serkan_sdl
serkan_sdl (üye)
İstanbul / Amatör

Amatör Stüdyo...

Arkadaşlar merhaba...

İnternet sitemde kullanmak istediğim obje fotoğraflarını çekmek için evde mini bir amatör stüdyo kurmak istiyorum. Bunun için ürün çekim çadırı almayı düşünüyorum. Ancak bu çadıra nasıl bir ışık almam gerektiği konusunda bilgi sahibi değilim. Yani softbox mu almalıyım başka bir şeymi? Gücü kaç Watt olmalıdır. Başka neye ihtiyacım olabilir. Mesala ürün çekim çadırına sığmayan ürünler için nasıl bir ışık tesisatı kurmalıyım? 2000 YTL bunlar için yeterli olur mu?

Bilgilerinizi paylaşırsanız sevinirim...

Tarih: 20 Kasım 2008, 22:17 - İp: 78.***.**7.28
profoto99
profoto99 (üye)
İstanbul / Firma

Arkadaşım merhaba en uygun çözüm softboxlı sürekli ışıklar hem çadır içindeki çekim için hemde çadır dışında çekim için kullana bilirsin tabiki bir iki püf noktası var onları yerine getinmen gerekiyor. dijital çıktıktan sonra flaşlarla ilgili bazı problemler ortaya çıktı en başta kelvin değerlerinin değişmesi yok illen flaş olsun dersen biraz paraya kıyacaksın profoto yada broncolor alacaksın. bunlar birde geliştire bileceğin sistemler.

 

Tarih: 24 Kasım 2008, 22:14 - İp: 85.***.**8.99
serkan_sdl
serkan_sdl (üye)
İstanbul / Amatör

Arkadaşlar yardımınız için teşekkür ederim. Aslında softbox almayı planlıyorum ama, bunu en uygun nereden alırım bilmiyorum. Hangi marka flaş ve ne kadar fiyat aralığında iyi sonuç alırım?

Yardımlarınızı bekliyorum...

 

Tarih: 25 Kasım 2008, 09:39 - İp: 78.***.**1.31
canflash
canflash (üye)
İstanbul / Firma

Uyarı

  1. Forumda yazılan mesajlardan tamamen üye sorumludur.
  2. T.C. yasalarını ya da uluslararası kanunları, anlaşmaları, tüzükleri çiğneyen mesajlar foruma gönderilemez.
  3. Konu açmadan önce forumu aramanız önerilir. Bir birinin benzeri konular silinecektir.
  4. Konunuzu, ilgili ve sadece tek bir bölüme açın.
  5. Konunuzun başlığını, sorunuzla ilgili özet bir cümle olarak belirtin. "Acil..., yardım.., buraya bakın..., makine alacam kararsız kaldım..." şeklindeki konular silinecektir.
  6. Topluluklar hakkında tahrik edici ve küçük düşürücü yazılar yazılamaz.
  7. Site tanıtımı, reklam, satış ve satın alma ilanı şeklindeki mesajlar silinecektir.
  8. Özel mesaj sistemi ya da mail üzerinden dosya ve bilgi paylaşımı talebi içeren mesajlar silinecektir.
  9. Programların crack ve seriallerini dağıtmak, crack, warez, hack benzeri sitelerin tanitimi kesinlikle yasaktır.
  10. Telif hakları kanunu kapsamında; kullanma klavuzu, görüntülü belge veya dökümanların yayınlanması, bu belge ve dökümanları barındıran sitelere link verilmesi kesinlikle yasaktır.
  11. Herhangi bir kullanıcının kişisel bilgilerini yayınlamak ve özel mesaj sistemindeki bir konunun foruma taşınması kesinlikle yasaktır. Rahatsız edici mesajları olduğunu düşündüğünüz üyeyi site yönetimine bildirin.
  12. Foruma konu açan ve cevap yazan her üye yukardaki kuralları kabul etmiş sayılır, aksi davranışlar üyelik iptaline neden olur.

 

Tarih: 25 Kasım 2008, 14:23 - İp: 88.***.**5.129
profoto99
profoto99 (üye)
İstanbul / Firma

Arkadaşım arfo.com.tr bu siteyi incele kampanyalı ürünleri var ve ciddi bir firma daha öncede yazdım ışık sistemini aldığın zaman geliştirebileceğin bir sistemi olsun çünkü değişik konular çekmek istersen aksesuvar ihtiyacı duyarsın fiyatlarıda çok ehven kaliteli ürün satıyorlar paranı sokağa atmamış olursun

 

Tarih: 25 Kasım 2008, 21:46 - İp: 88.***.**2.184
sct_cimbom
sct_cimbom (üye)
Batman / Amatör

bnce bu malzemelere 2000tl gibi bi masraf yapmana gerek yok.
sitede birçok ev yapımı lightbox'ların açıklaması var. kendine 2 tane güçlü ampul al bunları masa lambalarına tak.ohhh al sana mis gibi bi sistem :D.ciddiyim masa lambaları dahil 50 ytl ye halledersin bu arada objelerin ne gibi şeyler olduğunu söylersen daha çok yardımcı olabiliriz

 

Tarih: 23 Ocak 2009, 17:09 - İp: 88.***.**6.114
  • 1