baryoniks
baryoniks (üye)
Ankara / Amatör

Yurtdışından Kamera Getirme

merhaba arkadaşlar forumda bir çok yazıyı okudum yurtdışından bi siteden veya ebaydan bi ürün getirme olayıyla ilgili insanların kafasını karıştıran en büyük sorun gümrük olayı kimi 100 doların altına gumruk alamıyolar demiş kimisi 100 doların altında yazıyordu üstünde ama yine de gümrük aldılar yazmış.Benim burda kafama takılan şu diyelim ki ben amerikaya gittim ve fotoğraf makinamı orda unuttum ordaki arkadaşım da bana kargo ile bunu göndermek istiyo ben yine gümrük mü ödemem gerekiyo veya nasıl olsa paketi açamıyolar gümrükte orda satın aldığımız kişi bunu bu şekilde yapsa yine gümrük ödicekmiyiz.Başta kötü bişey yapıyormuşuz gelebilir ama sonuşta internet kanunları şu anda turkiye de yok bu durumda bu bir suç sayılamaz üstelik benzinden elektriğe kadar ödememiz gerekenden fazlasını vergi olarak ödedik bu kadar zaman.

Tarih: 29 Haziran 2008, 02:45 - İp: 78.***.**1.86
drvolki
drvolki (üye)
Ankara / Meraklı

Kendi yaşadığım deneyimi sizinle paylaşmak isterim. Amazon.com'dan aldığım yaklaşık 500 dolarlık bir kitap için gümrük müsteşarlığında 2 gün beyanname doldurmakla uğraştım. Gümrükte 100 euro'nun üzerinde faturası gözüken herşeye vergi alındığı bana söylendi. Elektronik ürün olunca belki bu fiyatın altından da vergi alınıyor olabilir.
(Arnavut bazı meslektaşlarım onların ülkesinde istersen internetten laptop sipariş et kapına kadar hiçbirşey alınmadan geldiğini söyledi)
En ucuz çözüm internetten satın alıp amerikadaki bir adrese teslim edilmesi ve oradan dönen biri tarafından getirilmesi. Bu sayede pek çok üründe vergi ve postalama ücreti dahi ödenmediği olabiliyor. Türkiye ye girişte de kimse ne getirdin diye sormuyor (5 tane iphone alanlar vardı ) Sizin düşündüğünüz gibi kargoya verilirse ne olur onu pek bilemem.

 

Tarih: 29 Haziran 2008, 11:25 - İp: 88.***.**3.21
allelujahh
allelujahh (üye)
İstanbul / Amatör

u konudaki tecrubelerimi bende paylasmak isterim
Bana yaklasik usa dan 15 den falza zarf- koli geldi.
Oncelikle , urun alacaksaniz orada bir tanidiginizin olmasi dah a saglikli . onun alip size gondermesi daha saglikli olur.
ama feedback i cok saglam olan saticilar var ki onlar sahistan cok firmalardir.
Gumruk de 100 euronun uzerinde deger bicilmis ise vergi aliyorlar ,ama cok fazla birsey degil . uzerinde hediye bile yazsaniz yemiyor memurlar. yada 1000 dolarlik urune 80 dolar fiyat yazinca, adamlar kendi kendine expertiz yapiyorlar.
. sadece bir seferinde 4 adet IRIVER mp4 geldi. bir tek o takildi gumruge. bu dediler ticariye giriyor. ya resmi ithal edeceksin yada geri gondereceksin . velhasil geri gondermek icin 2 sene once 700 ytl (700 milyon ) odedim .

- Yurtdisindan gelen kutular genelde, koli servisine takilir. oradan size bir ihbarname gonderirler ki bu ihbarnameni gelmesi (istanbul icin ) 1 haftayi bulur.

Onemli olan su ki , urununuz geldi. almaya gittiniz, neye gore deger bicip vergilendiriyorlar ?
acikcasi oradaki memurun insiyatifinde. mesela notebook geldi size. ortalama kafasina gore 1000-1500 arasi deger biciyor. ve onu uzerinden %10 veya %15 arasi vergi aliyor.

fakat eger kelecek koli & zarf ufak ise kimi zaman direkt kapiya geldigi oluyor.fakat bu neye gore kapiya geliyor neye gore koli mudurlugune takiliyor bunu daha cozemedim .

 

Tarih: 29 Haziran 2008, 13:56 - İp: 88.***.**2.154
antik81
antik81 (üye)
İstanbul / Amatör

Merhaba,

Hem kisisel kullanim icin, hem de islerim icin yurtdisindan kamera ve aksesuarlarina ihityacim oluyor. Bu yuzden uzun bir zamandir guvenle calisitigim salefashion dan siparis veriyorum. Google da rarasaniz cikacaktir, kapima kadar teslim ediliyor. Gumrugu, kargosu, sigortasi vs vs herseyi ile onlar ilgileniyor, ben kapima teslim aldigimda odeme yapiyorum. Kesin deneyin, VIP siparis ile sorunsuz teslim alin. 20% servis ucreti aliyorlar, bunun 10-15% gumruge odeniyor.
Memnun kalacaksiniz, cogu arkadasim bana salefashion i tavsiye ettigim icin minnettar.

 

Tarih: 29 Haziran 2008, 16:37 - İp: 166.***.**6.137
mcgyver
mcgyver (üye)
İstanbul / Amatör

Garanti bir yol olmamakla beraber bir kargo şirketi burada isim vermek doğru olur mu bilmem ama en pahalı kargo ücretini ödeyip,en hızlı seçtiğinizde büyük ölüçde gümrüğe taktırtmadan kendi ekspertizleri veya gümrükçüleriyle işi hallediyor.Bir de eğer imkanınız varsa taşra illere yollamak daha mantıklı,misal tekirdağ,yada edirne kırklareli vs. orada gümrükte daha az sorun oluyormuş.Ben de zamanında okuldaki bir proje için model uçak pilleri geitrtmiştim.Gümrük memuru bana bakıp bu ne bu tüfek mermisi mi yok dedim pil dedim aaa o zaman bunun TSEye gidip damgası olması gerekiyor dedi bir de beyanname doldurman gerekiyor dedi,iyi de dedim ben öğrenciyim,okul için aldık bunu desem de nafile bi işe yaramadı,sonra danışmadaki görevliye sordum dedim beyanname doldurmam gerekiyormuş nerden hallederiz dedim,adam beni karşı binada bir aracıya yolladı,götürdüm adam kağıdı aldı,tekrar o binaya gitti,dedi şu kadar ücret verirsen beyannamesiz hallederiz dedi,ben de düşündüm hem beyanname doldurcam hem bu piller ankaraya TSEye gidecek ohoooo ölme eşşeğim ölme :d ben de el mahkum verdim o parayı ,he rüşvetmiydi evet rüşvetti ama bürokrasi bu şekilde olduğu sürece rüşvet vermek gerekebiliyor.Ki sonradan duyduğum haberlere göre TSE'ye giden mallar 3 aydan önce geri gelmiyormuş :D

 

Tarih: 29 Haziran 2008, 18:04 - İp: 130.***.**7.198
baryoniks
baryoniks (üye)
Ankara / Amatör

yazdığınız bilgilendirici mesajlar için teşekkürler bu salefashion olayı aslında benimde aklıma yattı ama kullananlar varmı yani daha geniş bi bilgi

 

Tarih: 30 Haziran 2008, 17:07 - İp: 85.***.**9.100
bjksa
bjksa (üye)
Muğla / Meraklı

selamlar ben ebaydan canon40d sipariş verdim ama bi arkadaşımın aracılığıyla. arkadaşım hollandalı o hollandadan sipariş veriyo oraya gidecek gümrüksüz oda eline alıp bana getirecek gelirken ağustosta. bende bu ebay olayını çok araştırdım bazı forumlarda okudum. hiç sağlıklı bilgi bulamıyosunuz. mesela birisinin ben rahatlıkla getirttim dediği bir ürünü başkası ben şu kadar vergi ödedim olmadı falan diyor. eğer ebayın çalıştığı ülkelerden birinde bir arkadaşınız varsa siparişinizi ona verin o satın alıp kendisi getirsin. ( sanırım ben şanslıyım bu konuda yüzlerce arkadaşım var avrupadan ) bol şanslar ebay konusunda ama emin olmadan hediye gibi gönderme olayına veya herhangi başka bir olaya girmeyin sonra astarı yüzünden pahalıya gelir üzülürsünüz

 

Tarih: 11 Temmuz 2008, 18:50 - İp: 85.***.**0.190
t_yaman
t_yaman (üye)
İzmir / Amatör

Selam bjksa;
Hollanda dan ABD Ebayden alışveriş yapınca sorun olmuyor değil mi? Gümrük filan. Yani bahsettiğiniz ebay.de (almanya ebay ı) değil bildiğimiz ABD Ebay i değil mi? aslında öyleyse ben de çok rahat alışveriş yaparım Ebay den. ABD den Hollanda ya kargo ne civar tutuyor acaba?

 

Tarih: 11 Temmuz 2008, 19:23 - İp: 85.***.**8.42
  • 1