yarisma
yarisma (üye)
İstanbul / Amatör

”müzik Ve Yaşam” Fotografta

“Müzik ve Yaşam”


Yeni Yüksektepe Kültür Derneği, 16. Geleneksel Türkiye Fotoğraf yarışmasında, insanoğlunun can damarlarından müziğin yaşamımıza yansımalarının fotoğraflanması için çalışıyor.


Hayatın hemen her evresinde; yanı başımızda, ruhumuzda, duygu ve düşüncelerimizin zemininde var olan; bazen dil, bazen gönül, bazen iletişim, bazen anlatım aracı olarak karşımıza çıkan bir kaynaktır müzik…


Doğduğumuzda kulağımıza üflenen ilk ezanın nağmesinde o var; analarımızın yumuşacık ninnilerinde, sünnet düğünümüzün sevincinde, Karagöz perdesinin şakalarında, kına gecelerimizin burukluğunda, asker uğurlamalarının coşkusunda, düğünlerimizin neşesinde, iş hayatımızın ıslığında, ölümlerin ardında yakılan ağıtlarımızda; savaşımızda, sevişimizde, dövüşümüzde, sövüşümüzde hep o var: Müzik!


Amatör ve profesyonel fotoğraf sanatçılarına açık olan yarışmaya son katılım tarihi 9 Ocak,09. Siyah/beyaz ve renkli dallarında gerçekleştirilecek yarışma bilgileri başvuru formunda bulunmaktadır.


Seçici Kurul:

Ozan Sağdıç ( Devlet Fotoğraf Sanatçısı)

Mehmet Arslan Güven ( Fotoğraf Sanatçısı, Hacette Ün. Öğretim Görevlisi)

Adnan Polat ( Fotoğraf Sanatçısı)

Erol Karaca (YYKD Üyesi ve Fotoğraf Sanatçısı)

Abdullah Gündüz (Folklor Araştırmacısı)


HAKKIMIZDA
YENİ YÜKSEKTEPE KÜLTÜR DERNEĞİ, 2009 YILINDA 20.YILINI KUTLAYACAK OLAN FELSEFİ, KÜLTÜREL, EKOLOJİK VE SOSYAL ÇALIŞMALARI GÖNÜLLÜLER VASITASIYLA YAPAN BİR SİVİL TOPLUM KURULUŞUDUR.

Ayrıntılı Bilgi için

www.aktiffelsefe.org

www.gea.org.tr

Tarih: 18 Aralık 2008, 14:25 - İp: 85.***.**4.222