hbaykal
hbaykal (üye)
Ankara / Doğa Fotoğrafçısı

Yılın Fottograf Makinası Alfa-100

Photokina'da Popular Photography & Imaging tarafından SONY ALFA-100 "Yılın Fotoğraf Makinası" seçilmiş.

On Opening Day of Photokina, Popular Photography & Imaging's editors bestowed Camera of the Year honors on Sony for its Sony Alpha 100 digital SLR.

Tarih: 3 Ekim 2006, 01:39 - İp: 85.***.**4.18
buffalo
buffalo (üye)
Ankara / Amatör

canon sahiplerinde genelde vardı bu sony düşmanlığı, şimdi nikoncularda da başlamış.

sensör sony den, elektronik iç aksam sanyodan. gövde bilmem nereden.
objektifler nikon ama. inan o objektifler olmasa nikon olmaz. pek güzel markadır nikon da canon da. ama sony de öyle vasat bir marka değildir. sony kullandığım için değil söylediklerim. hp de kullandım mesela, ama onu hiç övmem.


neyse , bazı şeyleri yanlış biliyorsunuz.;
1981, sony yeryüzünde bilinen ilk dijital fotoğraf makinesini üretti. 640*480 boyutunda fotoğraf çekerdi. ticari bir kaygısı yoktu. prototip olarak üretilmişti.
bu sırada nikon ve canon dijital diye bir şey bilmiyordu hayal ediyorlar mıydı? onu da bilemem. buna rağmen, bazı kaynaklar ilk dijital makine üreticisi olarak fuji yi gösterirler ya, bu tamamen yanlıştır.

film artık bitiyor, filmli makineler artık zor bulunuyor ve dev firmalar peşpeşe artık filmli makine yapmayacağız diyor.

dijital makinelerin tarihi eski değil. 1996-97 de ancak piyasada görüldüler. kısa sürede cep telefonlarına kadar girdiler. düne kadar fotoğrafla ilgilenmemiş bir sürü firma makine üretiyor artık, bunlar iyi de cihazlar.

artık nikon ve canon rakipsiz midir? sony dijital piyasasında ikisi kadar eski değil mi? deneyim elbette önemlidir. ama konu elektronik. sony çok deneyimli.

sony dslr piyasasına yeni girdi evet. ama digicam piyasasında epeydir var.
r1 mesela,
ne oldu canon pro2, ya da nikon 8800 ün devamına ne oldu. fotoğrafın duayeni firmalar neden duramadılar bu r1 in karşısında. neden rakip bir cihaz süremediler?ve neden dslr ye ağırlık verdiler.? digicam daha büyük bir piyasa oysa.objektif satışından daha iyi kazandıklarından olabilir mi?

demek istediğim şudur,
dijital fotoğraf makinesi piyasasında hiç bir marka diğerlerinden daha eski değildir. birikim, deneyim bir yere kadar. bu nedenle 4-5 sene sonra bakmak lazım.

10 sene önce üniversite kantiinde ''hocam bu ericcsoon var ya, sony onu satın alacak, piyasanın .... koyacak'' demiştim. muhahahaha demişlerdi bana.

 

Tarih: 3 Ekim 2006, 11:10 - İp: 81.***.**6.23
chopsuey
chopsuey (üye)
Sivas / Amatör

Benim işyerini az öteinde bi SONY bayii var önceleri R1 almayı planladım bi süre oraya gidip epey bi baktım R1 e geniş açı ama zoom u az malum yükseltemiyoruzda bu yüzden vazgeçtim gittim D70s aldım neyse geçen bayinin önünden geçerken baktım vitrine bi A100 koymuşlar girdim bi batarya bide kart verdi baktım sağına soluna 2000 küsür YTL de bi para istedi yanılmıyosam çok basit bi duruşu vardı yok dedim beğenmedim satıcı;
-ya kardeş sanada bi makina veremedik varya diyor bunun özellikleri ne felan diye sordum adam;
-valla ben anlamam göndermişler satıyorum aynen bunu diyor bana.
Şimdi bu bağlamda bayisinin bile özelliklerinden haberi yok ama gitsen bi nikon bayine adam sana takır takır anlatır durumu, adam bide ne diyor;
-ya o kadar çok ürün varki hangi birinin özelliklerini ezberliyesin. Biri televizyon sorar biri bilgisayar sorar sen gelmişsin fotoğraf makinası soruyosun.
Dedim hay allah iyiliğini versin. Haklısın bu konuda

 

Tarih: 3 Ekim 2006, 11:15 - İp: 85.***.**6.140
buffalo
buffalo (üye)
Ankara / Amatör

bak o konuda haklısın.
böyle firmalar vardır, sadece fotoğraf makinesi üretir(canon öyle değil, hesap makinesi de var onların ),ya da klima üretir, westerndijital var ,sadece hdd üretir.
lecia,nikon,zenit.
büyük saygı duyarım bu firmalara. ama- kapital -zamanla yutacak bu güzel firmaları.

hem bunda eleştirecek bir şey yok. arçelik fotoğraf makinesi üretiyorsa bırakın sony de üretsin yani.

 

Tarih: 3 Ekim 2006, 11:27 - İp: 81.***.**6.23
chopsuey
chopsuey (üye)
Sivas / Amatör

Arçelik üretiyorda ne oluyor buffalo kim alıyor kim kullanıyor hem canonun nikonun karşısınamı çıkıyor arçeliğin foto makinaları.

 

Tarih: 3 Ekim 2006, 11:46 - İp: 85.***.**6.140
antika
antika (üye)
İstanbul / Meraklı

Chopsuey,

Kiyaslamak icin once bir Nikon bayii bulman gerekiyor. Sony bayiisi pitrak gibi heryerden cikiyor. Ama uzmanliklari fotograf olmadigi icin (aslinda hicbirinde uzman degiller) boyle cevaplar alabilirsin. Ilgili bilgili Sony bayii pesine dusersen Nikon bayii bulmaktan daha zordur herhalde.

Ama bu onemli mi ? Yani kuskusuz senin icin benim icin onemlidirde,ama genel satis grafigi icin onemli mi? Sony en buyuk video kamera ureticisi, peynir ekmek gibi satiliyor ve o begenmedigimiz bayii tipi satiyor o video kamerayi. Sony yanina bir fotograf makinasi koydu, onu da satar ve satiyor.

Ama hikaye bununla bitmiyor. Istanbul'da Sirkeci'ye gitmeyeceksen DSLR alacagin adres Yalcinlar'dir, en yaygin magaza zinciri onlar. Bugunlerde butun Yalcinlar'da dukkana girer girmez burnuna Sony A100 promosyonunu dayiyorlar, 12 taksit diyorlar, yanina 2 lens veriyorlar (o kalitede 75-300'u Canon'dan Nikon'dan almaya kalk herhalde bir servet odersin) ve daha ortada ne D80 var ne de 400D, 10MP diyip pasa pasa pazarliyorlar A100'u. Aslini ararsan, A100, 400D ve D80 3 asagi 5 yukari birbirine denk makinalar, ne dersen de, satinalma aninda pek cok kisi en makulunu tercih ediyor.

Garanti mi, boncuk degil koskoca Sony ismi var arkasinda. Belki Turkiye'de Canon'un ve Nikon'un servisleri ve bu servislerdeki ustalar cok daha yetkindir, (bence muhtemelen oyledir) ama kimin umrunda, insanlarin cogu bunu bilmez ama "SONY" ismini bilir.

Beri taraftan Sony daha kac gunluk fotograf makinasi ureticisi falan laflari tamamen maval. Sensoru Nikon'a satan Sony zaten. Ustune oturdugu Minolta tecrubesi Nikon'dan zerre asagi kalmaz, ne optikte, ne mekanikte. Elektronik zaten Sony'nin isi.

Yarin oburgun Sony cok radikal bir sensor teknolojisi cikarip da bunu digerlerine tedarik etmekte "gecikirse" bayagi eglenceli anlar yasayabilir bu piyasa.

 

Tarih: 3 Ekim 2006, 11:54 - İp: 85.***.**9.169
buffalo
buffalo (üye)
Ankara / Amatör

üretip satıyor adamlar , onu söylemek istedim.
çok da satıyor arçelik makineler. iyi de para kazanıyordur. niye kazanmasın ki? 70 ekran tv 500 ytl, dandik bir kompakt makine de 500 ytl.
normal bir kullanıcıyı makinenin teorik olarak 3200 iso da temiz görüntü vermesi ya da teledeki diyafram değeri ilgilendirmiyor. millet kompaktlarla bile güzel fotoğraf çekiyor . bugün galeride gördüm mesela bir tane. basit kompaktla çekmiş işte, süperdi mesela.
herkes ultra kalite aramıyor. her firmanın en iyi makineyi üretmek istediğini sanmıyorum.
samsung, sanyo, hp, minton.... bir sürü marka.
neyse konu a100 dü konuyu fazla dağıttık.

 

Tarih: 3 Ekim 2006, 11:58 - İp: 81.***.**6.23
dtcan
dtcan (üye)
Tekirdağ / Amatör

Arkadaşlar şu an sony dslr leri inkar etmek minoltayı inkar etmek aslında. Bende bunu anlamıyorum. Canon ve nikonlara kimse birşey söylemiyor. Sony olunca çoğu kişide bence bir ön yargı var. Direk reddetme yolunda. Aslında minoltayı reddediyorlar şu an. Antika çok haklı. Nikon şu an sonynin iki lensiyle beraber D80 ni satsa herhalde 4000ytl civarı bir rakama satar. Sony nin fiyatı bu manada çok ekonomik. Aradaki fark gibi kalitede d80 den o kadar aşağıdamı. Hayır.

 

Tarih: 3 Ekim 2006, 12:14 - İp: 81.***.**2.162
flassv
flassv (editör)
Afyonkarahisar / Haber Fotoğrafçısı

geçmişte söylerdikki sony video kamera yapar canon nikon minoltada fotoğraf akinası yapar derdik. şimdi herşey karışmaya başladı. sony alfa 100 elime alıp test foğrafları çekmeden birşey diyemem kafam karıştı bumakine monoltamı konikamı sony.

 

Tarih: 3 Ekim 2006, 12:50 - İp: 81.***.**6.136
golden
golden (üye)
İzmir / Amatör

Burda bende buffaloya katılmak istiyorum tabiki kimse d 80 e kotu bir makina diyemez ama suda bir gercekkı sony a 100 de hicte yabana atılacak bır makına degıl ayrıca pıyasada ucuz olmasının sebebının piyasaya yenı girmiş olması ve müşteri kapma yarışında olması olarak bence açıklanabilir.Ayrica şu beğenilmeyen sony firması unutulmamalıdırki bir çok fotograf firmasının elekronik parçalarinin uretimini saglamaktadir demekki bugun bu parçaları kullanan fotograf firmalarinın cihazlarına fazla guvenmemiz gerekirki biride nikkon dur.Bence yeni çıkan dslr makinelerde fiyat aralığı ve kalitesi baz alınırsa amatör bir fotografçı için 1.ırada sony gelir.Tabbi bu işi profosyenel yapacak arkadaşların zaten parasını bu tip makinelere yatırması mantıksızdır.Saygılar...

 

Tarih: 3 Ekim 2006, 12:52 - İp: 85.***.**0.18
ceyhun79
ceyhun79 (üye)
İstanbul / Firma

Zenginin malı zügürtün çenesini yordu ben anlamadım bu nikonculara canonculara yine herşeyde olduğu gibi bundada fanatizimi doruk noktalara çıkardık kimene sony yılın makinesi seçilmesi kimene canon iyiymiş nikon iyiymiş herkes kendine göre kriterleri varsa ki vardır muhakakk mesela ben bir meraklı amatör bile olmayan bir insan olrak bana olimpus sony fazlasıyla yeterde artar neden canona ve ya nikona para vereyim ama mesleğim foto çekmek üzerine olsa idi o zaman leica nikon canon falan bunları düşünürdüm. Makine fanatizimini yaparken farkındamısınız aranızda husumet oluşuyor ve birbirinizi kırıyor ve kinlendiriyorsunuz kendinizi boşverin hayatın karelerini çekin kırmayın şu güzel mübarek günlerde herkese ve her markaya başarılarrrr herkese saygılarrr

 

Tarih: 3 Ekim 2006, 14:39 - İp: 85.***.**6.181