ati2001
ati2001 (üye)
İstanbul / Reklam Fotoğrafçısı

Macro Işığı Yapabilirmiyiz...

arkadaşlar ,,,,macro çekimler için objektifimizin önüne macro ring flaş gibi , bir ışıklı sistem hazırlayabilecek bir arkadaş varmı....


saygılar...

Tarih: 16 Ocak 2006, 05:21 - İp: yok
omerk
omerk (üye)
İstanbul / Profesyonel Fotoğrafçı

ati şu anda macro çekimler için özel bir ring flaş hazırlamaktayım, devresi ve aydınlatma sisteminin tasarımı tamamen bana aittir.

İlk denemelerim gayet başarılı sonuçlar verdi, şimdi devreyi herkesin yapabileceği pratiklikte kitlere çevirmeyi planlıyorum. Piyasa fiyatlarına göre çok daha düşük bir maliyete malolacağından ilgilenecek arkadaşlarada bu konuda teknik bilgi vereceğim.

 

Tarih: 16 Ocak 2006, 09:58 - İp: 81.***.**3.24
droral
droral (üye)
Ankara / Amatör

Merhaba ati2001, ben bugüne kadar, biri 2004'te, diğeri de 2005'te olmak üzere 2 adet ring-light yaptım. Bunları, BURADANgörebilirsin. İlk yaptığım, Kodak DX6490 içindi. (linkteki resimlerde "Pb" serisi). Bunu, makinenin üzerine sıkı bir şekilde geçirerek kullanıyorum. Bunda, kontrol ünitesi ve pil ring light'ın üzerinde, yani daha kompakt. İkinci yaptığım ise Panasonic FZ20 için. (resimlerde "Pa" serisi). Bu ise objektife, ya da objektifin önündeki makro lense vidalanarak kullanılıyor. Bunda, kontrol ünitesi ve pil makinenin flaş ayağına takılıyor. İstersen bunun da üstüne flaş takılarak kullanılabiliyor. Bu ünite, ring light'a özel bir seyyar kabloyla bağlanıyor. Her ikisinde de ışık çemberi 4'e bölünmüş durumda ve açık-kapalı şeklinde, ayrı ayrı kontrol edilebiliyorlar. (Gerektiğinde gölgelendirmek için). Her ikisinin de ışık gücü, 3 kademede ayarlanabiliyor. Her ikisi de 9V pille çalışıyor. (Alkalin veya şarj edilebilir).
BURADAN DA, evde kendi ring light'ını yapmanın yolunu anlatan siteye ulaşabilirsin.
Saygılarımla...

 

Tarih: 16 Ocak 2006, 19:04 - İp: 85.***.**3.89
  • 1