tolgabengi
tolgabengi (üye)
Muğla / Amatör

Yurt Dışından Gelecek Yardım

Arkadaşlar sonunda bir arkadaş buldum Amerikadan konuştuk bana bir adet 20D gönderecek aracı değil kendisi direkt gönderecek ama oda, bende bilmiyorum gümrük sıkıntısı olurmu? İçinden faturasını alıp FEDEX veya UPS kargo ile gönderse yine takılırmı yada bunu İstanbul gümrüğe mi sormam gerekir? Uçak kargosu ile gelecek sanırım değil mi? Bilenlerden yardımcı olmaları dileği ile sıkıştık kaldık ???

Tarih: 22 Haziran 2007, 09:36 - İp: 88.***.**6.74
ekranci
ekranci (üye)
İstanbul / Amatör

oncelikle, ozel kargonun gumruge takilmasi ya da takilmamasi tamamen sans. ups firmasinin burada gumruk musavirligi var o yuzden onlarda biraz daha farkli oldugu, bir kisim kargoyu mutlaka gumruge takmak icin ugrastiklari rivayet ediliyor. sahsen ups ile 2-3 paket getirttim problem olmamisti, bu kazik gercek mi ve hangi kritere gore atiyorlar bilmiyorum. getirttigim paket buyukceydi, expedited" (one day degil) gondertip 80-85 dolar civari odemistim (arkadas odemisti, ben ona turkiye'deki hesabina gondermistim) 48 saat icerisinde kapima gelmisti.

ikinci olarak da gumruge takilsa, icinde fatura olmadigi ve kisisel kargo oldugu surece sorun olmuyordu. daha sonra, 1.5 sene kadar once bir uygulama ciktigini hatirliyorum, kisaca "ya hem gonderen hem alici turk, ya da hem gonderen hem alici yabanci olmalidir, obur turlu ugrastiririz sizi" diyordu. dediklerim degismis olabilir. hem bu forumda hem fotokritik forumunda biraz arastirin. garanti olmasini istiyor ve elden getirtemiyorsaniz myus(.com) gibi servisler var, ekstra para oduyorsunuz ama onlar ugrasiyor sanirim.

 

Tarih: 22 Haziran 2007, 09:58 - İp: 88.***.**5.109
  • 1