ugur_ben
ugur_ben (üye)
İstanbul / Amatör

Evde Nasil Bisi Yapilabilir

evde portre cekimleri icin nasil bir aydinlatma sistemi yapilabilir, evde halojen cesit cesit Watt gucunde lambalarim var ve elektronikten anlarim,cesitli potansiyometreler ile ayarlı seyler yapabilirim ama bu studyo için satilan seylerin farkı nedir? cok pahalilar.. bide bu şemsiye satiolar o ne ise yariyo.. nasi bisiler yapabilirim, tesekurler..
makinem nikon 8800.

Tarih: 16 Ekim 2005, 17:37 - İp: yok
mimarh
mimarh (üye)
İzmir / Amatör

Bende nikon 8800 kullanıyorum..portre çekimlerinde doğal ve direk gelmeyen ışıklar en iyisi.keskin gölge ve kişinin gözüne direk ışık gelmesi iyideğil. stüdyolarda kullanılan şemsiyelerinde amacı direk ışık yerine yansıyan kuvvetli endirek ışıktır.Özel amaçlarda da tek veya bir çok noktadan da spot ışıkda kullanılmaktadır.Hareketli ve seri çekimlerde ring flash tercih ediliyor.

 

Tarih: 17 Ekim 2005, 23:38 - İp: yok
ecerit
ecerit (üye)
İstanbul / Profesyonel Fotoğrafçı

Şemsiye vb. aksesuarların hepsi ışığı genişletip yumuşatmak için. Evde aydınger ve alüminyum folyo kullanarak denemeler yapmalısın. Işığın etkisindeki fark çok hoşuna gidecek...

 

Tarih: 20 Ekim 2005, 18:30 - İp: yok
ugur_ben
ugur_ben (üye)
İstanbul / Amatör

tesekurler, evdeki halojen lambama sölediginiz sekilde filtreler uygulayacagim, bu arada 2-3 tane şu ayakli lambalardan alcam,hani ucu 4 biyandan kapakli olanlar varya isigin acisini kisitlayip genisletebilmek acisindan ama bulamadim...karaköye bakcam bide..onlarda isimi gorur heralde biraz olsun die dusunuorum..

 

Tarih: 20 Ekim 2005, 18:36 - İp: yok
adopro
adopro (üye)
İstanbul / Profesyonel Fotoğrafçı

yazılanlara hiç gerek yok arkdaşım 250 lik 3 adet flaş alacaksın bunlara bşrde soft box alacaksın ve çekimini yapacaksın . kısacası bu dur senin için en iyi olan bu ..

 

Tarih: 21 Ekim 2005, 14:33 - İp: yok
  • 1