şipşakcınında profesyonel olabilecegini ancak sanatcı olamayacagını anlamaları..kusura bakmayın gecen gunlerde acılan bır konuda bu konuyuda tartısmıstık bir arkadasla..hızımı alamayıp oraya daldım..saygılar

 

Tarih: 12 Aralık 2006, 00:14 - İp: 88.***.**0.127
hocha
hocha (Subjektif)
Yurtdışı / Amatör

Burada yazanlar; siteyi benimsemiş, hatta sahiplenmiş arkadaşlarım,
Ben de dahil sitede denetim mekanizmasının olmadığı, ya da çok geç işlediğinden yakınıyoruz haklı olarak. chopsuey'in de dediği gibi fotograflara değil, kişlere yorum yapılıyor ve burayı özel fotograf sitesi gibi kullananlar var.

Ancak düşünüyorum da, sık müdahelelerin olmaması sitemizi sıcak ve bir aile havasına büründürüyor. Bence en demokrat ve özgür site bizim site.

 

Tarih: 12 Aralık 2006, 00:39 - İp: 88.***.**6.72