pcman
pcman (üye)
İçel / Meraklı

Flaş Tamiri

İyi günler,
Aiptek 3300 marka bir dv cihazına sahip. Ürünüm oldukça eski ve ucuz ama yinede bana göre çok kaliteli. Ürünümün flaşında sorun var bir çok tamirci yapamayacağını bir çoğu ise ürünün 4 5 katı fiyatı verince tamir ettiremedim.

Eletkronik bilgim çok iyi olmasa da kendim tamir etmek istiyorum bu konuda yardımcı olabileceklere minnettar kalacağım ve belki bu konuda başı sıkışmış birilerine daha yardımcı olacağı kanaatindeyim.

Flaşı açınca flaşın dolduğuna dair o ince tiz sesi duyuyorum 2 saniye filan sürüyor ve tam dolduğu sırada ürün flaş seçeneğinden normal florasan seçeneğine tekrar geçiyor. Benim merak ettiğim eğer flaş bozuksa bu nasıl anlaşılır ? Bunu test etmenin herhangi bir yolu var mıdır ? örneğin flaş içinde lambadaki gibi bir tel mi barındırır, kısa devre testi filan yapabilirmiyiz ?

gerekirse daha detaylı anlatıp fotoğraflayabilirim, teşekkürler

Tarih: 14 Ağustos 2005, 17:45 - İp: yok
burkay
burkay (bilir kişi)
Ankara / Firma

oy oy oyyy çok tehlikeli sularda yüzüyorsun.......
Flaş kapasitörüne kesinlikle dokunma feci şekilde elektrik çarpar...(Siyah kocaman tüp)lambalara dokunma aynı şekilde çarpılırsın....

Flaş ortalama 6 saniyede dolar iki değil ve avo metreyle ölçtüğümde 700 volt enerji barındırır..X tüpü (senin lamba dediğin ) anot ve katot dan oluşur ve içinde bir flaman yoktur. çok merak ediyorsan atla otobüse gel çoruma sana burada öğretelim ancak makinede seni hayati tehlikeye sokacak düzeyde voltaj olduğundan daha fazla karıştırmamanı öneririm.
Yoksa bu sıcaklarda birde bize helva yedirtme
murat özdemir www.burukay.com

 

Tarih: 15 Ağustos 2005, 13:28 - İp: yok
pcman
pcman (üye)
İçel / Meraklı

sağolun beni aydınlattığınız için. zaten değmedim öyle fazla yerine biliyorum yüksek elektrik olduğunu. ama bunun tamirine yönelik bir şey dememişsiniz ? bu konuda da yardımcı olabilir misiniz ?

 

Tarih: 17 Ağustos 2005, 02:42 - İp: yok
burkay
burkay (bilir kişi)
Ankara / Firma

Sanırım beni dikkatli okumadın. "....ancak makinede seni hayati tehlikeye sokacak düzeyde voltaj olduğundan daha fazla karıştırmamanı öneririm..."
Bu nedenle sana bu konuda bilgi vermeyi uygun bulmuyorum.
Ancak merak ediyor ve öğrenmek istiyorsan ancak bizim servise gelir misafirimiz olursun sana burada uygulamalı olarak anlatırım bunun dışında başka bir çözüm yolu yok.

 

Tarih: 18 Ağustos 2005, 18:38 - İp: yok
pcman
pcman (üye)
İçel / Meraklı

Aslında mütavazi olmaya çalıştım ama ben mikro elektronik uzmanıyım yani sayısal devrelerden ve assemblyden çok iyi anlarım sorunum flaştan anlamıyorum ve üstelik sizin oturduğunuz şehir bana çok uzak yoksa çayınızı içmeye dahi gelirdim onun için yardım istedim umarım anlatırsınız.

 

Tarih: 19 Ağustos 2005, 17:34 - İp: yok
  • 1