anfetamin
anfetamin (üye)
Diyarbakır / Meraklı

Bütün Fotoğrafcılar Kıskanctır


BEN ASLINDA...

Birkaçgündür kendimle ilgili korkunç bir gerçekle yüzleştim.
Ne Yalan söyleyim, Ben hayatta yalan söylemem diyen adam bana göre yalancının ta kendisidir. Yalan; bana söyleyen adamı hiç sevmem, (sevmedigini ifade ederken yüz ifadesi düşünmeyin) Bamya mı igyy hiç sevmem, ama HAYATIMDA YALANCILARI SEVİYORUM. Annemi, babama cocugun bi suçu yok bütün suç bende diyip yalan söylediğine tanık oldum. Babam beraber gitmemek için adama yalan söyleylemeden önce abim ögretmenine elektirikler kesikti, ögretmenin, müfettise biliyorlar efendim, eniştemin ablama bilmiyorum, işcinin patrona, dayının amcaya, kardesin kardese yalan söyledigine tanık oldum.

Sürekli yalan söyleyen, arada bir söyleyen tek tük söyleyen, şifaen söyleyen yırtmak için söyleyen, Zorda Kaldıgında (en tehlikelileri) söyleyen diye parçalasan felsefeyi her insan mutlaka hayatının bazı anlarında yalan söylemiştir. Dolayısıyla aslında sevdigim kişilerin yalancı oldukları gerçegini anladım.

Ben yalancının tekiyim. yalancıları yalan söyledikleri için değil başka kimlikleriyle seviyorum.

Yalan Sadece BANA söylendiginde SEVİLMEZ. Yalan söylemeyen vrmı FORUMUN KULLANICILARI Bayramınız Mübarek olsun yeniden Merhaba



Fotoğraf çekmeye yeni başladım. Fotoğraf çeken insanlar bulup sorular sordum. Zamanla öğrenirsin dediler, istediğimi alamadım. En iyisi bir foruma üye olup, bol bol fotoğraf izleyip, çektiğim fotoğrafları gösterip, eleştirilerle kendimi geliştirmeyi denedim, kimse fotoğraflarıma bakmadı bile. Daha önceden de duymuştum, Fotoğrafcılar çektikleri fotoğrafların yerlerini söylemezlermiş. başka fotoğrafcıların gidip aynı yeri daha güzel çekebileceği kaygısından dolayı kıskanırlarmış. Bu gün fotoğrafcının birininin çektiği bir kerenin yerini sorduğumda pis pis sırıtıp, söylemedi. Dolayısıyla Karar Verdim Bütün Fotoğrafcılar KISKANÇTIR!

#anfetamin' tarafından 23.12.2007 08:48:21 tarihinde düzenlendi.


#anfetamin' tarafından 23.12.2007 08:53:07 tarihinde düzenlendi.


#anfetamin' tarafından 02.02.2008 13:22:14 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 28 Kasım 2007, 20:26 - İp: 81.***.**4.113
anfetamin
anfetamin (üye)
Diyarbakır / Meraklı

sssist Kankalar alın makinalarinizi gidin baska yerde oynayın. ...
Yazılan yorumları okudum.
Seven kıskanır dedim. Sevilenin ne oldugu açık. Fotograf. Ben fotograf çekmeyi seviyorum. Fotoğrafı Kıskanıyorum içimde öyle kıskançlık kaynıyor ki, güzel bir çalışma gördüğümde, içim burkuluyor, hüzün kapanıyorum. Agh ulan keşke ben çekseydim bu kareyi demekten alamıyorum kendimi. Hatta daha açık ifade etmek gerekirse; O Güzel diye nitelendirdiğim fotoğrafı izlerken, aynı çalışmayı dahada güzelleştirebilmenin metodlarını geliştiriyorum içimdeki pazarlıklarımda! Belkide bu hesaplarımın üzerini örtebilmek için fotografın yorumlarına (Tebrikler), (Brawo), (Harika), (Emeğine sağlık), (Çok Güzel), (Mükemmel), (Bayıldım) Ws gibi yorumlar Yazıyorum!
Ben paylaşmayı seven birside değilim...!!!
Gösterişe bayılıyorum. Çektiğim O Mükemmel fotoğrafımı birilerinin beğenmesinin bana verdiği hazzı size tarif etmem imkansız. Fotoğraf Ustalarım kısaca ben onlara artık "Fotus" diyorum, sizler fotografınızın begenilmesinin verdigi hazzın tarifini hiç bilmezssiniz. Bu hazzın adına paylaşım diyorsanız ?
Derdin ne senin Anfetamin?
Cevap; www.adanafoto.com Adresimdeki fotoğrafları GERÇEK! bir ustanın gözden geçirip kendimi daha çabuk geliştirebilmem için izlmeem gereken metodları bana anlatması. Yoksa Buraya iki yüzlü olduğumuda yazarım.

 

Tarih: 29 Kasım 2007, 04:25 - İp: 81.***.**4.113
anfetamin
anfetamin (üye)
Diyarbakır / Meraklı

Saban ERSAN sizin yazmış oldugunuz yorumdan >>>
güzel bir başlık bulmuşsun...yeni bir akımda başlar böylece...kim daha dikkat çekici başlık atacak diye...belki "atlatma" mücadelesi bile verilir...bütün bu gayretlerin en ufak bir faydası olsa yinde gam yemem...benim kafama takılan bir şey var:bir şey ancak öğrenilir,"öğretmek"bir yardımcı araçtır...baka baka kediler kasap olurdu derler ama...birinci şartta budur gelişmek için...

 

Tarih: 29 Kasım 2007, 04:31 - İp: 81.***.**4.113
anfetamin
anfetamin (üye)
Diyarbakır / Meraklı

Hepinize teker teker yanıt vermeyi çok istiyorum. ama bunun forum mantığında mümkün olmadığını biliyorum.
Hiç Kimse sahip olduğu bilginin asıl sahibi değildir! Ya birilerinden duymuştur ya bi yerlerde görmüştür ya biryerlerden okumuştur. Başkasının bilgileriyle Böbürlenmesin kimse ve saklamasın diyorum. Ama sizinle Ama sizsiz yeterki isteyim herşeyi ögrenebilirim.

 

Tarih: 29 Kasım 2007, 05:00 - İp: 81.***.**4.113
anfetamin
anfetamin (üye)
Diyarbakır / Meraklı

Pis KISKANCLAR ! :d

 

Tarih: 29 Kasım 2007, 05:25 - İp: 81.***.**4.113
DigitalArt
DigitalArt (üye)
Ankara / Stüdyo Fotoğrafçısı

ArkadaşLar Kusura Bakmayın Çok FazLa Vaktim OLmadığını İçin YazıLanLarı Okuyamıyorum..

Şimdi arkadaşım Benbir Stüdyo Fotoğrafçısıyım Lafın Bana Ve MesLektaşLarıma.

Benim Zoruma Gidenbirşey Yok Ortada Hatta Çok GüLdüm YazdıkLarına Bi Kaç Yerde HakLı BuLdum Seni..
Fakat..!
Şİmdi Sen Bana GeLdin BiLgi Sitedin Program İstedin Açıkca Yardım İstedin Öğrenmek İstediğini Beyan ettin.. Tamam BiLdikLerimi Öğretmeye ÇaLışayım Ama NasıL ? İşimi Gücümü Bırakıp Sana Fotoğrafmı anlatayım Renkmi anLatayım? Ton Mu anLatayım? Kadrajmı AnLatayım? Işıkmı anLatayım? Estantene Diyafram Mı AnLatayım? Vs.. SaydıkLarımı Teknik ManasıyLa Çok FazLa BiLmem Fakat UyguLarım.

Sana BirşeyLer Öğretmekte Harcıyacağım Vakitte Müşterime Yetiştirmem Gereken işLer OLacaktır.. Önce ALdığımız Paranın Hakkını Vermemiz Gerekir BiriLerine SürekLi Ders Vermemiz DeğiL! Ha Yaparım Neden Yapmayım Vakit BuLdukca BirşeyLer PayLaşmaya ÇaLışıyorum..


Bak MeseLa Yanıma SürekLi GeLen Bi Kardeşim Var O Yanıma GeLdiği Zaman SürekLi BirşeyLer Sorar Ben ÇaLışırken arasıra Kafamı KaLdırırım Ona Cevap Veririm AnLatırım FotoğrafLa İLgiLi BiLdiğim Herşeyi,Kafasını Karıştırmayacak şekiLde.. ELine Bir Prof Makina Verdiğim Zaman Kadrajı Çok Düzgün ALır.. Ben Kendi FotoğrafLarımı Ona Çektiririm Öğrensin Diye...

BaşkaLarını BiLmem Senin BeLki Bu İşi Öğrenmek İçin Çok FazLa Vaktin vardır Ama Benim Yok.. Kendi Adıma birşeyLer Öğreneceksem Gerekirse Yemeğe Çıkmam araştırma Yaparım.. NasıL Bir ŞeyLer ÇekebiLirim Diye Düşünürüm.. Birini Çekerim Stüdyoya Deneme Yaparım.. Kendim İçin Yaparım Ama Hak Ver Bana Başkası İçin Bu Vaktimi ÖLdürmem Doğrusu ÖLdüremem..

SevgiLerimLe Kıskanç Şip_Şak :o)

 

Tarih: 29 Kasım 2007, 06:42 - İp: 85.***.**1.206
anfetamin
anfetamin (üye)
Diyarbakır / Meraklı

Şip Şak abi kimse işini gücünü bırakıp, bilenler bilmeyenlere yardım etsin diye bir önerim yok. Birisi çıkıp su foruma (İşimi Gücümü Bırakıp Sana Fotoğrafmı anlatayım Renkmi anLatayım? Ton Mu anLatayım? Kadrajmı AnLatayım? Işıkmı anLatayım? Estantene Diyafram Mı AnLatayım? ) Şeklinde başlıklar yazsa ben oturup forumlarda zaten başlıkları teker teker incelerim.
Fotoğrafcılar okadar KISKANCLAR ki Bırak bir başlık vermeyi Selam vermiyor adamlar. ( Aha bi Fotoğrafcı daha kesilecek başımıza ) Bunu kıskanıyor adamlar.
Aynen budur abi olay Sen 40 yıllık fotoğrafcısın cocuk çıkmış senin 40 yılık çalışmanın beterini 4 ayda yapabilir Kaygısıdır. bana göre iddamın arkasındayım abicim BÜTÜN FOTOĞRAFCILAR KISKANÇTIR.

 

Tarih: 29 Kasım 2007, 09:55 - İp: 81.***.**4.113
erkanbayir
erkanbayir (üye)
İzmir / Özel Gün Fotoğrafçısı

HADDİNİ AŞAN TERBİYESİZCE BİR USLUP BİR FOTOĞRAFÇIYA KIZIP TÜM FOTOĞRAFÇILARA ÇAMUR ATMAK İFADE EDEMİYECEĞİM BİRÇOK HAKARETİ GEREKTİRİYOR SENİNKİ PİRE İÇİN YORGAN YAKMAK GİBİ SAÇMA BİR DÜŞÜNCE Kİ İNSANLAR BİLGİLERİNİ BAŞKASIYLA PAYLAŞMAK ZORUNDA DEĞİL SİZİ HADDİNİZİ BİLMEYE DAVET EDİYORUM

 

Tarih: 29 Kasım 2007, 10:21 - İp: 85.***.**4.189
anfetamin
anfetamin (üye)
Diyarbakır / Meraklı

Herkesin Bilmediği Bir Şey Var! Hakkımda dilediğinizi düşünebilirsiniz. Hatta yazabilirsiniz. Kuru boş kalmasın yazıarınızı fikirlerinizle destekleyip, Fotoğrafcıların Kıskanç Olmadıklarını Açıklayın. Forumun arasında yazdığım yazılarımıda okursanız idalarımı görebilirsiniz. Aksini ispatlayın bana. Ayrıca 1 veya bir kaç fotoğrafcıdan bahsetmiyorum tanıdığım bütün fotoğrafcıların genelinden oluşan düşüncem bu FOTOĞRAFCILAR KISKANÇTIR.

 

Tarih: 29 Kasım 2007, 10:49 - İp: 81.***.**4.72
last hope
last hope (Objektif)
Amasya / Meraklı

fotoğrafçı değilim ama kıskancım

 

Tarih: 29 Kasım 2007, 12:45 - İp: 81.***.**7.150
anfetamin
anfetamin (üye)
Diyarbakır / Meraklı

Mustafa86 Kardesim Adanadaki Buluşmanıza Engel Olamam Ama Hayatlarınızı Tehlikeye atmak istemiyorsanız Bulusma yerini ve zamanını bana bildirmeyin. Kimyasal Bombalarla intihar saldiralari düzenleyebilirim

 

Tarih: 29 Kasım 2007, 15:38 - İp: 81.***.**4.72