pitircik85
pitircik85 (üye)
Balıkesir / Amatör

Yarı Profesyonel Makina???

Arkadaşlar benim şuan canon powershot A480 makinam var, ama ben biraz daha profesyonel bi makina istiorum, canondan memnunum şöle fiyatıda uygun olan hangi makinayı önerirsiniz bana? Dün akşam baktım S5 IS fln var ama nasıldır,yardımcı olursanız sevinirim...

Tarih: 17 Haziran 2010, 10:36 - İp: 88.***.**2.201
mavi_izci
mavi_izci (Objektif)
Ankara / Amatör

Asıl sorun bence Pro dedik mi Semi-pro dedik mi akıllarda ne uyandıracağı olmalıdır.

Pro diyince insanlar ulaşılamaz şeyleri görmeye eğilimliler, yok o Pro ben almayayım yok şu çok amatör ben almayayım. Ama aslında ilk kez kullananlar için DSLR dünyasında çok ufak farklar var. Ve bu terimlerr çok şey ifade etmiyor.

Soru sorma ve cevaplama şekli insanların farklı algılayabileceği terimlerden ve sınıflandırmalardan çok fonksiyonlar ve somut şeyler üzerinden olmalı.

Örneğin;
Kişisel görüşümce pitircik85 için Canon S5 IS alması ona çok şey kazandıramayacak. Bir önceki makinasına ek olarak Manuel modlar ve daha çok optik zoom olacak yani telede birşeyler çekme imkanı olacak. Ancak neredeyse diğer herşey aynı. Menü sistemi aynıdır, lensin ışık alma becerileri benzerdir, deklanşör gecikmesi yine çoktur, sensör boyutu aynıdır vs.

Bana sorarsanız şu saatte Canon S5 e 500 liradan fazla vermek ve eldeki A480'e hakaret olur. Eğer ki bu makinayı daha ucuza içinde kartı tripodu çantası olacak şekilde makul fiyatlarda bulursanız alabilirsiniz.

Pitircik85 benim yıllar önce düştüğüm yanılgıya da düşmüş olabilir. Teknosa broşürlerine bakınca 7x 8x 12x optik zoom makineleri görünce ister istemez onlar profesyonel sanmıştım. Oysa ki durumun rengi değişikmiş SLR sistem kullanmak paha biçilemezmiş. Bugün DSLR makineler daha yaygın ve ucuzlar. 2.el de ne kadar ucuz ama işlevsel yani çok işe yarayan-becerikli makineler var bilemezsiniz.

Ancak DSLR dünyası biraz da masraflı bir dünyadır. Bu yüzden bütçeniz,sınırlarınız bunu baştan bilmelisiniz. En önemlisi de ne çekmek ve nasıl çekmek istediğinizdir. Bunu bilirseniz somut şeyler üzerinden gidilirse ortada ne pronun ne de amatörün lafı kalır.

pitircik85 google a şunları yazarsan biraz daha bilgilenirsin:
"SLR"
"DSLR"
"SLR-like"
"Manuel shooting" ya da "manuel çekim" - "elle ayara izin veren makine"
"Enstantene"
"Diyafram"
"Objektif"
"Sensör"
"Fotoğraf makinesinde ayna ve vizör"

 

Tarih: 25 Haziran 2010, 19:21 - İp: 95.***.**2.138