tosunami52
tosunami52 (üye)
Yurtdışı / Haber Fotoğrafçısı

Dijital İcat Oldu Mertlik Bozuldu

Son dönemlerde dijital çilginlik almis basini gidiyor.Bir yandan güzelde benim karsi ciktigim telefonlara,videokameralara
adepte olmasina karsiyim.
Telefon konusmak icindir,Ama insanoglu öyle abarttiki; müzik,fotograf,video,jps,internet,vs,vs yakindir telefonla isinlanacaz yahu
komplikeli telofonlar cabuk bozuluyo ve yapilmasi zor.
Siz olsaniz ne yaparsiniz?

Tarih: 6 Temmuz 2005, 03:50 - İp: yok
sarucabey
sarucabey (üye)
Kocaeli / Meraklı

talep olmaz ise arz olmaz bunlar arz talep meseledir firmalar arz etti insanlarda talep edince aldı başını gitti ama insanlar kullanmasalardı üretmezlerdi. bu yazıdığım biraz ütopik oldu ama öyle

 

Tarih: 6 Temmuz 2005, 09:29 - İp: yok
dadanagast
dadanagast (muhtar)
Yurtdışı / Amatör

mertlik niye bozulsun ki? hayat kolaylasiyor sadece.. insallah isinlayan telefonlari goremeden olmem..

 

Tarih: 6 Temmuz 2005, 10:34 - İp: yok
sener70100
sener70100 (üye)
Karaman / Stüdyo Fotoğrafçısı

dijital icat oldu sanat bitti arkadaşım herkes fotografçı oldu

 

Tarih: 7 Temmuz 2005, 16:16 - İp: yok
pikanto
pikanto (üye)
İstanbul / Amatör

mertlik bozulur mu bilemem ama, insanlar hızla bozuluyor... dijital makineleri her eline alan fotoğrafçı olamaz sadece fotoğrafçı olduğunu sanır...
her yapılan çekimi, her kareyi fotoğraf olarak değerlendirirsek baştan yanlış yapmış oluruz...
dijitalin insanları tembelleştirdiği söylenebilir ancak... eskiden tv'ler kumandalımıydı ... teknolojinin gelişmesiyle dijital cihazlar hayatımızın vazgeçilmezi oldular; eskiden mahallede bir-iki komşuda telefon vardı, şimdi ilkokuldaki çocuk cep telefonu olmayınca kıyametleri koparıyor yada biz telefonu unutunca sanki hayatımız kararıyor...
her şeyin iyisini ve yenisini kullanmak hepimizin hakkı, ama bilinçli ve suyunu çıkarmadan...


#pikanto' tarafından 07.07.2005 16:53:53 tarihinde düzenlendi.

 

Tarih: 7 Temmuz 2005, 16:50 - İp: yok
ceko
ceko (üye)
İstanbul / Haber Fotoğrafçısı

hepinize katılıyorum arkadaşlar. Namert olduk çıktık

 

Tarih: 7 Temmuz 2005, 16:57 - İp: yok
centurion
centurion (üye)
İstanbul / Meraklı

ne alakası var arkadaşlar! üstelik herkesin fotoğrafçılıkla uğraşmasının ne sakıncası var? keşke fiyatlar daha da düşse de daha fazla kişi fotoğrafçılıkla ilgilense. eskiden çok pahalı bir uğraş olan fotoğrafçılık dijital teknoloji sayesinde daha geniş kesimlere ulaşabiliyorsa bunun kime ne zararı var? eskiden 3-5 kişi köşeleri kapmışlar ve kendilerini dokunulmaz, ulaşılmaz ilan etmişler. şimdi çağın çok gerisinde kalmış bu kişiler, kafaları basmadığı için dijital teknolojiye kendilerini adapte edemedikleri için eski imtiyazlarının hızla kaybolduğunu görünce feveran etmeye başlıyorlar, mertlik bozuldu diye... sanatın kullanılan araçla, teknolojiyle alakası yok arkadaşlar. sanatçı dijitalle de çekse, analogla da çekse sanatçıdır. dijital sayesinde sanata ilgi duyanların sayısı artıyorsa ne mutlu. bundan gerçek sanatçılar asla korkmaz.

 

Tarih: 8 Temmuz 2005, 11:35 - İp: yok
adopro
adopro (üye)
İstanbul / Profesyonel Fotoğrafçı

bence teknoloji ilerledikçe bizde teknolojiye ayak uydurmak istediğimiz için dijitali yanlış anlıyoruz aslında dolayısıyle dijital herkese kolaylık getirdi.rahatlık göze battı önceden fotoğraf çekerken film kullanıyordum ama şimdi hemen çekip görebiliyoruz.o yüzden dijitalin iyi yönlerinide görmekte yarar var arkadaşlar

 

Tarih: 8 Temmuz 2005, 12:09 - İp: yok
ceko
ceko (üye)
İstanbul / Haber Fotoğrafçısı

Dijitalin fotoğrafa kazandırdıklarını kimse inkar edemez. Büyük kolaylık, büyük icat

Ama merliği bozduğu da gerçek. Filmle uğraşmanın getirdiği heyecan kalktı. Mertlik gitti. Aynı silahın icadında olduğu gibi, bilek gücüne güvenenler değil silahına güvenenler mert oldu. Fotoğraftada aynı şey geçerli.
İddia ediyorum Dijitalle işi öğrenmiş, profesyonelliş çoğu kişi filmde afallayıp kalır.
Dijitalin nimetlerine diyecek lafım yok yanlış anlaşılmasın ama gerçekte bu

 

Tarih: 8 Temmuz 2005, 12:51 - İp: yok
centurion
centurion (üye)
İstanbul / Meraklı

aynı şey tersi için degeçerli değil mi sevgili ceko? yani hayatı boyunca hep filmli makinelerle çalışmıi biri de dijitale geçince çuvallaması kuvvetle muhtemeldir. örneğin bir ara güler gelsin dijital makineyle çekim yapsın bakalım. burada ara güler ismini sık sık zikretmem, ondan başka fotoğrafçı tanımadığım anlamında değil. tam tersine kendisini frenklerin deyimiyle biraz "overrated" bulduğum içindir! (şimdi bu lafımdan da ne polemik çıkar ha! )

 

Tarih: 8 Temmuz 2005, 13:52 - İp: yok
dadanagast
dadanagast (muhtar)
Yurtdışı / Amatör

"sanatın kullanılan araçla, teknolojiyle alakası yok arkadaşlar. sanatçı dijitalle de çekse, analogla da çekse sanatçıdır. dijital sayesinde sanata ilgi duyanların sayısı artıyorsa ne mutlu. bundan gerçek sanatçılar asla korkmaz."

iste gercek bu..
..

selam ceko..
neden digitalle baslayan filme gelince avallayacak, aciklayabilir misin? ben digitalle basladim.. ama elime film slr aldigimda da avallamadim..
kaldi ki digitalle baslayan neden filme gececek? ne gerek var.. centurion da diger yonden bakmis olaya; filmle baslayan da digital'e gecince ayni zorlugu (?) yasar..
gunumuzde film olayi bitti, bitmek uzere.. yani filmden digitale olan bir gecis doneminde acaba filme gecsem ne yaparim diye uzulmenin bir anlami olamaz..
..

birakin mertlik bozulsun, daha da komplike telefonlar yapsinlar da alalim..
ayrica komplike telefonlar cabuk bozuluyor diye birsey de soylenemez.. niye bozulsunlar ki? bozulan bir ornege sahitseniz bu butun komplike olanlarin ayni oldugunu da gostermez..
..
tosunami52, neden karsi cikiyorsun digital olayina? digital sana her yonuyle kolayliklar sagliyor.. telefon konusmak icindi, artik baska isler de yapabiliyorsun teknoloji sayesinde.. ne guzel.. fotograf da cekebiliyorsun, video da, mesaj da atabiliyorsun.. yapiyorsun da yapiyorsun..
valla soruna soyle cevap vereyim kendi acimdan; ben en komlike telefonu alirim.. yapamayacagim birsey kalmasini istemem.. ozelliklerini kullanirim da.. ama cok ama az..
keske evimdeki hersey digital olabilse ama degil iste.. yapmaya ugrasiyoruz..
bilemiyorum arkadaslar cok mu yanlis dusunuyorum acaba?


 

Tarih: 9 Temmuz 2005, 12:07 - İp: yok