berkmoon
berkmoon (üye)
Ankara / Meraklı

Ekonomik Stüdyo Kurulumu İçin Tavsiyeler

Merhabalar,
Yıllardır yarı-profesyönel nitelikte fotoğrafçılıkla ilgileniyordum. Ancak artık Stüdyo çalışmalarını bıraktım. Artık bir hobi gibi maddi bir beklendi olmadan kendi evimde ayırdığım bir odada rahat rahat çalışmak istiyorum. Ticari bir kazancım olmayacak. Çekim konuların insan/model. Bu sebeple orta seviyeli bir ışık seti almak istiyorum. 2 adet paraflash ve octagon softbox ve bir fon düzeneğinin yeteceğini sanıyorum. Işık Marka/modeli ışık cinsi/kuvveti konusunda seçim yapmamda yardımcı olursanız çok sevinirim.

1300 TL gibi bir bütçem var. İstanbul Hayyam pasajı civarını mı gezmeliyim, yoksa yaşadığım şehir olan Ankara'dan ekonomik çözümlerle halledebilir miyim?

Tarih: 16 Eylül 2011, 13:15 - İp: 212.***.**4.166
berkmoon
berkmoon (üye)
Ankara / Meraklı

Bir kisi bile bi paraflas seti oneremiyor mu?

 

Tarih: 18 Eylül 2011, 10:57 - İp: 176.***.**3.251
canflash
canflash (üye)
İstanbul / Firma

merhabalar size bu konuda yardımcı olabilirim iletişim için www.canstudyomalzemeleri.com 0212 527 58 46

 

Tarih: 29 Eylül 2011, 10:36 - İp: 88.***.**8.12
nephew
nephew (üye)
İstanbul / Meraklı

www.fototeknoloji.com dan fiyatlara özelliklere bakabilirsin y yerimiz hayyamda dır

 

Tarih: 21 Kasım 2011, 10:43 - İp: 85.***.**8.46
csmx
csmx (üye)
Ankara / Meraklı

Konu sahibi arkadaş nereden alayım diye sormuyor; kafasında belli bir set veya belirli marka - model ekipmanlar olsa google da arar, en uygun fiyat neredeyse oradan alır.

Ne alabilirim diye soruyor. Gelir 'şu seti alabilirsiniz' dersiniz, 'şu markanın şu modeli sizin için uygun olabilir' diye tavsiyede bulunursunuz, sonrasında kendi firmanızın ismini, adresini verirsiniz. Fakat hiçbir tavsiyeniz, yani soruyla alakalı en ufak bir cevabınız olmadan yok sitemiz şu, yardımcı oluruz; yok fiyatlarımıza buradan bakabiliriz gibi cevaplar yazmak içi boş reklam yapmaktan öteye gitmiyor. Kimse bu şekilde sizin sitenize giripte bir şey bakmaz, almaz. Lütfen boş reklam mesajlarıyla boşuna yer işgal etmeyin.

Madem mağazanız var, bu işin içindesiniz 2 dakikanızı ayırıp arkadaşa birkaç tavsiyede bulunun.

 

Tarih: 9 Ocak 2012, 17:45 - İp: 213.***.**3.103
kurab_canavari
kurab_canavari (üye)
Aydın / Amatör

öncelikle yarı profesyonel ne demek onu tam bilmiyorum. vergi-sgortaya tabi olmadan sağdan soldan iş alıp yapmaksa kastettiğiniz şey evet bu yarı profesyonel olabilir.

fotoğrafçılık konusunda az çok bilgi sahibi olduğunuz görülüyor. kaç insanla çalışılacak, ne tür çekimler yapılacak, mekan dar mı geniş mi? bunları tespit edip araştırmaya öyle başlanmalı.

2 adet paraflash ve octagon softbox ve bir fon düzeneğinin yeteceğini sanıyorum.
demişsiniz. o halde paraflaş, softbox ve fon düzeneklerinin en iyilerinden başlayarak geriye doğru araştırın. daha sonra bu internette varmı, ankarada var mı diye bakın. sonra istanbulda var mı diye araştırın.

ayrıca bahsedilen bütçe çok az. bu bütçe ile ya dıy (kendin yap) yada ikinci el malzemeler alabilirsiniz.

 

Tarih: 10 Ocak 2012, 14:38 - İp: 78.***.**0.184
  • 1