rrmmzzn
rrmmzzn (üye)
İstanbul / Amatör

Yeni Başlıyorum

Arkadaşlar sıfırdan bu işe başlayacağım sizce makina alırken nelere dikkat edilmeli.Nasıl bir makina olmalı ve hangi makinaları tavsiye edersiniz.

Tarih: 25 Şubat 2008, 19:23 - İp: 85.***.**0.29
hamuda
hamuda (üye)
Rize / Amatör

ben size acele karar vermeden uzunca araştırma yapmanızı öneririm.
bir sürü makıne var herkes başka bir şeyi tavsiye ederse ortasını bulmak zor olur.
öncelikle beğendiğiniz ve ıhtıyacınız olan, fiyatı sıze uyan makineleri belirleyip buraya yazın
o zaman buradan daha erken yardım alabilirsiniz.
yolunuz açık olsun.

 

Tarih: 25 Şubat 2008, 20:49 - İp: 88.***.**8.216
hfindik
hfindik (üye)
Kocaeli / Meraklı

merhabalar.bak kardesım bende sen gıbı meraklı bırıyım.makıneden fotodan analayan bırı degılım yanı.bır hafta dır fotograf makınesı arastırıyorum bugunde foto kursuna basladım.makıne almadan once neler yapacaksın ben sana soleyeyım.gercı ustalar bunları daha ıyı anlatırla ama ben gene de anladıgımı soleyeyım.
oncelıkle butcenı belırle mesela dıyelım kı 1000 ytl lık bır butcen var.gıt kardesım bın ytl lelık makınelere bak
daha sonra bu makıneyı nerde kullanacaksın.mesele doga cekımlerınde mı futbol gosterısındemı yoksa evde aılenle hatıra fotografımı cekeceksın devamlı once bunu belırle.sonra belırledın.dıyelımkı doga resımlerı cekeceksın.sonra bunun ıcın hangı lens uygun arastır belkı o lensle bırlıkte alacagın makıne 1500 ytl yı bulacak butcenı asacak en azından ona gore makınenın fıatını dusurecek cozumler uret.
kardes ben derım ki 1000 ytl falan bır butce ayıracaksan cunku ben okadar ayıracam bunun ıcın canon 350 d derım.cunku baslangıc ıcın yeterlı bır makıne
haa ılerıde kendını gelıstırdıkce lenslerını degısıtır neden makıneyı yukselteceksın tonla para vereceksın.tabıkıı bu benım sahsi fıkrım soyledıgım gıbı ben profesyonel veya amator degılım sadece bende senın gıbı yenı baslamıs bır meraklıyım bunun yorumunu ustalardan dınle tabıkıı onlarında sana soracagıı kac para butcen var nerde kullanacaksın.ustalarda bunların cevabını bılmeden senı yonlendıremezler sanırım.
benden bukadar

 

Tarih: 26 Şubat 2008, 00:20 - İp: 88.***.**0.65
kacar1
kacar1 (üye)
Kocaeli / Amatör

arkadaşlar bu body olayına bence fazla takılmayın nikon canon fark etmez önemli olan lens lensleriniz kaliteli olsun ha birde şu var şu an en yeni body ve en iyi lensinizde olsa eğer gerekli kurgu kompozisyon kadraj ve teknik yapamıyorsanız hiç bir işe yaramaz .makine sadece en son aşamada kayıt altına alır o kadar

 

Tarih: 26 Şubat 2008, 01:27 - İp: 81.***.**3.44
gavurdagli
gavurdagli (üye)
Osmaniye / Meraklı

rrmmzzn kardeş,
Ben de sizin gibi arayıştayım.
Yaklaşık 1 aydır bu forum'u takip ediyorum. Elimden geldiğince topicleri takip ediyor, ustaların bilgilerinden istifade etmeye çalışıyorum.
Bundan 2 ay önce DSLR makinalar ve özemllikleri hakkında hiç bilgim yoktu. Burada yazılalardan yola çıkarak çeşitli marka ve modeli inceleme şansım oldu.
Hiç bir şey yapamasam bile fotoğrafçılık ve makinalar hakkında yeni bilgilere ulaştım bu incelemelerimle.
Size de tavsiyem karar vermeden önce makinaları ve çekilmiş fotoğrafları uzun uzun(benim gibi) incelemeniz. Sonrasında herhangi bir marka veya modelde karar kıldığınızda bu artık sizin kararınız olacağı için eminim pişman olmayacaksınız.

 

Tarih: 26 Şubat 2008, 20:46 - İp: 78.***.**2.46
  • 1