maviseytan
maviseytan (üye)
İstanbul / Meraklı

Analog Mu Dijital Mi!!??

Arkadaşlar fotoğraf makinası almak istiyorum. Fakat analog mu dijital mi alsam karar veremiyorum.Ben daha çok analog makina istiyorum aslında, nostaljik olduğunu düşünüyorum. Herikisinin de avantajlarını ve dezavantajlarını öğrenmek istiyorum. Sizce hangisi daha iyidir? Bana yardımcı olur musunuz?

Tarih: 11 Aralık 2004, 01:09 - İp: yok
juggler
juggler (üye)
Ankara / Doğa Fotoğrafçısı

Fotografi ne icin cekecegine bagli.. Eger karanlik odada vakit gecirmekten hoslaniyorsan, o zaman analog. Yok 'ben deneme yanilma yapmaktan hoslanirim, cektigimin sonuclarini hizli gormek isterim, bilgisayar basinda da biraz ugrasmayi severim" diyorsan o zaman dijital. TAbii baslangic butcesi bir kac kat fazla dijitalde.. Ama bir yil icinde kendini amorti eder.

 

Tarih: 11 Aralık 2004, 02:53 - İp: yok
murat 856
murat 856 (üye)
Çanakkale / Doğa Fotoğrafçısı

Digitalde,
Çektiğin fotoğrafı hemen görüp yanlışını düzeltirsin.
Beğenmediğin bir yer olursa bilgisayarda photoshop programında düzeltirsin.vs.vs...
Analogda;
Bir fotoğraf çekersin üstelik fotoğrafı dört gözle beklersin nasıl çıkacak diye filmin başında olursun 1-2 hafta filmin bitmesini beklersin.Birde çektiğin kompozisyon çok hoşuna gittiyse bekle babam bekle..analogların en büyük dezavantajı budur...bende ilk makinamı alırken analogda karar kılmaıştım kullandım 1 ay sonra hemen digitale geçmek istedim.büyük ihtimal sende analog aldığında hemen digitale geçmek isteyeceksin...

 

Tarih: 11 Aralık 2004, 20:01 - İp: yok
  • 1