sercan-mtb
sercan-mtb (üye)
İstanbul / Meraklı

Paraflaş Yapılabilir Mi?

Merhaba. Başlıkta sorduğum soru biraz saçma oldu bence, elbette ki devre şeması ve malzemeler verildikten sonra elektronik mühendisi (ya da alanla ilgili başak bir meslekten kişi) yapabilir.

Aslında merak ettiğim aramızda (ya da yurtdışında vs.) bildiğiniz birisi var mı, yapan ya da en azından bu işe kalkışan? DIY (Do it yourself) deyip, araba bile üretiyor elin Amerikalı'sı. Bizde de yapanlar var elbet, ama genelde ülkemizde ''yapamazsın, edemessin''ciler çok olduğundan, insanın hevesi kursağında kalıyor.

Benden başka merak eden, ya da imkan olsa yapmak isteyen insan eminim vardır. Bilgilerinizi paylaşırsanız sevinirim.

(Konuyu açacak yer bulamadım, bundan dolayı da serbest kürsüye açtım, umarım doğru yer burasıdır.)

Tarih: 18 Aralık 2007, 00:48 - İp: 88.***.**1.159
planetfoto
planetfoto (üye)
Antalya / Reklam Fotoğrafçısı

http://www.discovercircuits.com/PDF-FILES/xenfls1.pdf

bu adreste şeması var

burda yazdıklarına gore cok ta kolay degil en azından trafolar ozel bulmak zor birde olsa bile seri uretim olmadıkca ucuz olmaz benim dedigim daha basit bi triyak yardımı ile halojenin yanma suresi ve gucunu ayarlamak buda estantene ve dıyafram gibi degerlerle paralel
saygılarımla

#smallness' tarafından 19.12.2007 22:42:45 tarihinde düzenlendi.

 

Tarih: 19 Aralık 2007, 22:36 - İp: 88.***.**7.101
sercan-mtb
sercan-mtb (üye)
İstanbul / Meraklı

Merhaba. Verdiğiniz linki inceledim, bu devre şeması 9V'luk pille çalışacak bir flaşa ait olduğundan dolayı, bizim yapacağımız daha güçlü paraflaşa uygun şekilde değiştirilmesi gerek. Ya da gerçek bir paraflaş devresi bulmak gerek. O da olmadı, babamı ikna edip, ikinci el uygun fiyatlı bir paraflaş aldırıp, onun içini açıp, baka baka yapmak

Tetikleme konusu da var, ben fotoselli olmasını istemiyorum, çünkü makinamdaki flaşla pek işim olmayacak, o yüzden tetikleme şekli kablosuz vb. olursa, çok daha iyi olacaktır. Bu kablosuz tetikleme cihazlarını, böyle bir el yapımı paraflaşa nasıl uygulayabiliriz? Ya da makinaya bir şekilde kabloyla bağlanabilir mi?

Bir de, ikinci el ilanlarında 750 YTL civarında 2 adet sehpalı, şemsiyeli (bazen softbox'lı) paraflaş ilanı görebiliyorum. Markaları Star oluyor genelde. Olmazsa mecburen bir tane paraflaş alıp, içini açacağım, işim bittiğinde de kullanacağım normal olarak. Sizce ikinci el, özellikle de Star marka (ki marka hakkında zerre fikrim yok) paraflaş almanın bir sakıncası olur mu? 300-600W arası oluyor gördüklerim genellikle (tabi yanlış hatırlamıyorsam).

Görüşleriniz benim için gerçekten önemli, fikirlerinizi ve tavsiyelerinizi bekliyorum.

 

Tarih: 21 Aralık 2007, 01:18 - İp: 85.***.**7.172
keremmm
keremmm (üye)
İstanbul / Özel Gün Fotoğrafçısı

ya şimdi şunu söylemek istiyorum tamam yapmak güzel bişi emek vermek maliyeti düşürmek hepsini geçtim BUNU BEN YAPTIM DEMEK APAYRI Bİ HAZ ama şöyle bişi sölemek isterim ki amatör bir flaş sizi nereye kadar götürecek yaptığınız flashtan ne kadar verim alacaksınız... Gidin Metese Zaten Şefik Abi Sağolsun Her Türlü Kolaylığı Yapıyor (taksitlendirme Açık Hesap vb.] Şefik Abi Babamın Yakın Arkadaşı olduğundan çok iyi biliyorum Bu Konuda Profesyonel Bir Kadro Sahibi ZeytinBurnu'ndaki Ofis/Atölyesini Ziyaret Ederseniz Size HEr Türlü YArdımı Yapacaktır. Alcağınız Flashlar Size Yıllarca Yetecektir. Sonuçta Profesyonel Kalite... Kendi Yapacağınız Flashlar Size Belli Bi Süre Yetsede BElli Bİşi Sonra PRofesyonel Bişi Alman İsticeksiniz... Yapacağınız HArcamaya yazık olcak ve yeniden masraf çıkacaktır...

saygılar...

 

Tarih: 22 Aralık 2007, 19:00 - İp: 88.***.**6.111
koç2513417
koç2513417 (üye)
Aydın / Özel Gün Fotoğrafçısı

kullanılan kondansatör ve ampul renklerde sapma oranlarını değiştirir. uğraşmayın.mahsen depom çöplük oldu.yıllarımı verdim ben.

 

Tarih: 22 Aralık 2007, 22:53 - İp: 88.***.**8.60
batuhan19b
batuhan19b (üye)
Çorum / Stüdyo Fotoğrafçısı

1000 vatlık ampüllerde ışık gücünü kontrol edemezsiniz güç düştükçe renk koyu sarı olacaktır.ayrıcada kondanstörün anlık iletimi ile 1000 vatlı ampülde o zaman içerisinde istediginiz ışıgı alamazsınız. bu tür ampüller içerisinde resistans oldugu için anında cevap vermez ki birde gücü düşürünce istediginiz degere hiç ulaşamazsınız.
yaptıgınız paraflaşın içerisinde 1000 vat lık bir ampülün yanması ile yüksek bir ısı oluşacak sizin yaptıgınız kılıf bile eriyecektir ısıyı dışarıya nasıl çıkartacaksınız.
size tavsiyem içerisine aydınlatma olarak ampül flaş koyun hem ucuz hemde istediginiz düzenekte mevcut ışıkrengide istediginiz renkte yapmanız gereken sadece yaptıgınız davlumbazın içerisine ampül yerleştirme düzenegi ayarlamak.

daha sonra ampül flaşın üzerindeki ışıga duyarlı fotoselin kablosunu uzatarak davlumbazın önüne gerdiginiz kumaşın dışına çıkartıp makinanın üzerindeki flaşın ışıgını fotoselin almasını saglamak kalıyor. bu yöntem denendi çalışıyor.kolay gelsin.

 

Tarih: 18 Ocak 2008, 00:34 - İp: 85.***.**1.121