muratreis
muratreis (Objektif)
İstanbul / Meraklı

Yeni Sonyler A500 - A550 Ve Ff A850

Sony yeni makinelerini duyurdu.

Sony A500 - Sony A550 ve FF A850

A850 nin fiyatının 2.000 $ olacağı belirtliliyor. Buda FF ye geçmeyi düşünen kişilerinin ciddi kafasını çelecek bir alternatif görünüyor

FF makineyle birlikte 28-75 f/2.8 FF uyumlu bir lens çıkarıyor Sony

Sony A850 Örnekleri

Sony A850 Link1

Sony A850 Link 2

Sony A850 Link3

Sony A 850 link4

Sony A550

Sony A500



#muratreis' tarafından 27.08.2009 17:21:21 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 27 Ağustos 2009, 17:15 - İp: 81.***.**9.145
gaijin
gaijin (Objektif)
İstanbul / Meraklı

d700 şişirilmiş bir makine "bana gore"..
5dm2'den nasıl daha ıyı puan alabıldıgınıde hala anlayamadım, gozluklerımıde takmama ragmen..
*************
hd video evet sanyonun el kamerasındada var ama, unutmamak gereken sey, alan derınlıgı konusu..
eldeki merceklerle yapılabilecek cekimler cok cok otede normal bir el video kamerasından.bende boyle dusunmeme ragmen 500d videolarını gorunce nekadar yanlıs dusundugumu anladım..
haa video ozelligi benım ıcınde cok onemli degil, ama el videosuylada karıstırılmamalı..
*************

live viewda bnm için olmazsa olmaz degil,ama ozellikle makroda cok ıse yarayacak bir ozellik..olmazsa olmaz degil hiçbir ozellik ama var,ve işede yarıyor..
sony suanda bu işin en iyisi,digerlerini sonyle liveview af konusunda yarısmasına ımkan yok suanda..benım gordugum budur..

*************
ayrıca ff makinelerin fiyatı dusuyor gercekten cok iyi,ama unutmamak gereken sey, ff makinelerin en iyi lensleri istedigi..
aps-c bır makinede iyi bir lens ff bir makinede vasatın altında etki gosterebiliyor,ff lens hatasını affetmiyor..
bunuda ilkelden kullanıcılar soyluyor..

yanı evet body aldık 2000 dolara ama ustune alacagın lensler apsc makine fiyatından yuksek..

ff makinelerin ucuzlamasının tek artısı, orta seviye makinelerin fıyatlarının duse(bile)cek olması..
giriş seviyeside belli bir maliyet sınırına ulastı gibi gorunuyor (499 dolar)
cok buyuk bir dusus olmayacaktır ama orta seviyede dusus yasanabilir.

***************************

sonynın yenı msuteri hedeflemesi anlasılabilir,piyasada tutunmak istiyor..
ama bunu sadece govde seklini degiştirdigi makinelerle yapması gercekten sacma, ve bırkac ay sonrada cmos sensorlu aynı sınıf makineler cıkarması kullanıcısına hakaret etmekten farksız..
keske 230-330 serisi hiç çıkmasaydı,ozaman bu makineleri agzı acık akrsılardık..
ben sımdı yarın bırgun 530-580 cıkar nede olsa dıye dusunup guvenemem acıkcası sony'ye..sony tutunmaya calısırken kendını baltalıyor..
(benım algım,demekki bir kusur gorduki hemen yenısını cıkardı seklinde olur şahsen)

a850 bana hıtap eden bir alet degil, bukadar para verecek kişilerin profesyonel anlamda bu işi yapan kişiler olacagını ve onlarında nıkon canondan vazgecmeyecegını dusunuyorum..yenı baslayan bırı cok katı dusunmez ama profesyoneller daha katı bakıyor marka işine.

üç kuruş fazla olsun kırmızı olsun

 

Tarih: 28 Ağustos 2009, 02:37 - İp: 78.***.**6.247
pazarbey
pazarbey (Avukat)
Kütahya / Amatör

Hiçbirisinde çift kart slotuda yokmuş.

 

Tarih: 28 Ağustos 2009, 05:11 - İp: 88.***.**8.216
paperman
paperman (üye)
Yurtdışı / Amatör

Gerçekten merak ediyorum - şu anki Sony A serisi kullanıcılarının , iş full formata geçmeye gelince tercihlerinin Sony FF olup olmayacağını .... Gaijin'in dediği gibi - binlerce dolarla girildiği gibi , ilave her lens de bir binlik daha yazıyor . Var mısınız Sony ile bu işe girişmeye ??

Türkçesi çok komik de olsa , şu Ingilizce deyimi direk tercüme etmeden duramıyacağım

" Paranızı , ağzınızın olduğu yere koymaya hazır mısınız ?? "

 

Tarih: 28 Ağustos 2009, 05:52 - İp: 96.***.**9.175
t_yaman
t_yaman (üye)
İzmir / Amatör

Hiçbirisinde çift kart slotuda yokmuş.

Yoo var. A500 ve 550 de SD kart ve memory stick



A850 de de CF ve memory stick

 

Tarih: 28 Ağustos 2009, 10:48 - İp: 78.***.**3.188
t_yaman
t_yaman (üye)
İzmir / Amatör

Paperman bence fazla kişisel yazıyorsun. Yazdığın deyime göre Sony alan parasını sokağa atıyor anlamı çıkıyor. Neden öyle olsun? Bir test edilsin makine de ondan sonra değerlendirelim, sadece marka antisempatisine göre değerlendirmeye karşıyım.

 

Tarih: 28 Ağustos 2009, 10:51 - İp: 78.***.**3.188
muratreis
muratreis (Objektif)
İstanbul / Meraklı

paperman benim bu makinelere sevinmemin tek sebebi A700 ün ikinci elinin kolay bulanabileceği ve ucuzlayacağı

FF Kamera bana göre hadi bir de FF makinem olsun denip paralar dökülecek bir şey değil. Crop faktorunun bazı alanlarda çok işe yaradığıda gerçek, örneğin ben geniş açıyı az kullanıyorum ama FF de bu noktada çok güzel. Benim için erken.

Aaaa geçmeyi düşünürsem ne olur o zaman Marka falan tanımam oturup herşeyiyle alternatifleri incelerim. Sonuçta FF ye geçtiğimizde yeni bir lens yatırımı gerekecek. Bu noktada illa daha önceki makinenin markasıyla devam gibi bir zorunluluk yok. Ama iyi seçim yapmak lazım.

FF de LENS çok daha önemli oluyor gaijinin dediği gibi onun altından da bizim gibi amatörler için kalkmak kolay değil gibi.

Ama bu gelişmeler şunu gösteriyor bundan yaklaşık 3-4 sene önce DSLR fiyatları ile DSLR like fiyatları arasında ciddi fark vardı ama aradaki fark kapandı. Burada da çok konusu olan bak aynı fiyata DSLR var git onu al sohbetleri çok oldu. Şimdi FF ile aradaki fiyat farkı kapanıyor. İstemesekte yakında kafamızı kurcalayacak hele hele fiyatlar çok yaklaşınca

FF konusunda kendini kanıtlamış olarak açıkçası Canonu görüyorum. Ama bu başka bir consept ve yatırım almaya karar verince daha detaylı incelemek lazım. Ama bugün A900 e de İSO (ki bu hep tartışma konusu) başarımı dışında pekte bir eleştiri yok gibi.

 

Tarih: 28 Ağustos 2009, 10:53 - İp: 81.***.**9.145
muratreis
muratreis (Objektif)
İstanbul / Meraklı

Var mısınız Sony ile bu işe girişmeye ??

Şimdi bakıyorum A100 kullanıcıları memnun?

Sonra A300 kullanıcıları özellikle memnun

A700 kullanıcıları memnun özellikle 4. sürümle birlikte

Açıkçası hep söylenen Lens konusunda Sony hem alternatifli hem kendi serisi olarak pek sorunu yok gibi daha da geliştirecek..

Bugün örneğin Canon nun L serisi ile başabaş gelecek çok ciddi lensleri var. Düşünün bu kadar marka, eski marka Aps-c formatında CZ 16-80 kalitesinde (ki kasa kalitesi vs eleştiriliyor) yapamadı. Yaklaşanlar oldu.

Yani Lens konusunda ben açıkçası Sony ye güvenirim.

 

Tarih: 28 Ağustos 2009, 11:11 - İp: 81.***.**9.145
paperman
paperman (üye)
Yurtdışı / Amatör

"Paperman bence fazla kişisel yazıyorsun. Yazdığın deyime göre Sony alan parasını sokağa atıyor anlamı çıkıyor. Neden öyle olsun? Bir test edilsin makine de ondan sonra değerlendirelim, sadece marka antisempatisine göre değerlendirmeye karşıyım."

........

Arkadaşlar , bu kadar ciddiye almayın benim takılmalarımı ...Bu forumda aylardır herkes Nikon DSLR'lerin abartıldığını , fiyatını hak etmediğini , herkesin gidip kalite/fiyat oranı daha yüksek olan Canon,Sony almasını yazıyor - sesimiz çıktı mı ?? . Olabilir dedik , haklılardır dedik ... Forumda her Nikon almayın dendiğinde kenara 10 TL atsaydım , bugün yeni DSLR parası çıkmıştı .

Son bir kaç haftadır yine aynı kıyaslamalar yapılıp tercih ve önerilerde Nikon son sıralara atılınca , ben de kafamın içindekileri - biraz da mizah yaparak - bir kaç topiğe yazdım . Zira 1-2 yıldır hangi testi açsam , hangi dergiyi okusam , hangi kıyaslamaya baksam Nikon'u önde görüyorum değerlendirmelerde - daha az özellikler" vaad ettiği " ve " kağıt üstünde daha kötü " olduğu halde

Mesela , tüm özelliklere ve dünya pixele sahip Sony A900'ün hiç ama hiç bir testte FF'da sonunculuktan kurtulduğunu göremedim ( 20 yıl Minolta kullandığımı belirteyim ) . Gaijin , A330 ve A380 modellerinin absurdlugunu ve ilave hiç bir şey eklenmediğini yazıp duruyor .

--------------

"Şimdi bakıyorum A100 kullanıcıları memnun?
Sonra A300 kullanıcıları özellikle memnun
A700 kullanıcıları memnun özellikle 4. sürümle birlikte"

Muratreis , forumda kimin " benim makinam kötü " dediğini gördük ki ( Pazarbey'i bu işin dışında tutalım ) . Sonuçta bu makinaların hepsi bize yetip artıyor . Kaçımız makinanın kapasitesini aşacak tecrübeye /yeteneğe sahip ??

---------------------

Delicesine marka fanatikliğine ve kendi sahip olduğu makinanın en iyisi olduğuna körü körüne inanılmasına ve savunulmasına karşıyım - çok toyca bulurum . Ama marka " sevgisi " de olmalı tabi insanın içinde ; bendeki de bu .

Biraz da ortalığı kızıştırıyoruz işte konu çıksın diye

 

Tarih: 28 Ağustos 2009, 18:52 - İp: 96.***.**9.175
xarax77
xarax77 (üye)
Yalova / Amatör

bir öğrencinin babasının emekli maaşından yemeyip içmeyip 5er 10ar artırıp kenara attıgı parayla alabileceği (f/p) maksimum performansı sağladığı için seviyorum bende sony yi....

 

Tarih: 28 Ağustos 2009, 20:24 - İp: 85.***.**0.66
muratreis
muratreis (Objektif)
İstanbul / Meraklı

paperman devam edelim. Hem konu çıkacak hemde birbirimizden fikir alacağız. Tabiki hepimiz aynı markayı sevecek değiliz. Dediğin gibi körükörüne marka fanatikliğide yapmak gereksiz. Sanırım özellikle lenslere yatırım yapınca diğer markada daha iyisini çıkarınca markamıza sarılıyoruz

Sonuçta Nikonun sadece o kırmızı bölümüne bile hasta olan insanlar var. Body yapısı yönünden hep Nikonun en iyi olduğu söylenir. Ben daha öncede yazdım benim için istisnai makina D300. Bir arkadaşta inceledim özellikle AF sistemine hayran kaldım. Ama bütçeler yetmiyor ki

Gerçekten makinelerimizin yapabileceklerini çoğumuz bilmiyoruz hatta fotoğraf çekme konusunda bile zaman zaman ciddi sıkıntılar oluyor.

Yaklaşık 3 senedir like- dslr makineyle fotoğraf çekiyorum bana göre daha kendi tarzımı bile bulamadım. Bu iş hem göründüğü kadar kolay değil hemde emek, gönül işi

Ben ikinci makineyi aldım like dan dslr ye geçtim. Like aldığım dönemde arkadaşım D70S aldı (bir efsane bu makine yav) ve hala makinesini değiştirmeyi bile düşünmüyor benimde 10 katım geziyor

O geçiş günlerim aklıma geldi. Günlerce, haftalarc gece yarısına kadar burada başka forumlarda makine inceledim. Üst modellere para yetmiyor, ilk defa makine alacağız spot alsak peşin para oda yok. Tam bir modele karar veriyorum inceleyeceğim bir yer buluyorum yok birbirimize ısınmıyoruz. Zaten makine incelemek bir sorun. Ver parayı al diyorlar. O kadar kolay mı bu iş ?

O arada Mustafa (panctom) A300 almıştı. Aklımda hiç SONY de yoktu. Burda bahsetti. Nedir bu Sony dedim. Bizim orada bir Sony Shop vardı. Gitti sordum. Yeni bir paket açtılar ve tam 45 dakika incelememe izin verdiler. Bilgimiz dahilinde inceledik işte.
Ama o davranış bana Sony kapsını açtı.

Fotoğraf makine konusunda ben ülkemizde ciddi SHOP eksikliği olduğuna inanıyorum. Neredeyse internet ve arkadaş makineleri dışında söyle hem bilgi verecek hemde inceleyeceğimiz bir yok. Bunuda bir not olarak düşeyim.

Şimdi de sony ile devam ediyoz lensleri yeniliyoruz. Açıkcası performans olarak memnunum ve bana da yetiyor rahatlıkla

Ama eminin eşdeğerinde bir makine alsam ondanda memnun kalacaktım hiç şüphe yok. Sonuçta ileride kendimin fotoğraf tarzımı bulursam işte o zaman ona göre bir makine seçeceğim. O zamana kadarda devam diyorum

Markayı sevmek kötü birşey değildir

 

Tarih: 28 Ağustos 2009, 20:52 - İp: 85.***.**3.223