zeiss-ikon
zeiss-ikon (üye)
Manisa / Meraklı

Fotoğraf Ansiklopedisi Fotopedia

Fotoğraf Ansiklopedisi Fotopedia , Yakında Kullanıma Sunuluyor


Wikipedia gibi bir arşiv niteliği taşıyan, ancak sadece fotoğrafların biraraya getirilip kullanıcılara sunulmasını sağlayan Fotopedia adlı fotoğraf ansiklopedisi, Wikipedia ve Flickr karışımı bir ürün olarak sunuluyor ve oldukça yakın bir zamanda hayata geçirilmesi düşünülüyor. Yüzbinlerce fotoğrafın biraraya getirilmesi sonucu oluşturulacak Fotopedia, görsel bilgi kaynağı niteliği taşıyor.

Fotonauts ekibi tarafından oluşturulan fotoğraf ansiklopedisi, tüm internet kullanıcılarının ulaşabileceği, paylaşım sağlayabileceği ve fazla zaman geçirerek keşfedebileceği bir hizmet sunuyor. Tıpkı Wikipedia’da olduğu gibi, kullanıcıların katkıları ile oluşturulan Fotopedia, birkaç gün sonra internet kullanıcılarıyla buluşacak. Fotopedia’nın oluşumunda Wikipedia arşivindeki birikimlerden de faydalanılacak.

Wikipedia ve Flickr’ın karışımı olarak takdim edilen Fotopedia adlı fotoğraf ansiklopedisi çok yakında hayata geçecek.

Fotopedia, bilgi ve fotoğraf kaynağı olmasının dışında, sosyal ağ özelliği de taşıyor. Belki de son zamanlarda Facebook ve MySpace gibi sosyal ağların popülerliğinden dolayı böyle bir hizmet sunma kararı alan Fotopedia, kullanıcılarına, birbirlerinin profillerindeki bilgileri takip edebilmeyi ve sayfaya yeni eklenen resimlerin profillere göre takip edilmelerini sağlıyor.

Fotopedia’da kullanıcıların katılımıyla oluşturulacak resimler, yüksek kalitedeki resimlerle ansiklopedik bilginin biraraya gelmesiyle oluşacak. Kendi çektiğiniz fotoğrafları, belirli kriterlere uygun olması halinde, organize edebilir ve döküman haline getirebilirsiniz, diğer kullanıcılarla paylaşımını sağlayabilirsiniz, oylamaya sunabilirsiniz. Böylesine geniş fotoğraf arşivine sahip Fotopedia, şuan için yaklaşık olarak 150 bin yüksek kalitedeki fotoğraf ve bu fotoğraflarla ilgili 5 bin farklı sayfadan oluşuyor. Sitenin ön görünümü ile ilgili bilgi sahibi olmak için http://www.fotopedia.com/ adresini ziyaret edebilirsiniz.

Tarih: 11 Haziran 2009, 19:54 - İp: 78.***.**7.76