feromon
feromon (üye)
İstanbul / Reklam Fotoğrafçısı

D70s İle Ürün Çekimi... Acil...

Merhaba arkadaşlar formu epeydir takip ediyorum ve bu ilk yazım. Uzun zamandır araştırma yapıyorum ve D70s ile 350D arasında gidip gidip geldim ama sonunda D70s te karar kıldım umarım beni üzmez.

Neyse uzatmadan size şunu sormak istiyorum daha önce kopmakt bir makine(F717) ile çalıştığım firmada çok amatör ışıklarla ürün çekimi yapıp katalog hazırlıyordum. Şimdi bir D70s im var ve bu makinaya yakışacak bir kaç ışık almak istiyorum çektiğim ürün Avize,masa lambası,aplik vs.. bu ürünlerin çoğunun kaplaması KROM bana ne önerirsiniz ben iki tane softbox düşünüyordum 40x40 ama waat olarak değeri ne olmalı bir fikrim yok cahilliğimi bağışlayın
(Ürünleri beyaz fonda çekip dekupeli kullanıyorum)

Yardım ederseniz çok sevinirim...Teşekkürler

#Feromon' tarafından 12.10.2005 00:56:15 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 11 Ekim 2005, 00:42 - İp: yok
adopro
adopro (üye)
İstanbul / Profesyonel Fotoğrafçı

niye üzsün be arkadaşım ikiside güzel ana bence nikon daha ağır basıyor bence.

 

Tarih: 11 Ekim 2005, 18:06 - İp: yok
feromon
feromon (üye)
İstanbul / Reklam Fotoğrafçısı

Peki Adopro Işık konusundada bir şeyler söyleye bilirimisin? Durumum biraz acill de?

 

Tarih: 12 Ekim 2005, 00:55 - İp: yok
barisurunl
barisurunl (üye)
İstanbul / Reklam Fotoğrafçısı

Nikon D70s keskinlik açısından daha iyi . Optiğinin kalitesine bağlı olarak görüntülerinden memnun kalabilirsin ancak ürün çekimi biraz daha fazlasını istiyor. Bir takım keskinlik artırıcı efekt filtreleri ile photoshop ta müdahele etmelisin. İki ışık konusuna gelince ürününe göre iki ışığın yeterli gelmeyeceği durumlar olacaktır. Konveks yada konkav yüzeyli objeler hele ki yansıtıcı yüzeye sahipseler hemen hemen çevresindeki herşeyi görür. bunun için sana en basit olarak ya black zone bir studyoda çekip kontrollü gölge içerisinde kendini gizle ya da ışık çadırı içerisinde yine kontrollü gölgeler atıp objenin formunu ortaya çıkar . Başarılar.

 

Tarih: 22 Ekim 2005, 22:47 - İp: yok
  • 1