lazut
lazut (Objektif)
Sinop / Amatör

Foto Öyküleriniz

Sevgili Fikret Bey sanırım bu sıralar çok meşgul.. Geçenlerde Buffalonun dile getirdiği ve kesinlikle açılmasının iyi olacağı bir fikir vardı..Foto Öykü bölümü diye..


Ordan esinlenerek ben açılsın demiyorum ama isterseniz varsa böyle öyküleriniz buradan paylaşalım diyorum..

Ve ilk olarak geçenlerde düzenlediğimiz bayrak kampanyasında toplanan bayarakların teslimi ile ilgili öykümü bu topikte sizlerle paylaşmak istiyorum.Sizler de elinizde varsa bu tür öyküleirniz buraya yazabilirsiniz.


ÇOK FARKLI BİR GÜN


Bugün çok farklı, çok anlamlı bir gündü..Onbeş gün boyunca süren bayrak kampanyamızda bugün itibari ile toplanan 144 adet bayrağı sahiplerine teslim etme günüydü..

Elbette hepsini bir günde dağıtmak mümkün değildi.Ama bizler en uzak ve şehit köyü olan Emirtolu-Bostanderesin’den başlamak istedik.Sayın Kaymakamımızın izinleri ile İlçe Milli Eğitim Müdür vekili Celal KARADELİ, 75.Yıl Cumhuriyet YİBO müdürü Abdullah ÇÖRDÜK ve ben şöforümüz Ahmet REMZİ nin kullandığı araçla yola çıktık..



Yola çıkmadan önce yanımıza gittiğimiz köylerde çocuklara dağıtılmak üzere kalem defter gibi kırtasiye çeşitleri ile kampanyamıza gönderilen bayrak, gerekebilir diye bayrak ipi –ki çok gerekti çoğu yerde- ve diğer ders araç gereçlerini de aldık



Hava kapalı ve soğuktu.Hatta yukarıdaki köylere kar yağdığı rahatlıkla görülebiliyordu.Ancak bu soğuğa ve bu havaya rağmen içimizdeki çoşku, her tarafımızı saran o heyecan bizi sımsıcak tutuyordu.




Yol olarak en kestirme yolu seçtik.O da Durağan-Alaçam arasındaki kısmen asfalt yoldu. Gittikçe rakımımız arttı. Artıkça kar yağma başladı ve işte kar değmiş başını eğmiş çam ağaçlarının yanından geçtik hızlıca.



Uzun bir yolculuktan sonra nihayet dağların arasında kaybolmuş, adeta saklambaç oynar gibi saklanmış Bostanderesi mahallesi görüldü..



Köye iyice yaklaşınca daha 2 yıl önce kaybettiğimiz şehidimizin mezarı görüldü.Şehit Hüseyin YANIK şahadet belgesinde yazdığına ve abisinin anlattığına göre şehadet mertebesine 11 Ağustos 2005 yılında Tunceli’de operasyon dönüşü Anafatma denen yerde gece 1:40 sularında bir grup teröristle çıkan çatışmada ulaştı..Onun hikayesi de acı elbette tüm diğer şehitlerimiz gibi..Ama geride bıraktıklarınınkiler halen daha devam etmekte ne yazık ki...



Neyse…Hani yerin mekanın öldükten sonra ne kıymeti vardır ki denir ama sanki bu söylenen burada gerçek değildi gibi geldi bana..



Çünkü mübarek şehidimizin mezarı öyle güzel öyle sade ve öyle uygun bir yere konmuştu ki bir an içimden “misafirliğe geldiğimiz şu mekanında bizlere de yer açar mısın?” diyesim geldi.. Elbette sustum..Mezara bakındım kaldım.Ve neden sonra kendime geldim.



Yavaşca selamların en güzeliyle selamlayarak yanına indik..Çevresinde bir tek onun etrafı mermerdi.Ancak üstünde belki de tam iki yıl önce konmuş yapay çiçeklerin bulunuyordu.Bu içimi burktu..Ama elbette yine sustum.Ve sonra işimize baktık.Yapacağımız iş belliydi...İşimiz kısmen solmuş, hafiften yırtılmaya başlamış olan bayrağı ve ipi değiştirmekti..



Biz bu işleri yaparken mezarlığın güney kapısından giren köyün vekil öğretmeni Sabri Hoca ve talebelerinin o gelişi öyle güzel bir tabloydu ki..Adeta çocukların bu gelişleri, bu gülümseyişleri geleceğimizin de böyle olacağının

Tarih: 9 Kasım 2007, 21:49 - İp: 88.***.**4.99
lazut
lazut (Objektif)
Sinop / Amatör

Sevgili Atakanın dediği gibi yüreği büyük insanlar..Sizlere bir kaç fotoğraf ve bir kaç devrik cümlelerimle anlattığım hikayeden aslında çok daha fazlası yaşandı buralarda..Kat ettiğimiz her mesafede sizlerin "Vatansa mevzubahis gerisi teferruattır" sözüne ne kadar sadık insanlar olduğunuzu düşündüm..Ve keşke dedim keşke sizleri de misafir edebilseydim.beraber gezebilseydik o virane köyleri, o atılmış unutulmuş köyleri..Hepinize tekrar tekrar gösterdiğiniz hassasiyetten dolayı çok teşekkür ederim..

Sevgili arkadaşlar bu topiğin asıl amacaı i foto öyküleriniz..Lütfen sizler de başınızdan geçen o güz

 

Tarih: 10 Kasım 2007, 21:26 - İp: 88.***.**3.220
erna
erna (üye)
İstanbul / Meraklı

İyi ki varsınız öğretmenim.Yeni nesil güvende demektir bu...
Yüreğinize sağlık.

 

Tarih: 11 Kasım 2007, 13:58 - İp: 88.***.**3.116
n.baba
n.baba (üye)
Ankara / Amatör

sevgili hocam sizler sayesinde geleceğimizi aydıllık görüyorum. Sizin Sinop'ta öğtretmenlik yapmanız bir Sinop'lu olarak beni ayrıca gururlandırıyor.Var olun sağ olun.Gözlerinden öpüyorum.Her zaman yanınızdayım. Bu sefer bazı özel sebepler yüzünden ilgilenemedim.

 

Tarih: 11 Kasım 2007, 15:28 - İp: 85.***.**9.95