resimsever
resimsever (üye)
Antalya / Meraklı

Yağlıboya Tablo Çekimi

BEN YENI UYE OLDUM.HEPINIZI ,ENGIN BILGILERINIZ VE BU BILGILERI PAYLAŞMADAKİ CÖMERTLİĞİNİZDEN DOLAYI KUTLUYORUM.
SIZE BIR IKI SORUM OLACAK.YAĞIBOYA TABOLARI EN IYI HANGI MAKINA VE ISIK ORTAMINDA CEKMEM LAZIM.BUNLARI CEKTIKTEN SONRA DIGITAL BASKI YAPACAĞIM.ŞİMDİDEN TEŞEKKÜRLER.

Tarih: 14 Mart 2006, 18:23 - İp: yok
fdemirhan
fdemirhan (üye)
İstanbul / Amatör

Sn Behri,
Zaman sayacı, deklanşör kablosu görevi yapar, ancak mirror up görevi yapmaz.

 

Tarih: 16 Mayıs 2006, 00:14 - İp: 217.***.**7.227
behri
behri (üye)
İstanbul / Amatör

Sn. mmfoto,
Önerim her makina için geçerli olmaya bilir. Benzer bir çözümü bu sitede yerini hatırlayamadığım bir syfada da okudum.
Miror-up'tan anlayacağımız eğer aynanın kapalı halde bekleyip daha sonra perdenin inmesi ise,bazı makinalarda buna yönelik bir fonksiyon bulunurken,bazılarında yoktur.
Mamiya, hasselblad vs. gibi büyük formatlı makinalarda ise özel tertibat lı olarak bulunur.
Benim anladığım manasıyla miror-up bu.Benim makinam yukarda belirttiğim imkanı sağlıyor.Belki sizin makinada da olabilir.bence denemenizde fayda var.

 

Tarih: 16 Mayıs 2006, 17:27 - İp: 88.***.**3.35
ocaklilar
ocaklilar (üye)
İstanbul / Amatör

Sayın behri de, sayın mffoto da doğruları söylüyor. MLU yani Mirror Lock Up olayında deklanşöre basıldıktan sonra ayna yukarı kalkar ama perde bundan bir müddet sonra açılır. Buradaki amaç, aynanın kalkarken, kalkış hareketiyle meydana getirdiği titreşimin etkisinin o süre sonunda kaybolmasıdır. Bu özelliğin kullanım şekli makineden makineye göre değişebilir. Bazı makinelerde sayın mffoto'nun dediği gibi ilk basışta ayna kalkar ve perdenin açılması için ikinci kez deklanşöre basmak gerekebilir. Bazı makinelerde ise, sayın behri'nin dediği gibi bu özellik zaman sayacı ile birlikte (genellikle de kısa süreli bir zaman sayacı, örneğin 2-3 saniye gibi) kullanılır. MLU özelliği açık durumdayken makine 2 saniyelik çekim moduna alınır. Deklanşöre bastığınızda ayna kalkar ama perde açılmaz bekler ve 2 saniye sonra açılır, fotoğraf çekilir, perde kapanır, ayna iner.

#ocaklilar' tarafyndan 17.05.2006 00:11:08 tarihinde düzenlendi.

 

Tarih: 17 Mayıs 2006, 00:06 - İp: 88.***.**2.32