alibatmaz
alibatmaz (üye)
Konya / Stüdyo Fotoğrafçısı

Öğrencyim, Evime Stüdyo Kurmak İstiyorum

Merhabalar ,
Başlıktada belirttiğim gibi üniversite öğrenciyim , evime ucuz yollu bir stüdyo kurmak istiyorum . Tek ışık ile sanatsal portre çalışacağım . Bunun için forumda bulunan hocalarıma , ustalarıma sormadan alışveriş yapmıyım dedim . Öğrenciyim yani bütçe kısıtlı

İlk makinem Canon EOS1000D 'di yaklaşık 6 aydır Nikon D90 kullanıyorum ve gayet memnunum .
Bu işte fotoğrafçının bir çizgisinin olması taraftarı oldugum için bundan sonra portre çalışıcam sadece çicek böcek manzara fotoğrafçılığını bitirdim tamamen , böyle bir karar aldım .

O yüzden odamda oldukça boş yer var , arka fon , ışık kaynağı , soft box olur mu ? yoksa portre için beauty dish mi daha iyi gelir bu konular hakkında bilgi almak istiyorum

Araştırdığım üzere 600lük bir kafaflaşını ışık ayağına monte ederek şemsiye ile tek ışık elde edebilirim kolay ve ucuz yollu olur ? Kafaflaşı makineye taktıgımız tetikleyici ile tetikler mi ? Kaçlık bir flaş kullanmalıyım ? Ayağa taktıgımız speedlighta beauty dish takılır mı ?

Bu kadarcık

İlginiz ve okudugunuz için çok teşekkür ederim , her bilgi çok değerli benim içni

Tarih: 23 Ağustos 2012, 00:41 - İp: 88.***.**5.174
canflash
canflash (üye)
İstanbul / Firma

merhabalar size bu konuda detaylı bir şekilde yardımcı olacak kişi hıdır demir can fotografcılık her konuda destek verir.

 

Tarih: 23 Ağustos 2012, 10:04 - İp: 78.***.**3.92
  • 1