kobayashi
kobayashi (üye)
İstanbul / Amatör

Ve 400d Resmi Duyurusu

Evet arkadaşlar Canon resmi duyuruyu 1 gün erken yaptı link aşağıda..

Canon EOS 400D

İlk duyuruyu Çin sitesi yaptığı için çevirisi google üzerinden verilmiş. Aşağıda ki linkte de kamera üzerine tartışmaları bulabilirsiniz..

Tıkla

#kobayashi' tarafından 23.08.2006 10:44:25 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 23 Ağustos 2006, 10:36 - İp: 88.***.**6.231
swordsman
swordsman (üye)
Ankara / Amatör

Asparagas bir haber daha. Çin sitesinde verilen son haberin tarihi 8 ağustos. Haber linkinin http://www.canon.com.cn/front/canon/news/backend_news_detail.jsp?id=2322 olduğu iddia edilmiş ama öyle bir sayfa yok.

Birde anlamadığım bu sabırsızlık nedir ? Canonun yeni makinesini duyuran ilk topici açmak adına ne kadar balon haber varsa araştırmadan buraya yapıştırmanın ne anlamı var. İlk siz duyurursanız madalya mı verecekler size ? Bırakın resmi sitesinde duyurusu yapılsın ondan sonra siteye topic açılır .

 

Tarih: 23 Ağustos 2006, 11:25 - İp: 193.***.**9.122
kobayashi
kobayashi (üye)
İstanbul / Amatör

Bir şey yazmıyacaktım ama dayanamadım.

Yurt dışında ki en önemli fotoğraf sitesinde ki forumlarda ki bir çok insan bu linkte duyuruyu görmüş ve kendi aralarında tartışmaya başlamışlar bir süre sonra link gitmiş yani senin dediğin gibi çalışmamaya başlamış.
Eğer merak ve zahmet edip okusaydın sen de öğrenirdin bunları. Hatta Canon'un bu tarz eylemleri özellikle yaptığını ve sıklıkla tekrarladığını belirten yorumlarda bulunmuşlar.

Devam kimin ne forum açtığından sana ne. Sabah bilgisayarın başına geçtim ve böyle önemli bir haber gördüm. İnsanlarla paylaşmak istedim. Seni ilgilendirmiyorsa niye cevap yazıyorsun.

Son olarak SEN ÖYLE SAN..

Bir şey daha eklemek istedim asparagas olursa ne olacak onuda anlamadım yani birilerinin bir yerleri mi düşecek sanki. Ha dediğim gibi eğer senin düşecekse okuma arkadaşım forumu.

Niye yapmışlar ki forum diye birşey insanlar bilgileri ve fikirlerini paylaşabilsin diye.. Ben de öğrendiğim bir bilgiyi paylaşmak istediğim için açtım. Haber yanlış çıkarsa da girip buraya kusura bakmayın diyebilecek kadar da olgunluk gösteririm sen hiç merak etme..

Bu arada trajikomik bir ekleme daha yapmak istiyorum. Kişi profilime girersen eğer görürsün 2004'ten bu sadece açtığım ikinci konu forumda.. Birilerine bir şeyler savurmak istiyorsan ilk önce bir araştır ondan sonra savur..

#kobayashi' tarafyndan 23.08.2006 12:13:55 tarihinde düzenlendi.

 

Tarih: 23 Ağustos 2006, 11:56 - İp: 88.***.**6.231
swordsman
swordsman (üye)
Ankara / Amatör

Bence forumlarda geçen haberlere karşı temkinli olmayı öğrenin. O forumu okuduğunuzda gidip canon sitesine baksaydınız zaten balon haber olduğunu anlayıp burayada yazmazdınız. Ama diyorsanız ben o haberi okuduğumda canon sitesindeki link çalışıyordu sonradan kaldırılmış o zaman birşey diyemem.

Devam kimin ne forum açtığından sana ne. Sabah bilgisayarın başına geçtim ve böyle önemli bir haber gördüm. İnsanlarla paylaşmak istedim. Seni ilgilendirmiyorsa niye cevap yazıyorsun.

Son olarak SEN ÖYLE SAN..


Bence bu yazdıklarınızı bir daha düşünün. Size yazdığım seviyede bir cevap beklerdim açıkcası.

 

Tarih: 23 Ağustos 2006, 12:11 - İp: 193.***.**9.122
kobayashi
kobayashi (üye)
İstanbul / Amatör

İlk siz duyurursanız madalya mı verecekler size

Yani bu seviye de mi? Dalga geçer seviyede yani..

 

Tarih: 23 Ağustos 2006, 12:16 - İp: 88.***.**6.231
swordsman
swordsman (üye)
Ankara / Amatör

Espiri yapmıştım. Keşke sizde böyle esprili yazsaydınız. Bu kadar alınacağınızı bilsem inanın yazmazdım. Eklemenizi yeni gördüm. Benim gibi konu açmayı sevmediğinizi gördüğüm için zaten espirili ve yumuşak bir dille yazmaya çalıştım.

 

Tarih: 23 Ağustos 2006, 13:26 - İp: 193.***.**9.122
kobayashi
kobayashi (üye)
İstanbul / Amatör

Ben dalga geçiyormuşsunuz gibi algıladım ve o yüzden biraz sinirlendim; kusura bakmayın. Bu saçma bahsi kapatıp kanuya geri dönersek bir iki ufak şey söylemek isterim.

Şahsen Canon'dan oldum olası pek haz etmiş bir insan değilimdir zaten benim için çok çok ters ergonemi ve dizayn anlayışları var. ( Bir tek makineyi bunun dışına gönül rahalığı ile koyabilirim EOS 30 serisi yani 30, 30V, 33 gibi )

Bu makinede de aynı kötü ergonemiyi devam ettiriyorlar ve üstüne birde ( özellikle A100 ve D80'e göre değerlendirirsek ) çokta bir özellik sıçraması yapmamış gibiler. ( Hoş hele bir yarın olsun full özellikleri görelim belki sürprizler vardır içinde. )


Bu yüzden hepimiz için hayal kırıklığı gözüküyor yeni Rebel.
Aslında umarım siz haklısınızdır da haber asparagastır, yarın herkesin gönül rahatlığı ile alacağı bir makineyle karşılaşabiliriz..

 

Tarih: 23 Ağustos 2006, 13:39 - İp: 88.***.**6.231
swordsman
swordsman (üye)
Ankara / Amatör

Ben dalga geçiyormuşsunuz gibi algıladım ve o yüzden biraz sinirlendim; kusura bakmayın. Bu saçma bahsi kapatıp kanuya geri dönersek bir iki ufak şey söylemek isterim.

Anlaştığımıza sevindim sizde kusura bakmayın .

Bende de canonun compact slr mantığından vazgeçmeyeceğini düşünmeye başladım. Bence canonun en üstüne düşmesi gereken nokta gövde ergonomisi ve kalitesi. 350D zaten teknik özellikler bakımından zamanının makinelerine göre en iyisiydi. Belki birde spot ölçümün olmaması eleştirilebilir. Yeni çıkaracağı makinede aynı veya daha kötü bir body'ye sahip olursa bence canon yerinde saymış olur. Tabi detaylı özellikleride görmek lazım. D80 resmi olarak duyurulmadan önce 4-5 tane özelliği söyleniyordu sadece ama şimdi d70s'ten farklı 20 tane özellik sayabilirim.

 

Tarih: 23 Ağustos 2006, 14:20 - İp: 193.***.**9.122
osmanlı
osmanlı (üye)
İzmir / Amatör

Arkadaşlar Canon 400D'nin fotoğrafını yayınlamamışlar ki.
Kobayashi verdiğin link de fotoğrafı yok.
Zaten ilk dpreview'da açıklanacak haber.Siz kafanızı takmayın böyle şeylere.

Doğru haber değildir onlar.

 

Tarih: 23 Ağustos 2006, 16:01 - İp: 85.***.**1.55
uturuclu
uturuclu (üye)
Kahramanmaraş / Amatör

Ben açıkçası gövdenin büyütüleceğini sanmıyorum(tam tersi daha da küçülebilir daha şirin olsundiyemi acaba.Yakında canon obj.lerden bile küçük hale getirebilir bu modelleri.600d'yi mesela )
Şaka bi yana arkadaşlar canon'un bu modeldeki stratejisi daha küçük ve kompak slr.Bunu 300d den 350d'ye geçişte anlayabiliyoruz.300d de diğer d70 gibi makinelere göre ele iyigelen ve ergonomisi iyi olan bir makine değildi.Niçin 350d'de boyut küçüldü?O yüzden pekte farklı bir gövde beklemek (özellikle boyut olarak)ne kadar doğru olur bilemem.Belki bir ihtimal 2 tane makine çıkarırsa birisi d50 sınıfında yine küçük,biriside d80 sınıfnda biraz daha büyük bir gövde olabilir o zaman.Ama bence ilk önce canon'un bu sınıftaki bir makineyi otomatik çekimlerinde daha iyi hale getirmeli diye düşünüyorum,bekleyip görelim..

 

Tarih: 23 Ağustos 2006, 16:41 - İp: 88.***.**5.44
swordsman
swordsman (üye)
Ankara / Amatör

Oldu olacak cebe girenini yapsınlar .

 

Tarih: 23 Ağustos 2006, 17:01 - İp: 193.***.**9.122