aysalu
aysalu (üye)
İstanbul / Amatör

Yeni Makine Almam Lazım Yardım!!!!

Şimdi ben kuyumculuk ile uğraşıyorum ve bir internet alişveriş sitesi yapıcam. Tabi ürünlerimi çok güzel bir şekilde çekmem lazım. Bunun için bana gerekli olan makine ve lens nedir. Makro lens mi almalıyım. yoksa normal lensler işimi görür mü. Bu konuda bana yardımcı olursanız sevinirim.

Tarih: 18 Temmuz 2007, 13:06 - İp: 85.***.**2.46
dunesea
dunesea (üye)
İstanbul / Amatör

şimdi şöle bir sorun var...en iyi makinayıda alsan...fotografı çeken makina değil fotoğrafçıdır...

sen o ürünleri çekebileceğini düşünüyormusun yada böle bir alt yapın varmı daha önceden ???

yoksa sana al D200 derim+yanınada nikon 105 mm vr işini görür.... lakin...

 

Tarih: 18 Temmuz 2007, 17:50 - İp: 85.***.**5.188
oyt
oyt (üye)
Yurtdışı / Amatör

Sana bir light box gerekli eger kendin ugrasacaksan sonra lens ve vs.. zamanda cabasi. Ticaretlede ugrasiyorsan ve iyi bir imaj istiyorsan tavsiyem bilirkisi ye yaptirman fotograf cekimlerini.

 

Tarih: 19 Temmuz 2007, 02:36 - İp: 78.***.**2.132
antika
antika (üye)
İstanbul / Meraklı


ISIKLANDIRMA

En onemli mesele bu, isik. Kullandigin makinanin fazlaca bir onemi yok, esas onemli olan fotograflayacagin seyleri iyi isiklandirman.

Isiklandirmayi iyi ayarladigin takdirde herhangibir DSLR + 1:1 Macro (takriben 100mm civari) isini gorecektir. Hatta birak DSLRi ucuza alacagin macro cekim yapabilen 6+MPlik herhangibir DSLR-like makina da isini gorecektir.

Isik burada en onemli faktor. Bir kere elde cekim yapacaksan, en az 1/300 sn.lik (100mm objektif icin) perde hizlarina imkan verecek kadar guclu olmali, aksi takdirde iyi bir tripod da gerekir.

Isik olayini masanin uzerine beyaz carsaftan bir cadir kurup disariya bir suru siradan lamba dayayarak ucuza halledebilirdsin. Resimleyecegin nesneyi cadirin icine yerlestirip istedigin acidan cekebilirsin.

Bu ise para dokmeye hazirsan, studyo flaslari, reflektorler, perdeler vs. cesit cesit satiliyor.

DSLR-like kullanacaksan 3X ve 4X zoom civarlarinda calis. (Sony H5 vs. daha genis acili 4X uygun, Panasonic, Fuji falan icin 3X daha uygun)

DSLR kullaniyorsan 100mm'lik 1:1 macro objektif tam bu is icin. DSLR'da goruntuleyecegin cismin bir kisminin degil, tamaminin net cikmasini istiyorsan diafram F8 veya F11 falan yap.

Macro cekimlerde fokuslar fokuslamaz cekim yapmak onemli, sonradan vucudun one yada arkaya kaykilmasi fokusun kacmasina sebep olabilir.

Diyelimki yuzuk veya bilezik gibi sabit boyutlara sahip urunlerin katalogunu hazirlorsunuz, 50-200 parca falan, islemi seri olarak yapmak istiyorsunuz. Bu durumda en pratik cozum makinanin agirligina gore bir tripod edinmek, daha iyisi bir de makinaya kablolu/kablosuz uzaktan kumanda uydurmak. Ilk birkac cekimde tripodunuzu sabitleyip, cekim yaptiginiz platoyu iyice bellerseniz, makinayi manuel fokus moduna getirip hizlica parcalari degistirip seri cekim yapabilirsiniz.

Resimlediginiz cisimlerin en guzel hangi acidan ve hangi isik altinda gorundugunu anlamak icin tecrubeye ihtiyaciniz olacak. O tecrubeyi bolca edinmis kisilere de "profesyonel" deniyor.

Kolay gelsin.

 

Tarih: 19 Temmuz 2007, 17:49 - İp: 81.***.**5.159
  • 1