mkarayama
mkarayama (üye)
İstanbul / Amatör

Ben Mi Yanlış Biliyorum Ustalar Mı ??

Merhabalar;

Az önce bir tane fotograf sitesinde kız kulesinin uzun pozlama bir karesine baktım. renkler çok güzel, netlik harika, arka plan çok güzel. estetik açıdan baktıgımızda olmaması gereken bir şey yoktu.

benim merak ettiğim şu. ben çektiğim bazı fotograflarda o sitede de olsa, baska sitelerdede olsa, bu sitedede olsa sabit duran şeyin(burda kız kulesi) kadrajın tam ortasına oturtulmaması gerektiğini öğrendim. bu yüzden çok sert eleştriler aldım. yapıcı değil hepsi yıkıcıydı. Şimdi ilgi odagındaki sahneyi kadrajın tam ortasına oturtulmuş bir fotografa yapılan yorumları görseniz olumsuz yorum yapan tek bir kişi bile yok(4 sayfa yorum var.)

bu kadraj meselesını ben mi yanlıs biliyorum. Yani; ustalar mı bana yanlış öğretti. Suç ustalarda mı. Yoksa; x sitesindeki kullanıcılarda mı bi sıkıntı var.

Tarih: 17 Temmuz 2012, 23:17 - İp: 62.***.**2.171
oguzhanman
oguzhanman (üye)
İstanbul / Amatör

fotoğrafta kompoziston teknikleri tecrübeye dayalı pratik kurallardır. uyulmak zorunlululuğu yoktur. kişinin insiyatifine kalmış birşeydir. benim düşümcem, eğer bir kompozisyon kuralına uymayacaksak, uymadığımız kurallara hakim olmalıyız. yaptığımızın da, yapmadığımızın da bilincinde olmalıyız.

 

Tarih: 5 Ağustos 2012, 19:46 - İp: 88.***.**4.227
aybige
aybige (üye)
Bursa / Amatör

Kadraj kompozisyon işleri bir yerden sonra tamamen hissetmeyle oluyor, fotoğrafçı durup ta teorik bilgileri tek tek düşünüp çekmiyor, o anda o kadraj nasıl alınmalı ne nerde durmalı, bunlar duyularla oluyor.
bazı teknik kadraj bilgileri yeni başlayanlar için yol gösterme alıştırma açısından önemli.

 

Tarih: 8 Ağustos 2012, 13:49 - İp: 94.***.**9.252
nuret
nuret (üye)
Eskişehir / Amatör

Merak edilen konuyu ve yorumları okuyunca ben de birşeyler yazayım dedim. Şimde ben fotoğrafçılığın F' sini bilmem. Kendi çapımda araştırarak bir şeyler yapmaya çalışıyorum. Bundan da zevk alıyorum. Benim için gerisi teferruat. Burada bunu açıklama zorunluluğu duyuyorum.

Şimdi bir fotoğraf çekin, herhangi bir fotoğraf..
Sonra aynı fotoğrafı çeşitli siteleride ben yayınlayayım, bir de fotoğrafçılıkta tanınmış usta kişi ( Ama gerçek usta kişiden bahsediyorum) yayınlasın. Sonra gelen yorumlara bir bakın...
İşte onun için sen kız kulesini tam ortaya da koysan, altın noktaya da koysan be ğen di re mez sin....Usta olacaksın usta...

 

Tarih: 16 Ekim 2012, 17:42 - İp: 94.***.**5.121
turnusol
turnusol (üye)
Ordu / Amatör

Kule fotoğrafları ortalanabiliyor..

Yorum sayısını kafaya takarsanız fotoğraftan aldığınız keyfi azaltırsınız..

 

Tarih: 17 Ekim 2012, 00:13 - İp: 88.***.**8.225
mkarayama
mkarayama (üye)
İstanbul / Amatör

Zaten, bi insan millet görsün, yorum yapsın, sayfalar dolsun diye fotograf çekip ekliyorsa; o insan fotograf makinesini elinden bırakmalı.

 

Tarih: 17 Ekim 2012, 06:09 - İp: 88.***.**4.57