futfi
futfi (üye)
İzmir / Amatör

Ara Güler Sergisi

EGE ÜNİVERSİTESİ KAMPÜS KÜLTÜR MERKEZİ

SANAT GALERİSİ



ARA GÜLER



24 Nisan – 04 Mayıs 2007





GÖZLERİNİZİ IŞIĞA AÇIN !!!



KAMPÜS KÜLTÜR MERKEZİ’NDE FOTOĞRAFA ARA’LANAN BİR KAPI



Ege Üniversitesi Kampüs Kültür Merkezi Sanat Galerisi, fotoğraf sanatında dünya çapında başarıları ile çağımızın önemli isimlerinden biri olmuş Ara GÜLER’in, başta İstanbul olmak üzere Anadolu’nun bir çok kentinde çektiği 30 adet klasik fotoğrafına ev sahipliği yapıyor.



Senelerce dünyayı dört köşe çerçeve gören Ara GÜLER’in objektifine, merak ve sevinçle fotoğraf makinesini görünce bağıran çocukların gözündeki ışık, ailesine götüreceği ekmekleri taşıyan küçük kızın öfkeli bakışları, elindeki silahı ağzına dayayarak poz veren çocuk, saat ikiye gelirken eli kocaman vardiya işçisinin umutsuz bakışları yansıyor.



Hayatını anı yakalamaya adamış bir fotoğraf ustası olan Ara GÜLER, 1928'de İstanbul'da doğdu. Gazetecilik yaşamına1950'de Yeni İstanbul gazetesinde başladı. 1956'da Time-Life, 1958'de Paris-Match ve Stern dergilerinin Yakındoğu foto muhabirliğini üstlendi. Aynı dönemde Magnum Ajansı'na katıldı. 1961'de İngiltere'de yayımlanan British Journal of Photography Year Book, onu dünyanın en iyi yedi fotoğrafçısından biri olarak tanımladı. 1962'de Almanya'da Master of Leica unvanını kazandı. Fotoğrafları ünlü koleksiyonlarda ve kütüphanelerde bulunan Ara GÜLER 20. yüzyılın ve belki de dünya tarihinin en önemli kişileriyle röportajlar yapmış ve fotoğraflarını çekmiştir.



“Fotoğraf, her şeyden önce mutlaka bir şey anlatmalıdır. Etrafında dönen bir dünya vardır, bu dünyanın içinde bana en duygu verecek, beni en zevklendirecek şey olunca deklanşöre basıyorum. Benim açımdan olay, “an” çok önemlidir. Olay kaçmamalıdır. İnsanların fotoğrafçısı olarak insanların sevinçlerini, dramlarını, yaşama tarzlarını, korkularını, insana ait her şeyi kaydetmek istiyorum, yani benim için daha önemli olan insanların dramlarının gelecek asırlara kalmasıdır. Çünkü fotoğraf bir kayıt aracıdır. Ve bir dram, bir şey anlatmalıdır ki, bir netice çıkabilsin, işte o zaman fotoğraf çekici olur.”





Sergi Açılışı: 24 Nisan 2007 Saat: 17.30





Ege Üniversitesi Kampüs Kültür Merkezi Sanat Galerisi

Ege Üniversitesi Kampüsü / Bornova

Tel: 342 84 78 – 388 40 00 / 2019

Tarih: 20 Nisan 2007, 23:22 - İp: 88.***.**1.34
futfi
futfi (üye)
İzmir / Amatör

arkdaşlar haberlere ekledim ama buraya da eklemek istedim [>:D

 

Tarih: 20 Nisan 2007, 23:24 - İp: 88.***.**1.34
  • 1