a_hamit
a_hamit (üye)
İstanbul / Firma

Ufak Foto Kaliteyi Nasıl Belirler

soru geyet basit test yada inceleme yapılıyor resimler ufak sizce gerçek boyutta çekilen resimler daha iyi fikir vermezmi

anladığım diğer şey ise gerçek boyutta değilde ufak boyutta çekilen fotolar çok daha keskin çıkıyor yada photoshopta ufaltılınca keskinleşiyor. ama kimse bu durumdan şikayetçi değil sanırım. ufak fotoyu gören makinenin kalitesini hemen anlıyor.

işte soruyorun nasıl anlıyorsunuz bende bilmek istiyorum.

Tarih: 7 Ocak 2007, 14:03 - İp: 85.***.**3.67
atlantis35
atlantis35 (üye)
Manisa / Amatör

a_hamit siteye yüklenen ilk izlenimler başlığı altındaki fotoğrafları söylüyorsan haklısın.O fotoğraflar hem gerçek kaliteyi göstermiyor hemde makinasını yeni almış kişinin ilk acemilik fotoğrafları oluyor .Yinede fikir vermesi açısından bence faydalılar.
İnceleme yada test adıyla yüklenen fotoğraflardan bahsediyorsan bildiğim kadarı ile onlarıda sadece site yönetimi yapabiliyor.
Ben bu sitede 2 tane inceleme gördüm ikisinide site yönetimi yapmış, fotoğraflarda tam boy olarak incelemeye yüklenmişler.

 

Tarih: 7 Ocak 2007, 14:59 - İp: 85.***.**3.173
a_hamit
a_hamit (üye)
İstanbul / Firma

makinesini yeni almış acemi fotolarını görmek lazım bence çünkü makine alacaklarında acemi olduğunu düşünürsek daha faydalı olacağı kanısındayım.

peki kalite neye bağlanarak anlaşılıyor ufak resimde genelde tüm resimler ufakken çok süper gözükür fakat gerçek boyutta ne kadar iğrenç olduğunu farkederiz

 

Tarih: 7 Ocak 2007, 23:48 - İp: 85.***.**3.67
  • 1