hbaykal
hbaykal (üye)
Ankara / Doğa Fotoğrafçısı

Yılın Fottograf Makinası Alfa-100

Photokina'da Popular Photography & Imaging tarafından SONY ALFA-100 "Yılın Fotoğraf Makinası" seçilmiş.

On Opening Day of Photokina, Popular Photography & Imaging's editors bestowed Camera of the Year honors on Sony for its Sony Alpha 100 digital SLR.

Tarih: 3 Ekim 2006, 01:39 - İp: 85.***.**4.18
merhaz
merhaz (üye)
Şırnak / Amatör

bana dünyada sony den daha büyük bir elektronik devi gösterin..
volkswagen ve sony dünyada kaliteyi uygun fiyata veren iki firma ve dünyada kendi alanlarında ençok çalışan barındıran firmalar...
konumuz sony olduğuna göra sony,i anlatacaz (elimde R1 ve A100 Var kullanıyorum)sony a100 sony nin minaltayı alması ile birlikte ilk dslr sidir.bir dslr makinanın kaliteli sonuçlar vermesi için ilk önce kullandığı sensörün ve üzerindeki lenslerin kaliteli olması gerekir.sensörü nikona veren sony geriye lens olayı kalıyor.yakında carl zeiss lensleri gelecek ve ileride sony nin çıkaracağı yeni modellerde var bunu düşünerek karar vermek gerekir.
nikon ve sony karşılaştırmasına gelince.şu anda fotoğraf makinalarında dünyanın en iyisi tartışmasız nikon niyemi?bir makinada sağlamlık,iso vb bir sürü özellikler bulunur bunlar karşılaştırmalarda birbirine belki üstünlük sağlar ama şunu iddia ediyorum nikonun verdiği yumuşak ve doğal rengi hiçbir marka ne yazıkki veremiyor.örneğin sony de kırmızımsı ve pembemsi renk fotoğraflarda kendini azda olsa belli eder ve ön plana çıkar.canonda ise aynı bu sorun vardır ve renk olarak mavide kendisini ön plana çıkarır.nikonda böyle bir sorun yoktur en gerçekçi,doğal ve en yumuşak renkleri veren makina bence tartışmasız nikondur...selamlar

 

Tarih: 3 Ekim 2006, 15:55 - İp: 85.***.**7.144
merhaz
merhaz (üye)
Şırnak / Amatör

Ayrıca sony a100 dslr ye ilk girişi olmasına rağmen gayet güzel ve başarılı bir makina ileride çıkaracağı modeller ile bu sektörde bir numaraya yerleşeceğinden de şüphem yok.çok değil iki ila üç yıl diyorum...

 

Tarih: 3 Ekim 2006, 16:02 - İp: 85.***.**7.144
myear
myear (üye)
İstanbul / Meraklı

arkadaşlar merhaba
kararsız kaldığım makinalar arasında bu makinada var.şimdi ben iyice karasız kaldım.

 

Tarih: 3 Ekim 2006, 22:11 - İp: 88.***.**0.92
burfak
burfak (üye)
İstanbul / Amatör

sony'nin ortamı sarstığını kimse reddedemez. adamlar yaptıkları bir makineyle ortama daldılar ve yeni makine alacak bir kimse eskisi gibi canon mu nikon mu demiyor, sony'de ekliyor bunların yanına.
kuşkusuz haksızlık değil bu diğer üreticilere.
sony zor olanı başardı, kendine bu kadar çabuk yer edindi. gerçi bunu yapabilecek daha kaç tane marka var dünyada o da güzel bir soru. belki de yalnızca sony yapabilirdi.

carl-zeiss'ı aldı arkasına, yanılmıyorsam tamron'u da satın aldılar, e daha ne kaldı optik teknolojisinden sorgulanacak, konika minoltanın da birikimi su götürmez, sensör teknolojisi de dayanıklılık, pazarlama da (ki ikinci el için markanın karizmasının devamlılığı yabana atılacak bir şey değil)

ben her yeni başlayan sony almalı demiyorum, anca en az nikon, canon gibi bir alternatif olarak düşünülmesi gerektiğini söylüyorum.

yılın otomobili bu demek, herkes bu otomobili alsın demek değildir.

diğer bir markaya "yılın fotoğraf makinesi" ünvanı verilseydi alfa'nın pazara girişi bu ürünün yanından yok sayılmış olacaktı ki bunu kesinlikle kabul etmezdi benim bünyem.

 

Tarih: 4 Ekim 2006, 01:10 - İp: 88.***.**5.191
hbaykal
hbaykal (üye)
Ankara / Doğa Fotoğrafçısı

Hay Allah!!!! neler olmuş böyle

Sadece bilgi olsun diye bu başlığı açtım, elin makinaları içinbu kadar birbirinizi kırmaya gerek yoktu arkadaşlar.

Ayrıca, birinin iyi olması diğerlerinin kötü olması demek değilki. Çok şükür herkese hitap edecek kadar çeşit çeşit marka ve model var piyasada. İsteyen istediği makinayı beğenir, isteyen istediğini alır.

Sağlıcakla kalın

 

Tarih: 4 Ekim 2006, 12:16 - İp: 88.***.**3.17
kontrast
kontrast (üye)
İstanbul / Meraklı

ne sonisiymiş kardeşim nikon d80 yüzyılın makinası

 

Tarih: 4 Ekim 2006, 12:41 - İp: 88.***.**8.230
murgur
murgur (üye)
İstanbul / Amatör

Arkadaşlar, özellikle Türk vatandaşları olarak Nikon'dan, Canon'dan ve onların distribütörlerinden yediğimiz kazığın hattı hesabı yok. Sony böyle bir ortamda, ürünlerini yurtdışına yakın fiyatlarla sunarak rekabet ortamı sunuyor, daha ne istiyorsunuz? Niye rahatsız oluyorsunuz, hiç anlamıyorum doğrusu. Bu yeni durumdan hepimiz kazançlı çıkacağız inanın. Artık firmalar istedikleri gibi at oynatamayacaklar.

 

Tarih: 4 Ekim 2006, 13:06 - İp: 85.***.**9.41
tekno
tekno (üye)
İstanbul / Amatör

@murgur arkadaşıma katılıyorum. Eski bir nikon ve canon müşterisi olarak bu iki firmanın Türkiye'deki distribütörlerinin servis anlayışı ve fiyat politikasından çok çekmiştim. Meydan çok boş kalınca insanlar istediği gibi rahat davranıp tüketiciyi kââle almıyorlar, Sony gibi dev firmaların bu sektöre girmesi çok iyi oldu. Onlara en azından servis kalitesi ve müşteri memnuniyeti anlamında bakıp öğrenebilecekleri bir örnek olur, bu konuda da avrupa normlarına geçeriz umarım. Zaten uyguladığı fiyat politikası ile de Sony DSLR serisinde çok yeni olmasına rağmen ciddi satışlara ulaştı. Artık Canon, Nikon v.b. gibi firmalar düşünsün, pazar payları ciddi azalacak çünkü.

 

Tarih: 4 Ekim 2006, 13:13 - İp: 88.***.**2.141
cec
cec (üye)
İçel / Meraklı

Büyük balık her zaman küçük balıgı yutar arkadaslar...bu arada sony buyuk balık oluyor...sony konıca mınoltayı satın aldı ve alfa a 100 cıkardı ben ılk reklamını gordugumde nıkon ve canon la karşılaştırdıgım da 3000.4000 ytl olur dedım a100 un fıyatına ama body fıyatı ve kıt lenslerıyle fıyatını ınt.gorunce cok sevındım d70 s alacaktım vazgectım a100 aldım cok cok memnunum tavsıye ederım...yınede uzman arkadaslara danısmak lazım...

 

Tarih: 4 Ekim 2006, 19:39 - İp: 88.***.**4.235
drk_m
drk_m (üye)
Rize / Amatör

Arkadaşlar canon ve nikonu olanlar alsın makinelerini koyunlarına yatıp uyusunlar mışıl mışıl.
Fazla değil 4-5 sene sonra şu anda fanatik bir şekilde savundukları dünyanın 1 numarası(?) canon ve nikon sony karşısında elpençe divan dururken(nikon zaten gebe sensörler sony'den) hala fanatizm yapabileceklermi bakalım?
Yanlış anlaşılmasın ben fuji kullanıcısıyım ama sırf bende canon var canon en iyisidir yada bende nikon var nikon en iyisidir anlayışına karşıyım. Bu ne yaa? Canoncular vede nikoncular ister kabul edin ister etmeyin; giriş seviyesinin lider makinası a100dür. Fiyat performans olarak eline su dökebilecek makina yok şu anda piyasada.
Bırakalım artık fanatizmi inanın bu tavrınız insanları o çok sevdiğiniz yere göğe sığdıramadığınız büyüüüükk markalarınızdan soğutuyor.

 

Tarih: 4 Ekim 2006, 22:16 - İp: 88.***.**1.218