serhantumer
serhantumer (üye)
Ankara / Meraklı

Fotğlarımızı Bekliyorlar ;iklim-gençlik

İklim için Gençlik!
İklim değişikliği, Dünya’nın gündemine resmi olarak girdiğinden beri yaklaşık 20 yıl geçti. Bu süreçte hızlı davranmayan, engelleyici tavırlar içinde olan politikacılar nedeniyle sorunun boyutunun hızla büyüdüğünü bizler de büyürken gördük. Bugün politikacılarımız bu sorunu sonunda ele alıyorlar ama ne yazık ki hala 4 yıldan 4 yıla olan seçim sürelerinin etkisiyle uzun vadeli bir perspektife sahip olmaktan yoksunlar. Onlara bu sorumluluklarını hatırlatma görevi, önümüzdeki 50 yılda o pozisyonlara gelecek gençlere düşmektedir.

Türkiye’nin 12 yıllık gecikmeyle Birleşmiş Milletler İklim Değişikliği Çerçeve Sözleşmesi (UNFCCC)’ni ve başka bir 12 yıllık gecikmeyle UNFCCC’nin eki olan Kyoto Protokolü’nü imzaladığı gözönüne alınırsa hızlı ve adil bir iklim politikası için gençlik katılımının önemi ortaya çıkmaktadır. Türkiye’de İklim Değişikliği Politikalarına Gençlik Katılımı Girişimi, kısaca İklim İçin Gençlik, farklı gençlik gruplarını ve bireyleri biraraya getirerek 2009 Aralık’ta Kopenhag, Danimarka’da düzenlenecek olan kritik öneme sahip UNFCCC 15. Taraflar Toplantısı’nda (COP-15) Türkiye’nin adil, gerçekçi ve sürdürülebilir bir iklim politikası yürütmesi için bağımsız, kolektif bir baskı/lobi grubu olmayı amaçlamaktadır.

İklim İçin Gençlik Girişimi, tüm gençlik kuruluşlarına, ögrenci klüplerine, kollektiflere ve bireylere bu site aracılığıyla çağrısını yapıyor: Gelin, Katılın, Birlikte yapalım! Yaklaşık olarak Eylül’ün 2. haftası gerçekleşecek olan ilk koordinasyon toplantısı için ilgilenen kurumlar, klüpler, kolektifler ve bireylerin [email protected] adresine bir email atarak, kısaca bilgilerini göndermelerini rica ediyoruz. Toplantıyla ilgili ayrıntılı bilgileri bize ulaşan herkes ile paylaşacağız.

Gelişmeleri www.twitter.com/iklimgenctir adresinden de takip edebilirsiniz.

Katılın, rol alın, Türkiye’nin iklim değişikliği politikasına şekil verin, yarın muhtemelen çok geç olacak!

Tarih: 18 Ağustos 2009, 08:37 - İp: 193.***.**1.20