malkocy
malkocy (üye)
Yurtdışı / Amatör

Soru 5: Seri Çekim Ve Flaş Kullanımı

En Çok Sorulan On Flaş Sorusu

5 - Seri olarak iki fotoğraf çekiyorum, ikincisi tamamen karanlık çıkıyor.

Bütün flaş sistemleri; patlatıldıktan sonra, ya da deşarj edildikten sonra, tekrar şarj edilmek için en az birkaç saniyeye ihtiyaç duyarlar. Bazı flaş sistemlerinin de "hızlı-ateşleme" yetenekleri vardır. Bu sayede, iç kapasitör tamamen dolmasa bile, patlatılabilirler. Bu özelliği olmayan flaşlarda kapasitör dolmadan patlatamazsınız.

Seri fotoğraf çekerken, devam eden ikinci fotoğrafınız karanlıksa, bunun nedeni flaş sisteminizin "hızlı ateşleme" sistemine sahip olmasından ileri gelmektedir. Bu sistemlerde flaşınızın tekrardan tamamen şarj olmasını bekleyip, ondan sonra devam eden fotoğrafınızı çekebilirsiniz. "Hızlı Ateşleme" sistemine sahip bir flaş sisteminiz varsa, ve yine çektiğiniz devam fotoğrafı karanlık çıktıysa, bu da o kadar hızlı çekmişsinizki, flaşınız patlamak için yeterli enerji seviyesine kadar dolmamış demektir.

Flaşlarınızın şarj edilme hızında kullandığınız pili de yabana atmamak gerekir. Farklı pillerin flaşlarınızı şarj etme zamanı birbirine göre farklıdır. Kimi pil daha hızlı şarj edebilirken, kimi pil daha yavaş flaşınızı şarj etmektedir. Bu da iki fotoğrafınız arasındaki zamanınızı arttıracaktır. Dolayısıyla ikinci devam seri fotoğrafınızın karanlık çıkmasında sadece flaş sisteminiz değil, piliniz de suçludur, ve pilinizin şarj özelliklerini de iyice incelemelisiniz.

Flaşınıza pil seçimi konusunda ileride bir yazı daha yazmayı planlıyorum..
Saygılar...

Tarih: 22 Mart 2010, 15:48 - İp: 58.***.**9.63